Nálatok is apuka engedékenyebben kezeli a gyereket?
Nálunk is apuka a szigorubb.
Amúgy akkor szokott engedékenyebb lenni apuka ha neki nehéz gyerekkora volt, vagy sokmindent nem kaphatott meg.
Engedékenyebb, de egyben türelmetlenebb is.
Pl. engedi többet tévézni a fiunkat, de csak azért, mert addig ő a számítógép előtt üldögélhet :((
Este viszont indokolatlanul sürgeti a fürdést, aztán kiderül, hogy meccset akar nézni.......
Sajna ilyen kényelmes pasit fogtam ki :)
Nálunk is engedékenyebb és ehhez köze nincs az Ő gyerekkorához. Szerintem azért, mivel én vagyok itthon, bizonyos dolgokhoz ragaszkodom, mégha hiszti is van (pl. akkor ehet csak túró rudit, ha rendesen evett normális ételt), párom inkább engedné és odaadná, csak ne sírjon. Viszont engem nem érdekel, ha kiborítja a kockáit, az apja meg a haját tépi:-). Tehát valamibe én vagyok engedékenyebb.
2 év 3 hós kislány Anyukája
Határozottan igen (és köze sincs a gyerekkorához). Nekünk van egy rafinált 3 éves fiúnk.
Pl. egy tegnap esti példa.
Ált. 7kor visszük fürdeni, 8kor ágy, mese, alvás. Általában ha én vagyok vele, akkor már legkésőbb 8:20ra alszik.
De az apja itthon volt este, így ő kellett. 9kor megyek be, gondoltam elaludt a párom is odaát, hát a gyerek néz rám vigyorogva. Az apja: nem akar aludni, még egy mese, még egy ének... Bementem én, kis hiszti, hogy apa kell, aztán 10 perc múlva aludt a gyerek. Ha nem megyek be, akkor simán éjfélig is húzta volna az időt a gyerek, az apja meg engedett volna neki. Én szigorúbb vagyok, ha alvás van, akkor alvás van, hiszen reggel ovi.
Nem tudom, hogy mit lehet tenni ezellen, bár én nem is teszek semmit, csak jókat mosolygok, mikor a gyerek kijátssza az apját. :) Pedig már magyaráztam neki 1000szer, megbeszéltük milliószor, a gyerek az ujja köré csavarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!