Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyós kérdés? Kisfiam 18...

Anyós kérdés? Kisfiam 18 hónapos. Nagyon sok mindent kap anyósomtól, nem panaszkodom. De, soha nem kéri, hogy vigyázhasson rá, vagy hogy vigyük át neki "csak úgy" a gyereket.

Figyelt kérdés
Ha megkérjük akkor vigyáz rá 1-2 órát, de mindig érzem amikor megyünk a gyerekért, hogy már inkább kint látna minket. Pl össze van csomagolva a gyerek cucca, és ki van rakva a padra az udvaron. Vagy hiába vagyunk ott, ha megy a sorozata, akkor inkább menjünk haza, vagy üljünk a konyhában, de őt hagyjuk békén,mert nézi. Oké...ezt talán még meg is tudom érteni ha nagyon akarom, bár nem értem, hogy lehet fontosabb egy sorozat, mint a fia, és az unokája. Ellenben ha alánya van ott akkor nem éz semmit...de erre már ki sem térek, nehogy valaki féltékenynek kiáltson ki. Meg volt beszélve, hogy átvihetjük neki minap a gyereket, mert itthon lett volna dolgunk, erre felhív, hogy ne vigyük fáradt, mondom rendben, akkor elviszem a gyereket a játszótérre, ott visz el az út előttük, hát látom ott van a lánya, inkább ezért nem szerette volna az unokáját. Rosszul esett:-( Rosszul esik az is, hogy soha nem mondja magától, hogy vigyük át, még akkor sem ha mi ott vagyunk vele. Szerintem nem is szereti igazán.
2012. okt. 14. 16:53
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
FOgadd el, ő ilyen. no komm...:)
2012. okt. 14. 16:57
 2/21 anonim ***** válasza:
45%

Neki szülted azt a gyereket, vagy magadnak?

Az anyósnak NEM kötelező vigyáznia a fiadra. Egy percre sem!

Az hogy vigyáz-e rá vagy sem, nem feltétele annak, hogy szereti-e a gyereket.

Örülj, hogy egyáltalán gondol a fiadra néha, téged pedig nem kerget az őrületbe.

2012. okt. 14. 17:06
 3/21 anonim ***** válasza:
27%

Mennyi idős a te fiad és mennyi idős a másik unoka? Talán kicsi gyerekkel nincs el olyan jól, nem tudja már mit lehet/kell vele kezdeni.

Amúgy nem szeretnélek megbántani, de ha nem szeretne a gyerekkel lenni, akkor miért "kényszerítitek"? Nálunk sajnos hasonló a helyzet, anyósom nem rajong a lányunkért, így eszem ágában sincs rábízni.

2012. okt. 14. 17:09
 4/21 A kérdező kommentje:

Nem kényszerítjük :-))

Csak van amikor szól, hogy szaladjunk át valamiért..mondjunk vigyünk neki ezt vagy azt. Mi átszaladunk, ő meg otthagy minket. De nem is ez az ami zavar. Sőt ez eddig eszembe sem jutott míg nem hallottam a szomszéd asszonyomat amint egyeztet a fiával, hogy ha otthagyják az unokát, akkor hogy fognak aludni, milyen programokat szervezett maguknak.

Vagy pl az én anyukám is örökösen nyúz, hogy vigyük, meg miért nem aludhat nála, örökösen viszi/vinné ide oda. Én nem NEKIK szültem a gyermekemet, aki ezt állítja az nagyot téved és kikérem magamnak.

