Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit értetek az alatt, ha...

Ti mit értetek az alatt, ha valaki "ősanya"? Van ilyen rokonotok, ismerősötök?

Figyelt kérdés
2012. nov. 20. 14:25
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
78%

Még annyit hozzátennék, hogy ti bizonyos tulajdonságok alapján így beskatulyázzátok az embert, gúnyos jelzőkkel illetitek őket?

Tényleg olyan eget rengetően nagy probléma, ha valaki sokáig hordozza a gyerekét, vagy szívesen jár babás programokra? Nekem nem volt tejem sajnos, de nagyon irigylem azokat akik 2 évig is tudnak akár. Egyik gyerek sem fog érettségiig szopni, akkor meg mit bánt ezt titeket?

Azt mondjátok az "ősanyák" nincsenek tekintettel másokra. Na és ti azok vagytok? Olvassátok el a sok fröcsögő választ és úgy mondjátok, hogy igen. Beletapostok mások lelkébe, megkérdőjelezitek az anyai szeretetét csak olyan tulajdonságok alapján, hogy kövér-e vagy, hogy kirittyenti-e magát a játszótérre...

Nézzetek már magatokba, mielőtt ítélkeztek. Elvárjátok, hogy a gyermekeitek toleránsak legyenek és elfogadóak, közben ti meg ott gúnyoljátok és rúgtok bele a másikba ahol tudtok nagy unalmatokban. (Igen, most van egy kis szabad időm amíg alszik a gyerek, azért írok).

2012. nov. 21. 11:16
 32/41 anonim ***** válasza:
95%
Ja, és aki meg megvonja a húst a gyerektől és a játszón azon akad ki, ha az ő gyereke meglök valakit és az nem esik el és ezzel lelki sérülést okoz a gyerekének az szimplán nem komplett, nem pedig ősanya...
2012. nov. 21. 11:21
 33/41 anonim ***** válasza:
Nekem a nőgyógyászom kiabálta ezt a tolófájásoknál. Nagyon nem értettem én sem, de a nagy értetlenkedésemben végül is megszültem... :)
2012. nov. 25. 01:02
 34/41 anonim ***** válasza:
96%
Egyetértek a 31-es válaszolóval! Rendben van, mondjuk úgy, hogy kicsit túlzás az, amit némelyik anyuka akár itt, akár a való életben megtesz a gyerekével/gyerekéÉRT! (fontos a végén az ért, ugyanis akármennyire is gúnyoljátok őket, ők azt hiszik, a dolgok amiket megtesznek valóban a gyermekeik érdekeit szolgálja, legyen azok bármilyen szélsőséges, esetleg drasztikus tettek!) Én nem gondolom, hogy ilyen gúnyolnivaló és megvetendő dolog az, ha valaki csak és kizárólag a gyermekéért él ... Sok gyerek szenved attól, hogy anyuci bár megszülte meg eteti és ruházza de tulajdonképpen inkább feleség és inkább nő mint anya. :) Az a gyerek is el van látva, de nem biztos, hogy annyira érzi a szeretetet mint egy "ősanya" gyermeke. Tudjátok nekem Édesanyám lett ilyen tipikus ősanya a legkisebb testvéremmel, mert nagyon rizikós volt az egész terhessége, a szülésnél is komplikáció lépett fel így azóta is reszket érte ... Ő a mindene, Ő az első mindenek előtt. Mi sokszor látjuk, hogy mi az amit nem jól csinál, de nem mondjuk Neki mert valószínűleg megsértődne. :) De tudjátok mit én azt mondom, néha felnézek rá, hogy milyen határtalan szeretettel szereti a kistesómat. Vannak dolgok amiben hátráltatja őt ezzel a nagy szeretettel, de van ami igazán csodálatra méltó ebben az ősanyaságban! Méghozzá az önzetlenség! :) Nekem is van már egy 14 hónapos lányom, én egyáltalán nem vagyok ősanyatípus, sőt ... :) De ettől még nem vetem meg azokat, akik kizárólag a gyermekükért élnek! Én igyekszem egyszerre feleség, anya és nő lenni de néha valamely pontján megbukik a dolog. Gyakran éppen az anyaság részében! Tehát én azt mondom, hogy ha mindenféleképp választani kellene, hogy melyik "szerepemet " lássam el 100%-osan akkor az anyaságot választanám! Hiszen nem a gyermekem kívánkozott a világra! De amíg nem kell választani igyekszem ellátni mind a három feladatomat, ha nem is 100%-osan de igyekszem. :) De sosem fogok másokat bántani csak azért, mert nekik nem ilyen a sorrend vagy esetleg az egyik szerep teljesen kiemelődik a többi közül!
2012. nov. 25. 07:58
 35/41 anonim ***** válasza:
94%

