Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 58 nm-es panelban élünk egy...

58 nm-es panelban élünk egy kicsi nappali és 2 iszonyú pici szoba,2 gyerekünk van, most ikrekkel lettem várandós, nem tervezetten igazából, de a kérdés hogy a védőnő vagy gyermekjólét ugye nem köthet bele hogy kicsi a lakás?

Figyelt kérdés
2012. nov. 10. 12:23
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem fognak belekötni (ha mégis akkor jogosan lekeversz egy pofont :)) , de én azért azzal nem értek egyet, hogy majd ráérsz gondolkodni, hogy hogyan tovább. Az ilyenfajta hozzáállás vezet sok embert arra, hogy a szülők a kamasz gyerekeikkel alszanak együtt. Én nagyon örülök, hogy nekem volt külön szobám és persze tudom, sok jó ember kis helyen is elfér, meg más is tudott a testvérével egy szobában aludni és a hasonló közhelyek, de egy kis magánszférára mindenkinek szüksége van, még nektek szülőknek is. Én azért kicsit előbb elgondolkodnék a helyedben a jövőről. De, ha nem tudjátok eladni, akkor ki lehet adni albérletbe egyébként.
2012. nov. 10. 13:27
 12/26 A kérdező kommentje:

jaj...na jó szerintem ezt nem tudhatod hogy hogyan is történt...meg ha mindenki csak úgy vállalna gyereket akár egyet is hogy MINDENT CENTIRE ki van számolva előre akkor alig születne gyerek. Szerintem jó sok olyan helyzet van ahol az idő is meghozza a dolgokat ha TÖREKSZIK rá az ember...ha ülnék a babérjaimon a férjemmel együtt hogy óóó hát jó ez így nekünk majdcsak lesz valahogy akkor jogos lenne amit írtál felém, de nem így van. Mi ezt a lakást is ketten hoztuk össze egy fillért nem kaptunk életünkben senkitől:)

Az hogy az embernek ikrei születnek az pedig egy adott dolog, azért és az ellen sem lehet tenni semmit.

2012. nov. 10. 13:32
 13/26 A kérdező kommentje:
a ki lehet adni albérletbe dologra reagálnék még, igen ki lehet adni kb.45 ezerért max. és hogy nagyobba költözzünk (szintén albiba ahol ugye bármikor mondhatják hogy költözzünk el) az kb. vagy 90-100 ezer ft. Felénk ennyibe kerülnek a minimum 3 szobás albérletek. Azt meg nagyon durvának gondolnám hogy 100 et kiadjunk albérletre...
2012. nov. 10. 13:45
 14/26 anonim ***** válasza:
Félreértesz. Nem úgy gondoltam, hogy hülye vagy és gondolkodtál volna előbb, mielőtt ikreket csináltatok volna, hanem most, amikor már tudod ez a helyzet, most kell elgondolkodni azon, hogy mi lesz a jövőben. Nem halogatni, hogy majd, ha nagyok lesznek a gyereket, meg majd ha ez lesz, meg az lesz. Mert a halogatásból általában egy dolog szokott lenni: a jó nagy semmi. Most gondold át, hogy mit lehetne majd tenni esetleg, hiszen Te magad írtad, hogy a lakásoknak most nincs piacuk, magyarán hiába találod ki 5 év múlva, hogy elköltöznétek, ha akkor sem fogod tudni eladni a lakást, mert nem egyik napról a másikra megy. Amúgy gratulálok, hogy egyedül hoztátok össze a lakást, de speciel a saját lakás végett vagy most olyan gondban, hogy egyáltalán fel kellett tenned ezt a kérdést. Én a lányommal albérletben élek és pont azért, hogy ha kell, el tudjunk költözni, vagy ha ne adj Isten vissza megyek Magyarországra, akkor ne az legyen, hogy évekig nem tudom eladni az itteni lakásom. De mind1.
2012. nov. 10. 13:47
 15/26 anonim ***** válasza:
63%
Hülyeségekre ne hallgass, azért van ennyi ember hitel miatt gondba, mert egyszerre luxus lakást akarnak. Sokkal életszerűbb ahogy te gondolkozol.
2012. nov. 10. 13:47
 16/26 anonim ***** válasza:
80%