2012. okt. 14. 17:18
 5/21 A kérdező kommentje:
Volt rá példa, hogy nem vittük a gyereket jó pár napig, talán 1 hétig is, de akkor meg elkezdett szemétkedni elhodott mindennek, hogy nem viszem a gyereket. (amikor mondtam, hogy ő is jöhetne nyugodtan hozzánk, az már nem tetszett neki) Vagy amikor mondtam, hogy nem fogom átvinni felöltöztetni, beültetni a kocsiba, azért, hogy ott levetkőztessem, de 9 perc múlva megjegyezze, hogy Na ...megy a sorozatom, és elkezdjen kifelé tekintgetni, akkor meg megsértődik.
2012. okt. 14. 17:21
 6/21 anonim ***** válasza:

3-as vagyok: a kényszerítést arra értettem, hogy ott hagyjátok néha 1-2 órára. Bevallom, mivel tudjátok hogy neki teher a gyerek így furcsa hogy mégis rábízzatok.

Igen, szerintem is az lenne a "normális" nagyszülői magatartás hogy szeret az unokával lenni is mindig panaszkodik hogy keveset van nála. De nem mindenkinek ezt dobja a gép sajnos :-(

2012. okt. 14. 17:23
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is hasonló a helyzet, 2 év alatt sosem vigyázott rá, kb, havonta látta, csak fényképezte, meg elhalmozta mindenféle játékkal, de egyáltalán nem tudott, akart vele játszani, foglalkozni vele ( etetés, tisztába tevés aztán totál kilőve). Most sajnos beteg lettem, muszáj hetekig feküdnöm, és ő jön segíteni, egész nap mindent csinál, csak a gyerekkel nincs, ő eleinte ment utána, most már nem is érdekli, mellettem ül, és úgy játszunk. Bántott a dolog, de rájöttem, hogy nem mindenki egyforma, szereti ő, a maga módján, de nem tud vele bánni, talán majd ha nagyobb lesz, csak akkor meg lehet, hogy a lányom nem akarja majd:(. Ne bánkódj ezen, próbálj olyat keresni, aki szívesen segít, sokan felnőttek nagymama nélkül!
2012. okt. 14. 17:34
 8/21 anonim ***** válasza:
73%
Esetleg nem lehet,hogy nem tud mit kezdeni a fiaddal?Szeretetet akar kimutatni azzal,hogy sok mindent vesz neki/márpedig ez azt jelenti,hogy szereti./De nem tudja lekötni,nem tud vele mit kezdeni.Esetleg,amikor te ott vagy "megfelelési kényszere" lehet,nem tudja mit-hogy csináljon,hogy neked jó legyen,fél,hogyha a kisfiad elkezd sírni csődöt mond.A lányának van gyereke?
2012. okt. 14. 17:49
 9/21 A kérdező kommentje:

Arra az 1-2 órára nem teher...legalábbis annak még örülni is szokott, ezt mutatja. Muszáj néha otthagynom nála, vannak olgok amiket nem tudok a gyerekkel elintézni, anyámék messze laknak, így ő a legkézenfekvőbb. Csak ilyenkor is megbeszéljük, hogy vihetem e, mondja, hogy igen, mondom max 2 óra és jövök érte, amikor megyek akkorra már minden kirakva az udvarra szinte a kapuba, és már adja is a gyereket ide, és tessékel kifelé.

De igaza van annak aki azt írta, hogy 'ezt dobta a gép' ő tényleg ilyen..nem is tudom miért várok el tőle mást.

2012. okt. 14. 18:23
 10/21 A kérdező kommentje:
"Nem tud vele bánni" ezt azért nem hiszem, mert ő az az ember aki még azt is jobban tudja, hogy mit szretne a másik. Ő nagyon magabiztos, ő mindig mindent tud, bár ha téved soha be nem ismerné, inkább meghazudtolja a másikat. Szóval ha esetleg mégis az van a dologban, hogy nem tud vele bánni azt soha nem adná ennyire nyiltan a tudtomra:-) Inkább az lehet, ahogy itt írok, gondolkodom rajta, hogy egyszerűen öreg. Öreg a gyerekhez, nem tudja követni, nem tudja tanítani, nem tud vele játszani...de mivel soha nem ismerné be, ezért inkább nem kéri el a gyereket.
2012. okt. 14. 18:26
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!