Nagyon örülök, hogy a végére megérkeztek a normális, toleráns válaszok is. Tényleg jó lenne, ha legalább megpróbálnánk elfogadni, hogy nem mindenki egyformán neveli a gyerekét. Miért kell olyan pitiáner, teljesen lényegtelen dolgok miatt belerúgni a másikba, hogy milyen pelenkát meg milyen mosószert használ? Nincs jobb dolgotok, mint azon kattogni, hogy a hülye szomszédasszony mosódióval mos, ti meg bezzeg Tomi Kristállyal?

Nálunk a helyzet a következő:

Én mosható pelus használok mosódióval, van hordozókendőm és csatos hordozóm, éjjel szoptatok: ősanya vagyok.

Fájdalomcsillapítás nélkül szültem kórházban, a kicsi a kiságyában kezdi, aztán éjjel áthozom, ha felébred, a nagyot 1 évig szoptattam: félig vagyok ősanya.

A nagy bizony kap olykor a fenekére, sokat néz videót, olykor a nagyszülők vigyáznak rá, Waldorfnak meg a közelébe se vinném: nem hogy ősanya nem vagyok, hanem egyenesen egy kegyetlen némber.

De ismerek olyan 4 gyerekes anyukát, aki 2,5-5(!) évig szoptatott, mindegyik gyerekét hordozta, ugyanakkor a testi fenyítés nagy híve. Ő ősanya? Ősanya az a barátnőm, aki soha nem hordozott, de még mindig szoptatja a 2,5 éves lányát? Vagy az, aki nem szoptatott egyáltalán, de a hordozós klub aktív tagja? És a másik barátnőm, aki szintén nem szoptatott, sírni hagyta a gyerekeit, időre etet, viszont még egyik gyerekét sem hagyta egy percre sem másra?

Vegyétek már észre, hogy nem ilyen fekete-fehér a világ! Még az is lehet, hogy nektek is vannak ősanyás vonásaitok.

2012. nov. 25. 08:38
 36/41 anonim ***** válasza:
48%

Még nem írtam ehhez a kérdéshez, de most fogok, riposztolva néhány ezelőtti hsz-re. :)

Nem egyik vagy másik tulajdonság tesz valakit ősanyává, hanem az összes együtt! Attól, hogy valaki sokáig hordozza a gyerekét, még nem ősanya, de ha ehhez társulnak olyan tulajdonságok, mint bioétrend, ápolatlanság, szoptatás 16 éves korig, stb., akkor az bizony már ősanya.

Mellesleg nem kell ezen megsértődni, igen, ilyen emberek is vannak, és nem az a baj, hogy vannak, hanem az, hogy pl. itt a gyk-n elég sok van belőlük, és mivel abban a hitben élnek, hogy a gyerekszüléssel ők maguk is valami gigászi placenta alakú piedesztálra kerültek, nem hajlandóak elfogadni mások véleményét. Az ősanyák külső (és belső) ismertetőjegyeit már leírták itt.

Hogyan bukkanj rá egy ősanyára?

- Ő az, aki az abortusszal kapcsolatos kérdésekhez folyamatosan győzködő és/vagy fröcsögő válaszokat írt, kedvenc linkje a Néma Sikoly című videó.

- Szoptatás témakörben azonnal ráismersz: mocskolódó válaszokat ír és lepontoz mindenkit, aki nem tud/akar szoptatni.

- Kezdőoldala Geréb Ágnes rajongói lapja

- Minden, pelenkával kapcsolatos kérdésnél a mosható pelust reklámozza

- A százaléka 70-85 között mozog, de folyamatosan csökken, hála a rátarti stílusának

- Ha kenguruval, bébihordozóval kapcsolatos a kérdésed, biztos, hogy kapni fogsz legalább egy hordozókendős választ - egy ősanyától (is). Onnan ismered fel, hogy tőle jött, hogy sokkal erőszakosabb a többi válaszadónál.

