Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mitől akarnak a nők gyereket?

Mitől akarnak a nők gyereket?

Figyelt kérdés

Pszichológus hallgató vagyok, ebből a szemszögből próbálom vizsgálni a témát.

Sem most, sem kiskoromban, tehát soha életem egyetlen percében sem éreztem úgy, hogy szeretnék gyereket, és nem is tudnám magam elképzelni, mint anya, félek a terhességtől, a szüléstől.

A párom mindenben az "ideális" nekem, teljes harmónia, le tudnám vele élni az életem, úgy érzem. Ám még vele sem tudnám elképzelni a családalapítást. Ha teherbe esnék, gondolkodás nélkül elvetetném.

Karrierista vagyok.

A legközelebbi barátnőim szintén elutasítják a terhesség fogalmát.

Meg fog valaha változni ez az elutasítás?

Mitől változhat meg?

2012. okt. 31. 11:54
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
44%
#18 Nem mindenki olyan, hogy meg szeretné osztani a sikereit másokkal. Nekem bőven elég, ha úgy általában az emberek, akikkel nem ápolok közeli kapcsolatot, tudják hogy jó vagyok abban amit csinálok, és én is tudom hogy jó vagyok. Én mindig is utáltam anyámékkal megbeszélni az iskolai sikereimet például. Nem bírtam amikor dicsérgetnek, amikor láttam hogy örülnek, stb. Bár nekem elképzelhető hogy van valami mentális betegségem, nem valami súlyos amit kezeltetni akarnék, csak épp annyi, ami miatt máshogy állok dolgokhoz, máshogy reagálok rájuk mint egy átlagos ember. Ez nyilván engem a mindennapokban nem zavar, szóval nagyon nem szoktam vele foglalkozni, de lehet emiatt talán az én véleményem ilyen dolgokban nem annyira mérvadó. Mindegy, a lényeg hogy engem mindig kicsit zavar amikor az ember olyasmivel próbálja meggyőzni a másikat, amit ő érez/gondol, mert miből gondolod, hogy majd a másik is azt fogja érezni/gondolni? Nem gondolod, ha a kérdezőnek fontos lenne hogy a halála után legyen valakié amit elért, akkor már neki is eszébe jutott volna és átgondolta volna? Különben is, nem mindegy mi lesz a halál után?
2012. okt. 31. 12:59
 22/45 anonim ***** válasza:
74%
Egyébként amikor felmerült bennem, hogy gyereket szeretnék, feltettem magamnak a kérdést, miért is? Semmiképp nem azért, hogy legyen mit kire hagyni, ami az anyagi javakat illeti. Meg azért sem, hogy "csináljak" magamnak egy érzelmi mentsvárat (ahogy azt nagyon sokat teszik..). Hanem mert tanítani szeretnék neki valamit. Meg akarom neki mutatni a világot, szeretnék egy kis embert, akinek fogom a kezét és felkészítem. Hogy egy értékes és jó ember legyen, hogy egy kicsit jobb legyen a világ.
2012. okt. 31. 13:06
 23/45 anonim ***** válasza:
66%

Kedves kérdező!

Itt a többiek silányan megfogalmazott véleménye ellenére nem az anyai ösztönök hiánya összeférhetetlen a pszichológiával, hanem az, hogy annak ellenére, hogy a lélekről tanulsz, felteszel egy ILYEN kérdést IDE, ahol nyilvánvaló, hogy csak ocsmány kritikát kapsz, holott azzal, hogy nem szülsz, nem ártasz senkinek.

Az abortuszról meg annyit, hogy mindenki eldöntheti magának, hogy gyilkosságnak tartja-e vagy sem. Mindenkinek joga van rendelkezni a saját életéről, és az is szíve joga, hogy milyen álláspontja van az emberi életről, és főleg annak igazi(!) kezdetéről.

Le leszek pontozva, nyilván, mert ugye én sem vállalok gyermeket, ennek számtalan oka van (egészségügyi, anyagi, családi, sorolhatnám. Ennek ellenére belemosolygok minden babakocsiba, nem dédelgetek semmiféle karrierálmot, néha eszembejut, milyen lenne egy kerekedő pocak, DE! egy emberi életről nehogy már a kósza hormonhullámok és érzelmek döntsenek. Anyának lenni ott kezdődik, hogy a még öntudatlan, nem létező gyerekem nevében döntök, alaposan megfontolva azt, hogy képes leszek-e felnevelni - nemcsak megszülni...) Akkor is le lennék cseszve, ha annak ellenére, hogy nem akarom/tudom felnevelni, megszülném.

Jóemberek! Hadd döntse már el mindenki maga, hogy mihez kezd az életével!

Kérdező! Ezek után jól gondold meg, hogy megéri-e kiírni ide bármilyen kérdést.

2012. okt. 31. 13:07
 24/45 anonim ***** válasza:
69%

Már kicsi koromban is konokul állítottam, hogy nekem sose lesz gyerekem. Kamaszként is változatlan volt az álláspontom. Volt 3 éves és 5 éves párkapcsolatom, mindkettőben gyermektelen jövőképpel.

Nem hogy nem akartam gyermeket, de még idegesített más gyereke is. Sosem gügyögtem ha megláttam egyet, inkább elfordultam.

