Miért gond, ha férjem aktívan besegít a baba körüli dolgokban?
Tényleg nagyon jó férjem van. Szenzációs apja az egy éves fiunknak.
Mindenben segít, megfürdeti, ha kell. Ha dolog van, rá tudom hagyni, szinte mindent meg tud csinálni, amit én.
Sőt,van,hogy ha éjjel fel kel a pici, szól,hogy majd ő megy hozzá!
Erre két ismerős anyukától azt kaptam,hogy a pasinak nem kell ennyi mindent tenni a gyerek körül, meg dolgozik, fáradt, vannak női-férfi dolgok stb.
De nálunk a férjem igényli,hogy a gyerekkel foglalkozzon. Nyilván ha este 9-re érne minden nap haza, megérteném,hogy fáradt, de nem így van.
Én büszke vagyok rá, hogy ilyen. Nekem is sokat segít,hogy néha elküld barátnőzni egy órára, vagy vásárolni,hogy ne szűküljek be.
Tényleg vannak tipikusan női dolgok a gyereknevelésben?
"Erre két ismerős anyukától azt kaptam,hogy a pasinak nem kell ennyi mindent tenni a gyerek körül, meg dolgozik, fáradt, vannak női-férfi dolgok stb. "
Szerintem ezt a véleményt azok képviselik, akiknek a férje kategorikusan kijelent ilyeneket, képvisel ilyen véleményt, vagy csak simán egy szó nélkül nem foglalkoznak otthon semmivel és senkivel.
Nem panaszkodom a férjemre, mert ő is sokat segít, de én szívesen cserélnék veled:) (képletesen értve)
Egyébként az én fiam teljesen anyafüggő, 17 hónaposan nagy cicis, és ő is az apát mondta hónapokkal korábban, nem ettől függ...
Annak a világnak már vége amikor külön férfi női szerepek voltak (nem is baj), ma már sokszor az apa marad otthon a babával, ha az anyagiak így jönnek ki jobban.
Az én férjem is besegít, bár nekem nem is menne nélküle az biztos. Ikreink vannak és "természetesen" nem ugyanolyan igényekkel. A kislányom 3 óránként kel enni esténként is, a kisfiam naponta 2 óránként eszik az éjszakákat végig aludja. Van amikor egyszerre jön az etetés. Tápszeresek a babák így apa is etet. A pelenka cserét össze tudják egyeztetni a kicsik én meg néha csak lesek, hogy melyik kicsimet kapjam fel először, ilyenkor jön apa a "hős" és együtt cserélünk. :) A főzést én már nagyon régóta úgy oldom meg, hogy hétvégén elkészítem a szószokat (ha tészta lesz) 3-4 félét és hétközben csak a tésztát kell ki főzni hozzá. Vagy megcsinálom a husikat és már csak a köretet kell megcsinálni hétközben, ez igény szerint változik hogy mikor mihez van kedvünk. Évek óta beválik ez a rendszer. A porszívózás az én dolgom, apa felmos. Mosogatás a gép dolga, mi csak bepakolni magunk után, aztán akinél megtelik bekapcsolja. A mosógépbe mikor ki veszi észre alapon pakolunk felváltva, de nálunk egy mosás hossza minimum 3,5 óra mert szárítógépes ( nem Magyarországon élünk, az átlagos páratartalom 50-70% között ingadozik, legalább 2 nap mire meg száradnak a ruhák és penész szagúak, pedig napon száradnak... ) így kb 2 naponta mosunk 1-2 adagot. Az a hét óra meg esténként amikor apa az étteremben dolgozik nekem maga a horror. Hál Istennek felváltva kelnek a kicsik, ezért mire az egyikkel vége a fürdés-éves- altatás ritualénak kezdődik a másik picivel.
Én ki se bírnám ha a párom nem segítene!!!
Nekem szintén sokat foglalkozik a párom a lányunkkal és én is kaptam már érte beszólást :-) Főleg anyósom piszkálódott hogy ez így nem helyes....
Heti 3-4x járok hajnalban tornázni, ilyenkor ő kel vele, pelenkázza-eteti stb. Este felváltva kelünk, néha oldalba kell bökni hogy "Te jössz" :-))
Olyan a munkája hogy vannak húzós napok-hetek, ilyenkor én többet vállalok persze de szerencsére nem ez az alap.
A fürdetés is az övé, addig én netezek, tv-t nézek, vacsit csinálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!