Nálatok is a férjetek ossza be a pénzt?
Ezt ugy értem (elviekben nem vagyunk közös számlán)
van 37 zer ft-om amit ö akar beosztani lényegébe ugy hogy nálam két fillér nem maardna és töle kell "kunyerálnom"
37 ezert ft van családi gyes
Terhes vagyok 28 hetes nemsokára majd kapom a tgyedet na de addig
ma már azzal kezdte a napot? mennyit kaptam(még jo hogy nemakarja megnézni a számlát)
utaljak el neki 20 zer ft abbol vásárol ez még oké hisz hiszen mindig be is szálltam a költségbe amikor több volt ennél joval töbebt kb 50 ezrer ft adtam be
na de most
adjam oda neki
10 et tegyek el bankba (ami nem lenne gond de most komyolan vizsgálatokra kell utaznom ha a ygerek beteg lesz gyógszert kell vennem és magamnak egy szál bugyit zoknit ne vettem több hónapja, illetve második babának is meg kellett vennem ami még hiányzott ruha(ez 7000kb és akkor karácsonyra senkinek semmit nem vettem még anyámnak egy szelet csokit se ez szánalmas nem?) .
nos (30 ezret mondtam annyit kapok csak de ehhez képest lényegébe 0 ft gazdálkodjak az ö 600 ezres fizetése mellett. röhejes. kiborultam. az enyémet osztja be ami lényegébe nincs is
Így van ahogy az utolsó írta. Ki milyen virágot szakít....
Tudtad gondolom ,hogy mmilyen és gyerek előtt is gondolom ez volt.Akkor nem gondoltál erre? Ne haragudj ,de én biztos nem élnék ilyen férfival ,nemhogy gyereket szüljek neki.2 hét után költöztünk össze és onnantól minden pénz közös. Nincs olyan ,hogy ez az enyém ez a tied, főleg mióta házasok vagyunk. Anno éhen haltam volna olyan férfi mellett mint a férjed mikor nem volt munkahelyem. Ne haragudj,de egy házasságban ez a normális, főleg az ,hogy jóban rosszban együtt és segíteni a másikon.
Azt meg végképp nem értem,hogy most is ezt várja tőled mikor az anyaság egyáltalán (pénzbe!) nem jól megfizetett meló,hiszen 24 órás munka. Állítsd kész tények elé és változtassatok a helyzeten ,mert ez a gyerekre is kihathat negatívan a későbbiek folyamán.
Nálunk eddig úgy volt, hogy az én fizumból fizettük a bérleti díjat és a csekkeket, az övéből a benzint, telszámlát és a bbevásárlást. A maradékot ki-ki elköltötte kedve szerint.
Csak sajnos nagyon ment a pénz, úgyhogy most én kezelem mindet. Nincs már felesleges forintunk. Odaadja nekem a fizetését. Mivel úgyis együtt járunk mindenhova, így tök mindegy is, hogy ki fizet. Ha valami elromlott, vagy kell neki valami akkor szól és megbeszéljük. Így legalább nem fogy el a pénzünk hónap közepére. Viszont mi teljesen egyformán keresünk. A ti esetetek azért más, mert nagy a különbség. De amúgy, ha szólsz neki, akkor ad? Vagy ha együtt vásároltok azt vehetsz amit akarsz?
Az bosszant a kérdezőnél legjobban, hogy nem tud válaszolni a válaszokban feltett kérdésre: miért ezt a férfit választotta, mikor valószínűleg így ismerte meg?
Miért vállalt be egy újabb babát ha ennyire bántja ez az életvitel?
Miért nem lép valamit?
Csak hallgatás van már ilyenkor...
Mi 2 honap utan összeköltöztünk a parommal, meg anap bementünk a bankba es tars kartyat csin altattunk nekem az Ö szamlajahoz (arrol vonnak minden kiadast, igy egyszerübb volt). Az en fizetesem is arra a kartyara megy azota is. Igy teljes mertekig közös kassza van.
Nem is ertem, hogy hogyan tudsz együtt elni egy ilyen "emberrel"...
En ehen is haltam volna, mikor a kicsik megszülettek, mert nem Magyarorszagon elünk es csak egyszeri anyasagi van szüles utan, amig itthon voltam a kicsikkel tanultam csak igy ergo semmit nem kaptam...
Valj el de nagyon gyorsan... Vagy ne sirj többet... Mindenki a maga sorsanak kovacsa... Ha te igy vallaltal 2 gyereket is vele akkor egyaltalan nem is tudlak sajnalni... Gondolom, hogy nem csak a 2. babanal bukott ki, hogy ennyire penz ehes....
nálunk úgy van, hogy a fizum megy a rezsire, a gyes+csp meg a havi kajára szűkösen (emeltet kapom).
férjem hazaadja amije van, persze a kiadásai nélkül, ő fizeti a telefont és cigire, néha 1-1 sörre, benzinpénzre marad nála ami kell, a többit hazaadja, abból meg kigazdálkodom a gyerek költségeit, ovit, fejlesztéseket, ruhákat...
férjem nem vállalja se a bevásárlást se az osztás szorzást, hogy 0ra jöjjünk ki hónap végére :)
600E-s fizu mellett valljuk be, tényleg sz.rrágónak tűnik a férjed :/
Fura egy alak a férjed. Oké, hogy nem közös a számla, de hát házasok vagytok, ez vagyonközösséget is jelent (jobb esetben amúgy sem a papír mondja ezt meg, hanem ez az evidens). Ti egy család vagytok, nem kéne olyannak lennie, hogy én pénzem, te pénzed.
Nálunk amúgy én kezelem a pénzt, bár nem én akartam így, egyszerűen a párom minden hónap elején a kezembe adja a fizetését, hogy legyen nálam, vásárolni úgyis vagy együtt járunk, vagy csak én (mármint nagyobb bevásárlás), de persze tart magánál valamennyit nyilván, de a többit én osztom be. Már csak azért is, mert én főzök, én tudom, mihez mit kell venni. Természetesen ha neki kell valamire, akkor ugyan úgy kivesz belőle, ahogy én is, csak szól, hogy kivett ennyit meg annyit, hogy ne lepődjek meg, hogy hova tűnt. A nagyobb kiadásokat meg úgyis megbeszéljük egymással, szóval azok közös döntések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!