Nálatok mennyi időt tölt férjetek a picivel? Mennyit dolgozik? Miben segít?
Az én férjem orvos, 24 órákat ügyel 5 alkalommal egy hónapban, egyetemen oktat orvostanhallgatókat, cikkeket ír egy szaklapnak, ill. osztályos munkát is végez, és egy külföldi kutatás hazai "ágát" vezényli.
De itthon csak a miénk, rengeteget játszik a Manóval, van, hogy főzöget is, mert nagyon szeret, mindenben segít, hétvégén bevásárol, és hetente van egy szabad délutáni-kora esti 2-3 órám, amikor csak ő van a picúrral, én meg barátnőzök, kávézok, fodrász vagy nem is tudom, hasonlók, mikor mi... Hétvégente pedig közösen is szervezünk programokat, egy-egy vacsit, ebédet, sétát kettesben, arra a pár órára nagyik közül ügyeletes valaki. :)
Nem hiszem, hogy normális így, csak akkor, ha neked is tökéletesen megfelel, ahogyan most éltek, hiszen ha neked nem tetszik, akkor simán érett a helyzet a változásra.
Reggel 7-re megy, du. 5 körül ér haza, hol előbb-hol hamarabb. Mindenben segít. A napi apró vásárlásokat ő intézi hazafelé, házimunkában is segít, mosogat, játszik a 10 hónapos lánykánkkal, a fürdetés minden este az övé. Eteti, tisztába teszik, tényleg mindent, épp csak nem szoptatta. :-)
Azt hiszem, a világ legjobb férje az enyém (másnak a sajátja, persze), és ne törődj bele, hogy a tiéd nem segít és nem foglalkozik a lányotokkal, nem az a normális!
Nálunk a férjem az első gyereket fél éves koráig lényegében meg sem fogta, csak ha kifejezetten megkértem, hogy 5 percig hadd intézzek el gyorsan valamit. Most a másodikkal kb ugyanez van: gyakorlatilag szívességet tesz, ha megfogja a picit. Volt hogy egyszerre fürdettem a két évest és a két hónapost, miközben ő a kerti hintában ült és sörözött, hát nagy élmény volt...
Ki így, ki úgy. Soha nem lehet előre tudni, milyen apa lesz belőlük.
Apa területi képviselő.(Francia-olasz nyelven tárgyal,egy vállalatnál dolgozik.)Reggel 9-től délután 5-ig.Hétvége szabad.Mindenben segít.Kislányunk 2,5 éves,rengeteget foglalkozik vele.Hazaér fél hatra,lezuhanyzik,pihen egy kicsit és 6-tól,szinte csak a miénk.Sokat megyünk kirándulni,játszóterezni,aztán ha hazaértünk néznek egy mesét addig én vacsit készítek,vacsizunk,majd még játék,aztán fürdés,lefekvés.9 után egymással foglalkozunk,csak.Nekem van időm magamra,szuper így.
2,5 éves a lányom,én pedig 36 hetes vagyok.
próbáld meg onnan megközelíteni a dolgot neki, hogy a gyereke ugyanezt fogja vele is tenni, amit ő tesz most vele, vagyis le se fogja sz@rni :( ha most nem alakul ki közöttük a kötődés, akkor ezt már borzasztó nehéz lesz neki felépíteni, ha már nagyobbacska lesz a kislány, és apuka esetleg foglalkozna vele, a kislányt nem fogja érdekelni, nem akar majd vele lenni :(
az én férjem rendes, a gyerekkel maximálisan jól és sokat törődik, a házimunka az már kevésbé megy, de összességében szerencsésnek mondhatom magam
mondjuk én biztos hogy nem tudnék úgy élni, hogy mindent én csináljak, meg még őt is kiszolgáljam, áá a fejére is borítanám a levest egy szép napon :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!