Ti mit értetek az alatt, ha valaki "ősanya"? Van ilyen rokonotok, ismerősötök?
Még annyit hozzátennék, hogy ti bizonyos tulajdonságok alapján így beskatulyázzátok az embert, gúnyos jelzőkkel illetitek őket?
Tényleg olyan eget rengetően nagy probléma, ha valaki sokáig hordozza a gyerekét, vagy szívesen jár babás programokra? Nekem nem volt tejem sajnos, de nagyon irigylem azokat akik 2 évig is tudnak akár. Egyik gyerek sem fog érettségiig szopni, akkor meg mit bánt ezt titeket?
Azt mondjátok az "ősanyák" nincsenek tekintettel másokra. Na és ti azok vagytok? Olvassátok el a sok fröcsögő választ és úgy mondjátok, hogy igen. Beletapostok mások lelkébe, megkérdőjelezitek az anyai szeretetét csak olyan tulajdonságok alapján, hogy kövér-e vagy, hogy kirittyenti-e magát a játszótérre...
Nézzetek már magatokba, mielőtt ítélkeztek. Elvárjátok, hogy a gyermekeitek toleránsak legyenek és elfogadóak, közben ti meg ott gúnyoljátok és rúgtok bele a másikba ahol tudtok nagy unalmatokban. (Igen, most van egy kis szabad időm amíg alszik a gyerek, azért írok).
Nagyon örülök, hogy a végére megérkeztek a normális, toleráns válaszok is. Tényleg jó lenne, ha legalább megpróbálnánk elfogadni, hogy nem mindenki egyformán neveli a gyerekét. Miért kell olyan pitiáner, teljesen lényegtelen dolgok miatt belerúgni a másikba, hogy milyen pelenkát meg milyen mosószert használ? Nincs jobb dolgotok, mint azon kattogni, hogy a hülye szomszédasszony mosódióval mos, ti meg bezzeg Tomi Kristállyal?
Nálunk a helyzet a következő:
Én mosható pelus használok mosódióval, van hordozókendőm és csatos hordozóm, éjjel szoptatok: ősanya vagyok.
Fájdalomcsillapítás nélkül szültem kórházban, a kicsi a kiságyában kezdi, aztán éjjel áthozom, ha felébred, a nagyot 1 évig szoptattam: félig vagyok ősanya.
A nagy bizony kap olykor a fenekére, sokat néz videót, olykor a nagyszülők vigyáznak rá, Waldorfnak meg a közelébe se vinném: nem hogy ősanya nem vagyok, hanem egyenesen egy kegyetlen némber.
De ismerek olyan 4 gyerekes anyukát, aki 2,5-5(!) évig szoptatott, mindegyik gyerekét hordozta, ugyanakkor a testi fenyítés nagy híve. Ő ősanya? Ősanya az a barátnőm, aki soha nem hordozott, de még mindig szoptatja a 2,5 éves lányát? Vagy az, aki nem szoptatott egyáltalán, de a hordozós klub aktív tagja? És a másik barátnőm, aki szintén nem szoptatott, sírni hagyta a gyerekeit, időre etet, viszont még egyik gyerekét sem hagyta egy percre sem másra?
Vegyétek már észre, hogy nem ilyen fekete-fehér a világ! Még az is lehet, hogy nektek is vannak ősanyás vonásaitok.
Még nem írtam ehhez a kérdéshez, de most fogok, riposztolva néhány ezelőtti hsz-re. :)
Nem egyik vagy másik tulajdonság tesz valakit ősanyává, hanem az összes együtt! Attól, hogy valaki sokáig hordozza a gyerekét, még nem ősanya, de ha ehhez társulnak olyan tulajdonságok, mint bioétrend, ápolatlanság, szoptatás 16 éves korig, stb., akkor az bizony már ősanya.
Mellesleg nem kell ezen megsértődni, igen, ilyen emberek is vannak, és nem az a baj, hogy vannak, hanem az, hogy pl. itt a gyk-n elég sok van belőlük, és mivel abban a hitben élnek, hogy a gyerekszüléssel ők maguk is valami gigászi placenta alakú piedesztálra kerültek, nem hajlandóak elfogadni mások véleményét. Az ősanyák külső (és belső) ismertetőjegyeit már leírták itt.
