Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mitől akarnak a nők gyereket?

Mitől akarnak a nők gyereket?

Figyelt kérdés

Pszichológus hallgató vagyok, ebből a szemszögből próbálom vizsgálni a témát.

Sem most, sem kiskoromban, tehát soha életem egyetlen percében sem éreztem úgy, hogy szeretnék gyereket, és nem is tudnám magam elképzelni, mint anya, félek a terhességtől, a szüléstől.

A párom mindenben az "ideális" nekem, teljes harmónia, le tudnám vele élni az életem, úgy érzem. Ám még vele sem tudnám elképzelni a családalapítást. Ha teherbe esnék, gondolkodás nélkül elvetetném.

Karrierista vagyok.

A legközelebbi barátnőim szintén elutasítják a terhesség fogalmát.

Meg fog valaha változni ez az elutasítás?

Mitől változhat meg?

2012. okt. 31. 11:54
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
Írtam már, hogy nincs ezzel baj, Neked van ezzel bajod, máskülönben nem vetítenéd rám.
2012. okt. 31. 17:42
 42/45 anonim ***** válasza:

Pardon, én nem fogalmaztam körültekintően. Az általam említett kutatás nem azt emelte ki, hogy az iskolázatlan nők vállalnak csak gyereket.

Hanem a korai és néha erőn felüli gyerekszámot. Sarkítva (mert nem ennyire egyszerű a helyzet) van, aki fiatal felnőttként a tanulmányaiba és a karrierjébe fektet sok energiát és szerez sikerélményt, van aki a gyerekneveléssel.

A példa sarkított, mert nem csak-csak alapon működik, hiszen sokan egyszerre is képesek a kettőt véghezvinni.

Az ok-okozat helyes sorrendjét kell látni: a gyermekvállalás önmagában még nem önmegvalósítás más híján.

A nagyon fiatalon, erősen elégtelen körülmények közé, szakmai perspektíva nélkül (tehát egyetlen életcélként) vállalt nagy számú gyereken van a hangsúly.

Ez egy bizonyos rétegről szól, nem mindenkiről, aki gyereket vállal.

2012. okt. 31. 19:40
 43/45 anonim ***** válasza:

Kedves 25!

Mit olvastál? Hogy "silány"-nak tituláltam mások véleményét.

Mit írtam: "a többiek silányan megfogalmazott véleménye"

Ha alá lehetne húzni, aláhúznám a 'megfogalmazott' szót...

2012. okt. 31. 21:57
 44/45 anonim ***** válasza:

Mitől akarnak?

A normálisabbja embertől...

Pszichológus hallgatóként megtanulhatnál értelmesen fogalmazni.

2012. nov. 2. 23:29
 45/45 anonim ***** válasza:
Ott a pont az utolsónál.
2012. nov. 3. 07:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!