Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ahol apuka öltözik be Mikulásn...

Ahol apuka öltözik be Mikulásnak, hogyan fog történni?

Figyelt kérdés

Mit fog mondani, hol megy be, titokban érkezik vagy csenget? Nálunk most lesz először a beöltözés és szeretnék ötleteket kérni.

Mi úgy tervezzük, apu átöltözik titokban, addig mi csizmátpucolunk és énekelünk.

Apu kimegy a kertbe (nagy hó van) és mikor kinézünk az ablakon, a kisfiam meglátja a Mikluást a hóban közeledni. Kopog, beengedjük, megkínáljuk sütivel és leülünk beszélgetni a Mikluással. Énekelünk, verset mondunk (kell a psodukció, mert már hetek óta erre tanulunk) és utána Mikulás előveszi a csomagot a zsákból. Közben a háttérben csupa Mikulás váró dal szól :)

2012. dec. 5. 11:10
 1/10 anonim ***** válasza:
Nagyon jó! :) Lennék én is a gyereked!
2012. dec. 5. 11:17
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi :) Eléggé izgulunk a férjemmel, hogy mesés legyen és jól sikerüljön.
2012. dec. 5. 11:19
 3/10 anonim ***** válasza:

Hány éves a gyerkőc? Ha 2 felett van, esélyes, hogy felismeri apát. Nem tud beöltözni inkább egy barát/rokon, akit ritkán lát a gyerek?

Amúgy remek ötlet, hozzánk is jön egy barátom Télapóként minden évben :)

2012. dec. 5. 11:50
 4/10 A kérdező kommentje:
Márciusban lesz 3 éves. Apa beöltözik + szakáll + nagy keretes szemüveg. Tartok attól, hogy felismeri a hangjáról és nevetéséről...
2012. dec. 5. 11:58
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Sanszos, h felismeri, de nem akarok ünneprontó lenni. Ne apa öltözzön be sztem.
2012. dec. 5. 12:01
 6/10 A kérdező kommentje:

Mindenkitől messze lakunk, nincs a közelben családtag vagy barát, így csak apuka jöhet szóba beöltözésnél.

De másoknál hogy lesz ez a beöltözés? Milyen lépésekből fog állni?

2012. dec. 5. 12:03
 7/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is apa lesz a mikulás.Mi is tartunk tőle,hogy a kisfiunk felismeri esetleg.2,5 éves kisfiú.
2012. dec. 5. 12:46
 8/10 A kérdező kommentje:
És hogyan tervezitek? Mit fogtok csinálni? Hogyan érkezik, hogyan távozik a Mikluás?
2012. dec. 5. 12:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Ments Isten, hogy ünneprontó legyek, de szerintem sem jó ötlet, hogy apuka öltözzön be. :) Rólam van egy video 2 és fél éves koromból, hogy átjön a szomszéd bácsi mikulásnak öltözve, nagy szakáll, stb, és odaadja az ajándékokat, még a hangját is elváltoztatta. Meg voltam kicsit ijedve tőle, elbújtam, de aztán mondtam neki verset, meg énekeltem is. A "mikulás" elment, és rá 5 percre visszajött utcai ruhában a szomszéd bácsi én meg mindenki legnagyobb megdöbbenésére egyből azt kérdztem tőle, hogy: -"Te voltál a télapó? Ugye Te voltál?" Nnna. :D Kb szerintem onnantól kételkedtem a télapó létezésében. :) Mi egy olyan barátunkat kérjük meg, akit még csak egyszer látott kicsi korában, őt tuti nem fogja felismerni. :)
2012. dec. 5. 15:09
 10/10 A kérdező kommentje:

Leírom a mi történetünket:

hazaértünk, bekapcsoltuk a zene cd-t, gyorsan csizmát tisztíttottunk és sütit sütöttünk. Közben apa átöltözött és kiment a kertbe. Munka közben kisfiammal sokszor kinéztünk az ablakon, mikor jön a Mikulás.

Mire kész lettünk minden feladattal, a kertben toporgott a Mikulás és kisfiam felkiáltott: "Anya! Ott van."

A teraszajtóhoz szaladtunk és kinyitottuk az ajtót, hogy be tudjon jönni a Mikulás.

Mikor belépett az ajtón, kisfiam elszaladt jó messzire, mert félt és csak kukucskált kifelé egy szekrény mögül.

Leült a Mikulás, ivott a tejből és odahívott minket. Leültünk mellé, kisfiam az ölembe. Kérdezgetette a Mikulás, hogy jó volt-e, miben segített a szülőknek, időben megy-e aludni, szokott-e fogatmosni, megeszi-e a zöldséget és gyümölcsöt... Szépen válaszolt a kisfiam, de nagyon bújt az ölembe. A Mikulás megmutatta a hatalmas puttonyát és azt mondta, ha énekelünk vagy mondunk neki mondókát, talán lesz valami apróság a zsákban nekünk is.

Kisfiam halkan, szégyenlősen elmondta a "Gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet..." mondókát, utána elénekeltük a "Hull a pelyhes fehér hó" dalt. A puttony száját kinyitotta a télapó és elővette a hatalmas gyümölcs csomagot :) Volt benne szőlő, banán, alma, mogyoró, kiwi, narancs, mandarin és hatalmas örömmel vette el a kisfiam :)

A kipakolás végén evett még sütit a Mikulás és kezetfogott a kisfiammal. Ekkor a fülembe súgta: "Apa az".

A Mikulás is hallotta, meg is lepődtünk.

Kikisértük az ajtóhoz és elment, de mikor becsuktuk az ajtót, azt mondta a kisfiam: "Anya, ez apa volt."

Mikulás gyorsan visszaöltözött apa ruhába és bejött egy másik ajtón, tele szatyrokkal, mintha vásárolni ment volna. Kisfiam odaszaladt és elmesélte neki, hogy járt nálunk a Mikluás.

Már kezdtünk megnyugodni, hogy talán mégsem buktunk le, de este vacsoránál azt mondta a kisfiunk apunak: "Apa, valld be, hogy te voltál".

Persze tagadtuk, próbáltuk kerülni a témát.

Mivel apa feledékeny volt és HócHóc babát nem adta oda a zsákból, azt reggelre a csizmába csempésztük. Kisfiunk reggel annyira örült neki, hogy láttuk, az igazi Mikulás neki éjjel jött, felesleges volt eljátszani és becsapni őt.

Jövőre nem lesz beöltözés :)

2012. dec. 6. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!