Gyerekvállalás házasságon kívül: elítélendő?
Kérlek őszintén válaszoljatok, nem megerősítésre vágyok. Aki elítéli, írja le nyugodtam.
Azt is, hogy miért igen/nem elítélendő?
Milyen hátránya származhat a babának jogi értelemben ha nincs házasság, de van apasági nyilatkozat?
Nem elítélendő! A mai világban meg pláne nem!
Az első babámat úgy szültem meg, hogy még nem voltunk házasok. Semmi hátránya nem származott belőle. A másodikat meg úgy fogom, hogy már házasok vagyunk.
A gyűrű meg nem feltétlenül drága! Az eljegyzési 11.000 volt, a karika meg 23.000 az 1 pár. Igaz az utóbbi ezüst. Az esküvőt meg meg lehet tartani lakodalom nélkül is, csak 2 tanuval és akkor nem kerül semmibe. Ezt csak azért írtam, mert ha valaki házasodni szeretne, akkor nem mondhatja, hogy a pénz miatt nem akar :)
Dehogy elítélendő, nem az 1800-es éveket írjuk! :)
Engem speciel kiráz a hideg a lagzi gondolatától! Máséra persze szívesen elmegyek, de hogy a szinte vadidegen rokonok előtt kelljen illegetnem magam, ráadásul habos-babos ruhában, földöntúli boldog mosollyal az arcomon, ááááááááááááá dehogy!
Annak meg, hogy 2 vadidegen tanú előtt kimondjuk az igent, mégis mi értelme van? Vagy akár a szűk család előtt.
Én így is-úgy is hűséges voltam/vagyok/leszek, mert számomra erkölcsileg nem fér bele a megcsalás, nem egy fránya papír vagy egy papnak tett ígéret miatt!
A gyerekek már úgyis összekötnek minket egy életre és ha neadjisten elmúlna a szerelem/szeretet és már nem akarnánk együtt élni, akkor elég nehéz lesz megoldani válóper nélkül is, szóval nem bonyolítjuk tovább egy házassággal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!