Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyós kérdés? Kisfiam 18...

Anyós kérdés? Kisfiam 18 hónapos. Nagyon sok mindent kap anyósomtól, nem panaszkodom. De, soha nem kéri, hogy vigyázhasson rá, vagy hogy vigyük át neki "csak úgy" a gyereket.

Figyelt kérdés
Ha megkérjük akkor vigyáz rá 1-2 órát, de mindig érzem amikor megyünk a gyerekért, hogy már inkább kint látna minket. Pl össze van csomagolva a gyerek cucca, és ki van rakva a padra az udvaron. Vagy hiába vagyunk ott, ha megy a sorozata, akkor inkább menjünk haza, vagy üljünk a konyhában, de őt hagyjuk békén,mert nézi. Oké...ezt talán még meg is tudom érteni ha nagyon akarom, bár nem értem, hogy lehet fontosabb egy sorozat, mint a fia, és az unokája. Ellenben ha alánya van ott akkor nem éz semmit...de erre már ki sem térek, nehogy valaki féltékenynek kiáltson ki. Meg volt beszélve, hogy átvihetjük neki minap a gyereket, mert itthon lett volna dolgunk, erre felhív, hogy ne vigyük fáradt, mondom rendben, akkor elviszem a gyereket a játszótérre, ott visz el az út előttük, hát látom ott van a lánya, inkább ezért nem szerette volna az unokáját. Rosszul esett:-( Rosszul esik az is, hogy soha nem mondja magától, hogy vigyük át, még akkor sem ha mi ott vagyunk vele. Szerintem nem is szereti igazán.
2012. okt. 14. 16:53
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nem, nincs a lányának gyereke.
2012. okt. 14. 18:26
 12/21 anonim ***** válasza:
most mi a problemad?? sokmindent kap a gyerek ha megkered vigyaz is ra, szoval mi a gond?
2012. okt. 14. 19:41
 13/21 A kérdező kommentje:

Nincs gond...ki mondta, hogy gond van? :-) Érdekes, hogy emberek nem tudnak szöveget értelmezni.

Csupán rosszul esik, hogy az anyósom nem érdeklődik az unokája iránt úgy mint mondjuk az egy normális nagymamától elvárható lenne, jobban esik neki sorozatot nézni, vagy ablakot pucolni mint az unokájával lenni, de ha meg nem viszem oda akkor én vagyok a szemét, mert elakarom marni az unokáját. Oda vihetem, ha ÉN megkérem rá, de ő magától soha nem mondaná, hogy vigyük oda, mert szivesen töltene gey kis időt az unokájával...tudod ahogy a nagymamák szoktak? Játszana vele, sétálna, stb.

2012. okt. 14. 20:20
 14/21 anonim ***** válasza:

"egy normális nagymamától elvárható lenne"

Nem, nem. Tévedésben vagy!

A te anyósod, már bőven megtette azt, ami egy "normális nagymamától" elvárható.

Ajándékot ad, időnként vigyáz rá.

DE megvan neki is a saját élete. Nem az a "normális viselkedés", amit TE elvársz tőle.

Én "csak" keresztanya vagyok. Gyakran átmegyek vigyázni a kölökre, illetve időnként ők hozzák át. Jól érzem magam a kicsivel, nagyon szeretem őt, DE lábrázást kapnék, ha nem én oszthatnám be az időmet, s akkor is vigyáznom kellene rá, ha más dolgom van. Vagy többször kellene rá vigyáznom, mint ahogy bírom.

2012. okt. 14. 20:35
 15/21 A kérdező kommentje:

Igen, biztos igazad van.

Az a normális viselkedég, hogy ha már ő nem kívánminket ott látni akkor kiteszi a gyerek cuccait a kapu elé .-))

Na mindegy, persze..értem amit írsz, én nem is várok el tőle semmit, biztos nem tudo jól megfogalmazni. Én csak azt furcsálom, hogy ő nem akar a gyerekkel lenni, ő nem szorgalmazz, soha nem kezdeményez.

