Számítógépen hogyan írhatnék folyamatosan oroszul, magyar billentyűzettel?
Figyelt kérdés
Szeptemberben elkezdtem oroszul tanulni, de jelentősen megkönnyítené az ábécé elsajátítását, ha tudnék gyakorolni számítógépen is. Írottan megy, a nyomtatott betűket pedig így lenne a legegyszerűbb véleményem szerint, de a karaktertáblából kikeresgetni minden egyes betűt elég hosszadalmas.2011. okt. 13. 14:50
1/8 anonim válasza:
Lehet kapni billentyűzetmatricát. Veszel egy orosz nyelvűt, a minta alapján szépen felragasztgatod (átlátszó, nem fogja takarni a magyar karaktereket), ezután pedig átállítod a billentyűzeted oroszra. Ilyenkor az orosz betűk fognak megjelenni és nem a magyarok, egészen addig, míg vissza nem állítod.
2/8 A kérdező kommentje:
Orosz nyelvhez értelemszerűen orosz nyelvű windowsra van szükség? Mert nekem magyar-angol jelen pillanatban.
2011. okt. 13. 15:57
3/8 anonim válasza:
A fenét, felveszed a vezérlőpultban az oroszt a billentyűzet nyelvei közé.
Viszont hol kapni orosz billentyűmatricát?
4/8 anonim válasza:
Pl. itt. Ha rákerestek a cirill billentyűzetmatricára, több webshopos találatot is kiad (és nem is vészesen drága). Ami nem online megoldás..hát, talán számítástechnikai szaküzletekben, ezt nem tudom.
5/8 anonim válasza:
A leggyorsabb megoldás ez:
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, rendkívül hasznos válaszokat adtatok! Örök hála! :)
2011. okt. 14. 01:05
7/8 anonim válasza:
8/8 anonim válasza:
előző vok
pl. ezt ugy kell irni, hogy
ja budu chitatá (á=lágyjel) zhensxina = zsenscsina
je=e jo ja ju zh sh=s sx=szcs y=jerü ch=cs
könnyű megtanulni és begyakorolni az irást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!