Ovijelentkezés miatt a gyerekkel együtt ki jelentkezett át más lakcímre? Apuka, Anyuka?
A családi adókedvezmény miatt kérdezem, mert ha jól tudom, akkor azt csak az tudja igénybe venni, aki 1 lakcímre van bejelentve a gyerkőccel. Jól tudom? Nálunk Apa kapja, mert én itthon vagyok a kicsivel.
Ha így van, akkor Apa írassa be az oviba igaz?
mi van?
csak tényleg érdekel, de annyira bebonyolítottad, hogy nem tudom kigubizni.
te vagy az anyja, miért ne írathatnád be?
Szóval van olyan hogy valaki bejelentkezik a gyerekével mondjuk nagyiékhoz, mert ahol nagyiék laknak abban a körzetben jobb az ovi mint ahol valójában él a család. De így nem vehetitek igénybe a családi adókedvezményt?
Nálunk a környéken sok az idős házaspár és az összes unoka ide van bejelentkezve anyukával hogy ide járhassanak oviba, ami szép és jó csak mondjuk azokkal kib@szás akik valóban itt laknak és a gyereküket azért nem veszik fel mert nincs hely a sok állítólagos körzeti gyerek miatt.
Ezt a kérdést már mi is feltettük magunknak a férjemmel és arra jutottunk, hogy vagy nem veszik fel a gyereket, vagy elesünk az adókedvezménytől.
Állítólag most már azt is nézik az oviban, hogy mióta lakik a bejelentett címen a gyerek és annak a szülőnek is elkérik a lakcímkártyáját aki beíratja, tehát neki is át kell jelentkeznie, de az még mindig csak két ember a családból.
Szerintem egyetlen megoldás, ha az egész család átjelentkezik, ha ez másban nem jelent hátrányt a másik családnak vagy nektek.
Szia! Ha te kapod a családi pótlékot, és más címen vagytok, akkor attól szerintem eleshetsz, azt is vedd figyelembe.
Egyébként ismerős ez a helyzet, nálunk a fél falu máshova van bejelentkezve, mint ahol lakik különböző pénzekért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!