Mitől akarnak a nők gyereket?
Pszichológus hallgató vagyok, ebből a szemszögből próbálom vizsgálni a témát.
Sem most, sem kiskoromban, tehát soha életem egyetlen percében sem éreztem úgy, hogy szeretnék gyereket, és nem is tudnám magam elképzelni, mint anya, félek a terhességtől, a szüléstől.
A párom mindenben az "ideális" nekem, teljes harmónia, le tudnám vele élni az életem, úgy érzem. Ám még vele sem tudnám elképzelni a családalapítást. Ha teherbe esnék, gondolkodás nélkül elvetetném.
Karrierista vagyok.
A legközelebbi barátnőim szintén elutasítják a terhesség fogalmát.
Meg fog valaha változni ez az elutasítás?
Mitől változhat meg?
Pardon, én nem fogalmaztam körültekintően. Az általam említett kutatás nem azt emelte ki, hogy az iskolázatlan nők vállalnak csak gyereket.
Hanem a korai és néha erőn felüli gyerekszámot. Sarkítva (mert nem ennyire egyszerű a helyzet) van, aki fiatal felnőttként a tanulmányaiba és a karrierjébe fektet sok energiát és szerez sikerélményt, van aki a gyerekneveléssel.
A példa sarkított, mert nem csak-csak alapon működik, hiszen sokan egyszerre is képesek a kettőt véghezvinni.
Az ok-okozat helyes sorrendjét kell látni: a gyermekvállalás önmagában még nem önmegvalósítás más híján.
A nagyon fiatalon, erősen elégtelen körülmények közé, szakmai perspektíva nélkül (tehát egyetlen életcélként) vállalt nagy számú gyereken van a hangsúly.
Ez egy bizonyos rétegről szól, nem mindenkiről, aki gyereket vállal.
Kedves 25!
Mit olvastál? Hogy "silány"-nak tituláltam mások véleményét.
Mit írtam: "a többiek silányan megfogalmazott véleménye"
Ha alá lehetne húzni, aláhúznám a 'megfogalmazott' szót...
Mitől akarnak?
A normálisabbja embertől...
Pszichológus hallgatóként megtanulhatnál értelmesen fogalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!