Anyós kérdés? Kisfiam 18 hónapos. Nagyon sok mindent kap anyósomtól, nem panaszkodom. De, soha nem kéri, hogy vigyázhasson rá, vagy hogy vigyük át neki "csak úgy" a gyereket.
Neki szülted azt a gyereket, vagy magadnak?
Az anyósnak NEM kötelező vigyáznia a fiadra. Egy percre sem!
Az hogy vigyáz-e rá vagy sem, nem feltétele annak, hogy szereti-e a gyereket.
Örülj, hogy egyáltalán gondol a fiadra néha, téged pedig nem kerget az őrületbe.
Mennyi idős a te fiad és mennyi idős a másik unoka? Talán kicsi gyerekkel nincs el olyan jól, nem tudja már mit lehet/kell vele kezdeni.
Amúgy nem szeretnélek megbántani, de ha nem szeretne a gyerekkel lenni, akkor miért "kényszerítitek"? Nálunk sajnos hasonló a helyzet, anyósom nem rajong a lányunkért, így eszem ágában sincs rábízni.
Nem kényszerítjük :-))
Csak van amikor szól, hogy szaladjunk át valamiért..mondjunk vigyünk neki ezt vagy azt. Mi átszaladunk, ő meg otthagy minket. De nem is ez az ami zavar. Sőt ez eddig eszembe sem jutott míg nem hallottam a szomszéd asszonyomat amint egyeztet a fiával, hogy ha otthagyják az unokát, akkor hogy fognak aludni, milyen programokat szervezett maguknak.
Vagy pl az én anyukám is örökösen nyúz, hogy vigyük, meg miért nem aludhat nála, örökösen viszi/vinné ide oda. Én nem NEKIK szültem a gyermekemet, aki ezt állítja az nagyot téved és kikérem magamnak.
3-as vagyok: a kényszerítést arra értettem, hogy ott hagyjátok néha 1-2 órára. Bevallom, mivel tudjátok hogy neki teher a gyerek így furcsa hogy mégis rábízzatok.
Igen, szerintem is az lenne a "normális" nagyszülői magatartás hogy szeret az unokával lenni is mindig panaszkodik hogy keveset van nála. De nem mindenkinek ezt dobja a gép sajnos :-(
Arra az 1-2 órára nem teher...legalábbis annak még örülni is szokott, ezt mutatja. Muszáj néha otthagynom nála, vannak olgok amiket nem tudok a gyerekkel elintézni, anyámék messze laknak, így ő a legkézenfekvőbb. Csak ilyenkor is megbeszéljük, hogy vihetem e, mondja, hogy igen, mondom max 2 óra és jövök érte, amikor megyek akkorra már minden kirakva az udvarra szinte a kapuba, és már adja is a gyereket ide, és tessékel kifelé.
De igaza van annak aki azt írta, hogy 'ezt dobta a gép' ő tényleg ilyen..nem is tudom miért várok el tőle mást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!