"(szintén albiba ahol ugye bármikor mondhatják hogy költözzünk el"

Nem tudom Magyarországon ez hogy megy, de itt Olaszországban ott kezdődik, hogy szerződést írsz alá a tulajjal, hogy akkor Te most ott fogsz lakni és NEM rakhat ki a lakásból, NEM mondhatja, hogy költözz el. A szerződés általában egy éves, de lehet kettő vagy 5 is. És, ha lejár, akkor meg lehet hosszabbítani.

2012. nov. 10. 13:50
 17/26 A kérdező kommentje:

Igen tudom de az külföld, ez meg M.o. :) Mi itt élünk és itt is fogunk valószínűleg még jó darabig élni.

Itt olyan az albérleti szerződés hogy 1 vagy 2 hónap van felmondási idő az esetek 90%ban ilyen szerződést kötnek egymással a felek. Tehát ha a tulaj mondjuk el akarja adni vagy bármi terve van a lakással akkor 2 hónappal előre szól és én 2 hónap alatt kereshetek másikat immáron 4!! gyerekkel ami valljuk be, nem egyszerű hacsak nem vagyok milliomos.

Ugyanez visszafelé is. Ha én akarok eljönni, 2 hónappal előbb kell szólnom a tulajnak hogy kereshessen mást a helyemre.

Ilyen hogy 4-5 évig ott laksz és nem rakhat ki, ilyen itt nincsen. Vagyis lehet hogy van de azt önkényes lakásfoglalásnak hívják:) Jogilag ingoványos:)

2012. nov. 10. 13:55
 18/26 anonim ***** válasza:
Na majd megkérdem nővérem, ő jogász és Magyarországon él (meg nem is megy el onnan). Ők is albérletben élnek 4-en és pont azért, hogy ha kap más állásajánlatot mondjuk, akkor ne legyen gond abból, hogy nem tudja elfogadni a lakás végett. De kicsit elkanyarodtunk a lényegtől. Mert még mindig csak annyit akartam kihozni a dologból, hogy ne halogasd a jövő tervezését. Ha teheted akár már most nézz körül, hogy milyen piaca van az olyan lakásoknak mint a tied és úgy is látni fogod, hogy pár év múlva könnyebben fog e elkelni vagy nem. Persze, ha úgy gondolod, hogy ti 10 év múlva i els fogtok férni ennyien abban a lakásban, akkor nem szóltam. Te dolgod.
2012. nov. 10. 14:02
 19/26 anonim ***** válasza:
54%

"Ha teheted"

Ezt már az elején megírta, hogy most nem teheti. Most eladnátok a lakást akkor csak nagyon ráfizetéssel lehetne.

2012. nov. 10. 14:04
 20/26 A kérdező kommentje:

A tulajdonost védik a szerződések, én se örülnék, ha el akarnám adni a lakásomat, lenne rá vevő de az albérlők meg még évekig ott laknának.

Tudom hogy külföldön teljesen mások a szokások etéren is, hogy ott a bérlés jóval gyakoribb sőt nagyrészt az a jellemző, itt pedig nem.

Nem, nyilván, mint írtam is nem szeretnék 4 KAMASZ gyerekkel pl. majd 58 nm-en élni, ez azt hiszem nyilvánvaló, de ilyen dolog miatt elvetetni sem fogok 2 pici életet (ha már ketten sikerültek:)) hogy jaj majd 10 év múlva nem férünk el, ez úgy gondolom nem tartozik abba a súlyosan veszélyeztető kategóriába amit a terhességmegszakításról szóló törvényben is írnak pl.meg amire hivatkozni szoktak. Tudom, te se ezt írtad, csak úgy mellékesen tenném hozzá.

2012. nov. 10. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!