Stb.

2012. nov. 25. 10:39
 37/41 anonim ***** válasza:
11%
Itt mindenki lepontozást kap?:) Az is aki ősanya, az is aki nem, meg az is aki pártolja az ősanyákat, az is aki megveti őket ... Az is aki pártatlan, az is aki toleráns, az is aki ellenséges ... Aki reálisan gondolkodik és aki irreálisan... MINDENKI!! Akkor könyörgöm, mondják már meg azon rendkívül okos emberek akik folyton lepontozósdit játszanak, mi ebben olyan jó?? Vagy csak döntsétek már el mi a jó nektek! Köszi :)
2012. nov. 25. 12:59
 38/41 anonim ***** válasza:

Én azoktól vagyok készen akik ilyeneket nyilatkoznak, hogy jaj, a gyereket így meg úgy óvni kell, nehogy sérüljön a lelke, nem szólok rá, nem szabok korlátokat neki.

Meg, hogy annak, akinek nincs gyereke, annak nem lehet véleménye gyerekvállalás/nevelés témakörben.

Hogy a gyereknek nem szabad gyógyszert adni, amitől esetleg meggyógyul, hanem természetes gyógymódokkal kell kezelni, mert az jó helyénvaló. Tök mindegy, hogy így kétszer annyi ideig beteg.

Hogy a nő életének egy célja, hogy minél több gyereket szüljön, és akinek 30 éves korára nincs, min. 2 az ássa el magát. Meg hogy állandóan kérdezgetik, hogy nektek mikor lesz, és nem látják, hogy mennyire tapintatlanok ezzel. Nem mindenkinek azért nincs gyereke mert nem akar.

Meg azok, akik 3 éves korukig szoptatják a gyereküket.

És azok, akik mindenkinél mindent jobban tudnak.

Na nekem ez az ősanya, és remélem én sosem leszek ilyen.

A mosható pelenkával szerintem semmi gond nincs, sokkal környezetbarátabb, mint az eldobható. És elvileg hamarabb is lesz szobatiszta a gyerek.

2012. dec. 26. 15:41
 39/41 anonim ***** válasza:

Szerintem azt lehet ősanyának nevezni, aki a teherbeeséssel már csak ANYA és ezért megszűnik nőnek és embernek lenni.

Meg van pár tulajdonság, amiből ha több is megvan egyszerre egy anyában, akkor is ősanyának lehet nevezni, ezek:

- otthon szül, de mindenáron (akár az élete árán is), meztelenül, mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül és a nagyobb gyerekei szeme láttára, üvöltve.

- szoptat kb. a gyerek 4-5 éves koráig, de mindenáron, büszkén és persze nyilvánosan, szerinte a tápszer az ördögtől való.

- csakis hordoz, mégpedig hordozókendőben, éjjel-nappal, babakocsiról, játszószőnyegről, pihenőszékről hallani sem akar.

- bölcsiről, oviról hallani sem akar, max. a Waldorf-ról, de csak a kötelező időre járatja a gyerekeit.

- a szexet csak a gyerekcsinálás eszközének tekinti, még csak véletlenül sem élvezi, csak a gyümölcsét.

- a gyerekeknek csakis fa játékokat vesz.

- mindenből csakis természetest használ, mert az csak jó lehet.

- a külső tulajdonságok pedig általában: fodrászt sosem látott, ált. hosszú haj, nulla smink, szedetlen szemöldök, hosszú bő szoknya, tarisznya vagy hátizsák, szoptatásra alkalmas felső, bakancs és mindezek persze még csak véletlenül sem nőiesek vagy neadjisten divatosak.

Ami a legdurvább, hogy azt a nőt, aki nem ilyen, mint ő, mélységesen lenézi és ennek úton-útfélen hangot is ad.

2012. dec. 26. 15:53
 40/41 anonim ***** válasza:
Jaj, kihagytam azt, hogy a gyerekei között max. 1,5 év lehet és ő valószínűleg soha többé nem fog már dolgozni, hiszen ő már egy ANYA!
2012. dec. 26. 15:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!