Hogy érti sok anyuka/apuka, hogy unatkozik a kisgyereke mellette?
Nem arra gondoltam, hogy nincs mit csinálni egy kisgyerek mellett, hanem el tudom képzelni, hogy valakinek unalmas hónapokig babázni, kisautózni, ugyanazt a 9 darabos kirakót kirakni, hiszen felnőttként kell visszamenni. Csak az nem világos, hogy mivel egy felnőtt sokkal több ötlettel tud előállni, ez hogy lehet unalmas egy 2-3 éves kicsinek.
Pont ezt hallom másoktól, hogy "kevés" neki az anya, apa - de ez hogy lehet? Miben kevés? Ekkora gyerekek bárkivel jól elvannak, aki leül játszani velük, ők még nem a kortársakat igénylik.
Ezért nem értem, hogy értik.
Egy 2 év körüli gyerkőc miért ne igényelhetne játszótársakat?
Lányom pl. tök jól elvan velem is, viszont ha bekerül gyerekközegbe, akkor valahogy látom rajta, hogy kivirul és sokkal több inger éri, mint amit én tudok neki nyújtani.
Ez nem azt jelenti, hogy mellettem unatkozik, hanem hogy jó, ha már máshonnan is kap "infókat", élményeket. Szerintem erre idővel megérnek a gyerekek, valaki előbb, valaki később.
De igen, úgy, hogy kell neki a saját korosztálya, és azokkal fejlődni tovább.
Én nagyon odavoltam a gyermekeinkért (most is), de a kicsi, mikor 2 éves volt beadtam bölcsibe, mert már nem voltam elég neki, pedig igen próbáltam szórakoztatni, játszottunk sokat, de mikor már az volt baja, hogy nem a jobb kezemből adtam a játékot, hanem a balból, akkor rájöttem, neki másra van már szüksége. Beszoktatásnál volt pici nehézség így is, de beszokott hamar, és imádott a gyerekekkel játszani, és mostmár velem is otthon is így, hogy nem naphosszat kellett kettesben.
Nagyfiunkat kitudtam elégíteni. Gyereke válogatja, mi az igényük, ha ezt kitaláljuk, mindnekinek könyebb.
Áh, sejtem már. Komolyan csodálkoztam, mert én kb. kiskamasz voltam, amikor először úgy éreztem, hogy "unatkozooom".
Tehát inkább a szülő látja úgy, hogy lefoglaltabb, élettelibb, felszabadultabb olyankor a csemete - ha jól értem.
Szerintem egy szülőtől sem várhatjuk el, hogy olyan kreatív legyen, hogy minden percben lekösse a gyereke figyelmét. Még ha megpróbálná sem biztos hogy sikerülne, mert a gyereket egyszerűen nem köti le, amiatt, hogy inkább a gyerekek társaságát igényelné.
Ez van most az én 2.5 éves lányommal is, aki fél 4 után egyszerűen megőrül, amikor a szomszéd kislány hazajön az oviból. Csinálhatok vele bármit ilyenkor, semmi nem köti le, csak a szomszédba akar menni játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!