Kifognak halni a magyarok? Mért fogy folyamatosan a magyar emberek száma? Mért nem akarnak sokan gyereket?
Nem sokan mernek gyereket válalni,félő hogy nem tudják eltartani.
Az én férjem roma,nekünk 2 gyerekünk van.Majd még egyet szeretnénk,de ő rájuk se fogják azt mondani hogy magyarok(pedig az az anyanyelvük és itt élnek)hanem cigány/félcigány.
Mert a netto 100 ezres, bizonytalan fizetésre nem akarnak gyereket vállalni. Inkább elbulizzák, elutazzák azt a kevés pénzt..
Amúgy pár napja volt itt valami olyan kérdés, hogy miért nyomjuk el az anyai ösztönöket, csak elvesztettem a fonalat, most meg nem találom. Be tudná linkelni valaki?
Szia!
Szeretnének gyereket az emberek, de mivel alig lehet előre tervezni, és a bérek kevesek, hiába keres két fő, így általában maximum 1 esetleg 2 gyermeket vállal a többség.
A gyerekszülés ideje kitolódott a nőknél a tanulmányaik miatt 27-30 éves kor körül szülnek.
Egzisztenciális gondok.Gondolj bele a lakhatást milyen nehezen lehet megoldani, annak, aki nem örököl, kap lakást, nem mindenki akar albérletbe szülni gyereket. Ráadásul most ugye a hitelesekkel is probléma van...
S vannak persze olyanok is, akiknek a karrier fontosabb.
Egyébként egy egyszerű példa, ha neked és a párodnak lesz egy gyereke, ott még mindig csak az egyik embert pótoljátok.
Ha 2 gyerek, akkor egálban vagytok, ha 3 lenne, az lenne +1 fő.
Ezért csökken folyamatosan a népesség.
S közben most fog majd belépni sok idős a nyugdíjrendszerbe, engem inkább az érdekelne ki fogja őket eltartani? De ez már másik kérdés.
Pluszban még rengeteg fiatal hagyja el tartósan vagy végleg az országot.
Hát nem tudom, hogy mi van, mindenesetre a népesség már kevesebb, mint 10 millió, azt jósolják 2050-re fele annyian leszünk.
Mindenesetre egy biztos, rengeteg helyen élnek magyarok a világban. :)
Nekem az az érzésem, hogy olyan ez kicsit, mintha a saját országunk ellenünk dolgozni. Nah mindegy...
Az 1 dolog, hogy nálunk magasabb a halálozási arány a születéseknél, de minden más országban ez fordítva van..
Túlnépesedés van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!