Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikulas, vagy Telapo? Ki...

Mikulas, vagy Telapo? Ki mikor jon?

Figyelt kérdés

A 3 eves kisfiam megkerdezte hogy a Mikulas jon Mikulasra es hozza a csomagot akkor miert Telapo hozza a karacsonyfat es az ajandekokat? Vagy az is a Mikulas lessz? most mit is mondjak neki? teljesen osszezavart a kerdessel es nem tudtam valaszolni :-/ Ti mit mondanatok?

Koszi a valaszt.

2012. dec. 7. 11:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%
A télapó csak Amerikába hozza a karácsonyfát, nálunk a Jézuska hozza.
2012. dec. 7. 11:05
 2/12 anonim ***** válasza:
Tegnap jött a Mikulás. Karácsonykor jön a Télapó az ajándékkal. A karácsonyfát meg a Jézuska hozza. Szerintem,de ezt biztos mindenki máshogy gondolja:)
2012. dec. 7. 11:06
 3/12 anonim ***** válasza:
50%
A karácsonyfát a Jézuska hozza és az ajándékot is, ez a magyar hagyomány, ne akarjuk átvenni más népek kultúráját, van nekünk is saját kultúránk, elég szomorú, hogy sokan már nem is emlékeznek rá!
2012. dec. 7. 11:08
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Mikulás és Télapó ugyebár ugyanaz, én nem keverem össze ezzel a gyerekeimet, elmagyaráztam, hogy mind a kettő ugyanaz, csak két szó van rá, karácsonykor a Jézuska jön!
2012. dec. 7. 11:09
 5/12 anonim ***** válasza:
Nallunk nem jon Mikulas pont azert amit az elso irt. Telapo jon karacsonykor. Nem mindenki vallasos ezt el kell fogadni. A fat mi diszitjuk fel es a fa ala a szulo teszi az ajandekot. Szenteste a kisfiam felakasztja a kandalohoz a nagy piros zoknit, kitesz egy sutit meg konyakot (van aki tejet, vizet, ahany haz annyi szokas) a telaponak es lefekszik. A telapo ejszaka jon es az ajandekokat a zokniba pakolja meg ele.
2012. dec. 7. 11:15
 6/12 anonim ***** válasza:
Bocsi csak elkuldtem veletelnul. :) Szoval reggel a gyerek felebred es a zokni tele van pakolva ajandekkal a telapo meg megette a sutit es a megitta a konyakot. Kisgiam tudja, hogy a fa alatt levo ajandek tollunk, nagyszuloktol baratoktol van. A telapo meg a zokniba teszi.
2012. dec. 7. 11:17
 7/12 anonim ***** válasza:

December 6-án Szent Miklóst ünnepeljük. És a hagyomány szerint Mikulás jön, akit persze lehet Tálapónak is hívni.

Egy szegény embernek három lánya volt, akiket megfelelő hozomány hiányában nem tudott férjhez adni. Így az a sors várt rájuk, hogy hajadonok maradnak és prostitúcióra kényszerülnek. Miklós elhatározta, hogy segít rajtuk, de szemérmességből vagy szerénységből ezt titokban tette. Az éj leple alatt egy-egy arannyal telt erszényt tett a szegény ember ablakába. Az elkövetkező években így tett a másik két lánnyal is, a harmadik évben azonban az apa megleste az adakozót, hogy megköszönje neki az ajándékot, de Miklós azt mondta, hogy egyedül Istennek tartoznak köszönettel.

A karácsonykor Jézus Krisztus születésére emlékezünk. Karácsonykor elmegyünk a templomba Jézuska várásra amire pedig haza érünk ott az ajándék és a feldíszített karácsonyfa amit a Jézuska hozott. Karácsonynak semmi köze a Télapóhoz.

2012. dec. 7. 11:17
 8/12 A kérdező kommentje:
Miutan tobbszor is megnezdte a Micimackot azota a TELIPOOt emlegeti :-D es az osszes mesebe, persze kiveve a "magyar nepmesek" telapo van, jezuskat meg nem hallottam bennuk. Bocsi, nem vagyok hivo es a csaladom sem az igy most a Jezuskarol mit is kellene mondanom neki? ezek szerint tudatlan pogany vagyok aki nem hagyomanyorzoo. BOCS
2012. dec. 7. 11:20
 9/12 anonim ***** válasza:
2012. dec. 7. 11:29
 10/12 anonim ***** válasza:
Nálunk is úgy van, hogy karácsonykor Jézuska, dec 6-án meg Mikulás/Télapó/Santa Claus, ahogy tetszik.
2012. dec. 7. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!