De lehet, hogy én látom rosszul, csak mint írtam a környezetemben lévő nagyik nem így viszonyulnak az unokájukhoz. Én nem szeretném beosztani az idejét, szó nincs erről! Én nagyon szeretek a kisfiammal lenni, nem is azért szorgalmaznám ezt, mert leakarom passzolni, hisz ha nagyon akarnám megtehetném, ehhez nem kell az anyósom. Elhiszem, hogy lábrázást kapnál, szerintem mindenki, nagymama vagy unokatesó tök mindegy, ÉN IS azt kapnék, ha akkor kellene más gyerekére vigyázni amikor én nem akarok. Én nem szeretném ezt. De én nem dobom ki amikor ő néhanapján idejön, csak azért, mert valami olyasmit csinálok amit szeretek.

2012. okt. 14. 20:47
 16/21 A kérdező kommentje:
Tele lett helyesírási hibával, bocsánat csak kapkodok.
2012. okt. 14. 20:49
 17/21 anonim ***** válasza:

Az előbb még csak a padra tette ki a cuccot, nem az utcára. ;)

Na mindegy.

A leírásodból nekem teljesen egyértelmű, hogy az ő tűréshatáránál már így is többet van ott a gyerek, és ennél te mégis nagyobb ragaszkodást várnál.

A padra kirakott cucc is erről ordít. Nem veszed a jeleket, a finom utalásokat, hát kénytelen ilyen eszközökhöz fordulni.

Attól még, hogy a környezetedben nem ezt látod, rengeteg nagymama messziről szereti leginkább az unokáját.

Adott időszakonként kigyerekezi magát, de köszöni, nem kér többet.

Ez már nem az ő időszaka. Felnevelt X gyereket kiélte minden vágyát a gyerekezés iránt, az unokázást már csak kellemes élményként szeretné megélni.

A kellemes élmény pedig azt jelenti, hogy csak akkor és csak annyi ideig, amíg jólesik. Ha ez kevesebb, mint egy-két óra, azt is meg kell értened.

2012. okt. 14. 21:01
 18/21 anonim ***** válasza:
A Te anyukád viszont szívesen vigyáz az unokájára, akkor mi a gond? Az egyik ember ilyen, a másik meg olyan. Fogadd el olyannak, amilyen. Ha kiteszi a gyerek cuccát a padra, hát kiteszi, ha nem megy hozzátok, hát nem megy. Na és? ettől még lehet kerek a világ.
2012. okt. 14. 21:08
 19/21 A kérdező kommentje:

Hm....rátapintottál!

Lehet, hogy tényleg "nem veszem" a jeleket. Illetve veszem, mert látom, csak én rosszul értelmezem...

Igen, ennyit bír, nekem meg zokon esik, mert bezzeg a másik nagyi. Más perspektívát mutattál.

Igen, néha az ember nem látja a fától az erdőt.

2012. okt. 14. 21:08
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Megértem az érzéseidet. Viszont szerintem, ne foglalkozz vele, mert nem éri meg. Szerintem Ő abban a hitben van, hogy mivel elhalmozza mindennel ezért a gyerek így is szereti.

Nálunk pl. teljesen más a helyzet, mi eddig még csak egy 800 Ft-os bodyt kaptunk anyóstol és soha nem bíznánk rá a gyereket. kb. kéthetente eljön megnézi itt van egy órát azt ennyi. Pedig egy faluba lakunk. Ja, de azért mindig elmondja mit akar venni a gyereknek és mindig megkérdezi mit vegyen csak gondolom eddig még nem sikerült eljutnia a boltig, mert rengeteg dolga van.

No a lényeg, hogy ezeket észre se vedd, egyszerűen lehet, hogy bosszantásból is csinálja. Ha nem szeret hát nem szeret Téged van anyukád meg férjed és a gyereked akik szeretnek és fontos vagy nekik.

2012. okt. 15. 10:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!