Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Beszóltam a férjem barátjának...

Beszóltam a férjem barátjának várandós feleségének?

Figyelt kérdés

8 hónapos a fiunk, ők most várják!

Állandóan az megy, amikor összejövünk,hogy nekünk milyen jól megy, nekik milyen rosszul stb.

Mindennek megkérdezik az árát, ha valami drágább, akkor megjegyzéseket tesznek. Férjem mindig csitított,hogy ne reagáljak.

Hétvégén ismét eljöttek és a nem tudom hanyadik csípős megjegyzésnél rákérdeztem,hogy ennyire nem elégedettek az anyagi helyzetükkel, akkor egy egyszerű irodai munkából miért kellett már 14 hetesen táppénzre menni!

Na ezen meg lett a sértődés! Férjem szerint bár igazam volt, bocsánatot kellene kérnem, mert jobb a békesség.

De én nem tudok ezek után leülni velük jópofizni, hiszen bőven kaptam én is megjegyzéseket már, ráadásul engem az is zavar,hogy valaki állandóan sír a helyzete miatt, de nem tesz semmit azért,hogy jobb legyen!

Ti mit tennétek?

2012. aug. 27. 10:02
 1/4 anonim ***** válasza:
82%
Jól tetted, hogy nem hagytad magad, pláne ha részükről már nem az első eset volt! Irigyek, ez ellen nem tudsz mit tenni, és ha még bocsánatot is kérsz, nem változik semmi, max.annyiból, hogy fel is emlegetik, hogy 'milyen' csúnyán megsértetted őket. Hozzáteszem: igazad volt!
2012. aug. 27. 10:13
 2/4 ava87 ***** válasza:
Ha ez a piszkálódás már hosszabb ideje megy, én nem is bírtam volna ilyen sokáig, hogy ne szóljak vissza valamit. Amúgy teljesen igazad volt.
2012. aug. 27. 10:22
 3/4 anonim ***** válasza:
76%
A barátság nem egymás piszkálásáról szól, főleg nem barátság a te részedről, ha folyton csendben kell maradnod, és tűrnöd ezt. A férjeddel kell beszélgetned, nem a másik párocskával. A férjemtől elvárnám, hogy védjen minket, ha külső "támadás" ér, még akkor is, ha nagyon kicsi! Ebben a helyzetben szerintem nektek van beszélgetnivalótok. Amúgy én nem kérnék elnézést a helyedben, csak ha ők is megteszik, és befejezik a szekírozást. Tudom, milyen érzés ez neked, mi nem vagyunk gazdagok, de hitel nélküli lakásunk van, ez az egyetlen dolog is már elég a környezetünknek ahhoz, hogy ítélkezzenek, meg piszkáljanak, mert nekünk könnyű. Igen, az, könnyebb, mint ha lenne hitel, de mi is dolgozunk a mindennapokért. Szerintem nagyon rossz, hogy ha már elérsz egy átlagos, vagy akár a feletti életszínvonalat, akkor a másiktól piszkálódást kapsz, és neked semmi problémád nem lehet, mert bezzeg nekik... és jön a végeláthatatlan panaszáradat, hogy nekik mennyivel nehezebb, mint nekünk. Vajon miért kell erről szólnia minden beszélgetésnek? Nekünk már nincsenek ilyen barátaink, csak 1-2 kedves ember, akit nem a pénz motivál, hanem szeretnek minket, mint embereket és a barátságunk a kikapcsolódásról, nevetésről, beszélgetésről szól. Én ezt javaslom nektek is.
2012. aug. 27. 10:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Igazat adok neked, hogy nem tűrted tovább a beszólásokat, piszkálódásokat. Csak egyetlen probléma van, hogy nem tudhatod, hogy miért ment el táppénzre ilyen korai terhességnél. Lehet, hogy volt már vetélése, ezért ítélte a doki úgy, hogy ne kockáztasson. Vagy vérzett (én is véreztem az elején), vagy csak más egészségügyi problémája van (pl. sógornőm amint pozitívat tesztelt, rögtön táppénzre ment, pedig nem megterhelő a munkája, csak veseproblémái vannak, többször műtötték is rá, így több vizsgálatra, kontrollra kellett járnia, kímélnie kellett magát mindentől). De ha tudod, hogy csak szimplán táppénzre ment, akkor bocsi, de mint írtam, egyetértek veled.
2012. aug. 27. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!