Megismertem a férjem, megvettük a közös házat 4 év együttélés után. Utaztunk, buliztunk, élveztük az életet. Sosem beszéltünk gyermekvállalásról. Beköltözésünk első éjszakáján (magamat is meglepve) azt mondtam, csináljunk egy főpróbát, hogyan kell tökéletes gyermeket összehozni (férjemnek nem volt ellenére a táncba hívás). Emlékszem minden percére... Az ágyban feküdve még a fülébe is súgtam, hogy ebből akár baba is lehetne, annyira szép volt.

3 hét múlva jöttek a fura érzések. Én körzeti orvoshoz mentem, aki átirányított a nőgyógyászhoz. Ekkor hívtam a férjem, öröm és kétségbeesés keverékével a szívemben.

A nőgyógyász még nem látott biztosat, visszahívott 2 héttel későbbi időpontra. Hazafelé én megvettem a tesztet, és randiztunk a férjemmel. Boldogság és öröm, féltés és kiváncsiság volt bennünk. Akkor már tudtam, anya szeretnék lenni a világon legjobban.

Otthon elkészült a teszt. Gombóc a gyomrunkban és végig néztük a teszt csíkot, míg megszületett az eredmény. Könnyekben törtem ki, mintha mázsás teher esett volna le szívem legféltettebb vágyáról. Talán soha nem vágytam ennyire még semmi másra. Azóta sem bántam meg, életem legnagyszerübb érzése anyának lenni.

Ne tégy végleges lépést, mert sosem tudhatod, mit hoz a jövő és ha a sors is úgy szeretné, lehetsz még anya.

2012. okt. 31. 13:15
 25/45 anonim ***** válasza:
91%

13:07

Nem a véleményed miatt leszel lepontozva, hanem mert képtelen vagy elfogadni mások véleményét, még ha az szerinted "silány" is. Az az embertípus vagy, aki nincs tisztában a saját határaival és megengedi magának, hogy embereket minősítsen. Nagyon rossz úton jársz, ha ennyire túlértékeled magad és jogot formálsz arra, hogy lebecsülj másokat. Nem vagyunk egyformák, vannak tanult, széles látókörű emberek, és vannak egyszerűek, beszűkültebb látásmóddal; ám ez utóbbiak véleménye is vélemény. Sokkal jobban tennéd, ha ezeket sem söpörnéd félre, hanem megtanulnád ezekből is levonni a tanulságot.

2012. okt. 31. 13:20
 26/45 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ, érdekeseket írtok, és elgondolkodtató.

Nem pontozok le senkit, és mindenki válasza érdekel, azért irtam ki ide a kérdést.

2012. okt. 31. 13:23
 27/45 anonim válasza:
97%

Szerintem megváltozhat,úgyhogy ne tegyél semmi visszafordíthatatlant. Én szeretnék gyereket, szeretném, ha valaki maradna utánam, szeretném látni, hogy mit tudunk összehozni a párommal, hogyan nevelgetnénk, milyen lenne a mi kis családunk. Nekem tudnom kell :D

Most lehet, úgy látod, elvetetnéd, ha becsúszna egy bébi, de ezt sem tudhatod biztosan. Amíg az ember nincs benne, ezt nem tudhatja 100 %-ig biztosan.

A terhesség, megalázó vizsgálatok, szülés mindenki számára félelmetesek szerintem, de ez nagyon rövid kis epizód ahhoz képest, amit majd az anyaság jelent, hamar túl leszünk rajta.

2012. okt. 31. 13:26
 28/45 anonim ***** válasza:
0%
# 25 te minősítesz másokat szóval...
2012. okt. 31. 13:29
 29/45 anonim ***** válasza:

Hogy mitől változhat meg a gyermekvállalás elutasítása benned?

Csak pár eshetőség (teljesség kizárása nélkül):

- érzelmi hatásokra, ahogy korosodunk

- anyagi érdemek meglététől, amitől egyre biztosabb a megélhetésünk (egzisztencia)

- szakmai sikerek besöprése, amitől végre felszabadul egy kis szabad kapacitás mással is foglalkozni.

Ami biztosan nem helyes: azért senki se vállaljon gyermeket, mert a család, a barátok, a környezet, a munkahely és még sorolhatnám, ezt várja el.

Azért sem szabad vállalni, mert bekapcsol a pánikgomb az öregedésre és azt hisszük, kifutunk az időből.

Nem gondolom, hogy mindenkinek szülni kell.

Inkább legyen kevesebb gyermek, de akik megfogannak, legyenek boldogok.

Lehet teljes életet élni, boldogan és kiteljesedve gyermek nélkül is. Mindenki döntse el maga, hogy melyik utat választja.

2012. okt. 31. 13:38
 30/45 anonim ***** válasza:
8%

Elköttetés egy dolog, én a könnyebb utat választottam: nem szexelek. Szűz vagyok, és nem is akarok szexelni, mert egyszerűen halálra rémülök a gondolattól, hogy terhes lehetek.

Viszont maga a gyereknevelés nem riaszt el, szívesen fogadnék örökbe.

2012. okt. 31. 13:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!