Hogyan bukkanj rá egy ősanyára?
- Ő az, aki az abortusszal kapcsolatos kérdésekhez folyamatosan győzködő és/vagy fröcsögő válaszokat írt, kedvenc linkje a Néma Sikoly című videó.
- Szoptatás témakörben azonnal ráismersz: mocskolódó válaszokat ír és lepontoz mindenkit, aki nem tud/akar szoptatni.
- Kezdőoldala Geréb Ágnes rajongói lapja
- Minden, pelenkával kapcsolatos kérdésnél a mosható pelust reklámozza
- A százaléka 70-85 között mozog, de folyamatosan csökken, hála a rátarti stílusának
- Ha kenguruval, bébihordozóval kapcsolatos a kérdésed, biztos, hogy kapni fogsz legalább egy hordozókendős választ - egy ősanyától (is). Onnan ismered fel, hogy tőle jött, hogy sokkal erőszakosabb a többi válaszadónál.
Stb.
Én azoktól vagyok készen akik ilyeneket nyilatkoznak, hogy jaj, a gyereket így meg úgy óvni kell, nehogy sérüljön a lelke, nem szólok rá, nem szabok korlátokat neki.
Meg, hogy annak, akinek nincs gyereke, annak nem lehet véleménye gyerekvállalás/nevelés témakörben.
Hogy a gyereknek nem szabad gyógyszert adni, amitől esetleg meggyógyul, hanem természetes gyógymódokkal kell kezelni, mert az jó helyénvaló. Tök mindegy, hogy így kétszer annyi ideig beteg.
Hogy a nő életének egy célja, hogy minél több gyereket szüljön, és akinek 30 éves korára nincs, min. 2 az ássa el magát. Meg hogy állandóan kérdezgetik, hogy nektek mikor lesz, és nem látják, hogy mennyire tapintatlanok ezzel. Nem mindenkinek azért nincs gyereke mert nem akar.
Meg azok, akik 3 éves korukig szoptatják a gyereküket.
És azok, akik mindenkinél mindent jobban tudnak.
Na nekem ez az ősanya, és remélem én sosem leszek ilyen.
A mosható pelenkával szerintem semmi gond nincs, sokkal környezetbarátabb, mint az eldobható. És elvileg hamarabb is lesz szobatiszta a gyerek.
Szerintem azt lehet ősanyának nevezni, aki a teherbeeséssel már csak ANYA és ezért megszűnik nőnek és embernek lenni.
Meg van pár tulajdonság, amiből ha több is megvan egyszerre egy anyában, akkor is ősanyának lehet nevezni, ezek:
- otthon szül, de mindenáron (akár az élete árán is), meztelenül, mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül és a nagyobb gyerekei szeme láttára, üvöltve.
- szoptat kb. a gyerek 4-5 éves koráig, de mindenáron, büszkén és persze nyilvánosan, szerinte a tápszer az ördögtől való.
- csakis hordoz, mégpedig hordozókendőben, éjjel-nappal, babakocsiról, játszószőnyegről, pihenőszékről hallani sem akar.
- bölcsiről, oviról hallani sem akar, max. a Waldorf-ról, de csak a kötelező időre járatja a gyerekeit.
- a szexet csak a gyerekcsinálás eszközének tekinti, még csak véletlenül sem élvezi, csak a gyümölcsét.
- a gyerekeknek csakis fa játékokat vesz.
- mindenből csakis természetest használ, mert az csak jó lehet.
- a külső tulajdonságok pedig általában: fodrászt sosem látott, ált. hosszú haj, nulla smink, szedetlen szemöldök, hosszú bő szoknya, tarisznya vagy hátizsák, szoptatásra alkalmas felső, bakancs és mindezek persze még csak véletlenül sem nőiesek vagy neadjisten divatosak.
Ami a legdurvább, hogy azt a nőt, aki nem ilyen, mint ő, mélységesen lenézi és ennek úton-útfélen hangot is ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!