Gyerekvállalás házasságon kívül: elítélendő?
Kérlek őszintén válaszoljatok, nem megerősítésre vágyok. Aki elítéli, írja le nyugodtam.
Azt is, hogy miért igen/nem elítélendő?
Milyen hátránya származhat a babának jogi értelemben ha nincs házasság, de van apasági nyilatkozat?
Szia!
Mi nem vagyunk házasok és a 4. gyermekünket várjuk :-)
Bár mi nem kerültünk olyan helyzetbe,de ha elég tájékozott vagyok,akkor írhatom azt,hogy semmilyen hátránya nem származhat.
Szia. Szerintem egyaltalan nem elitelendo. Mindenkinek va ra oka mit miert es hogyan csinalja.
En speciel nen vagyok ferjnel de mar van 2 gyerekunk.
Egyszer biztos osszehazasodunk(ha eljutunk addig) bar szamomra/szamunkra nem sok jelentessel bir. Marmint szeretem,tisztelem,huseges vagyok de sosem akartam habos-babos eskuvot. Anyakonyvi hivatal es szuk csaladi korben igenyes vacsora.
Jogi hatranya szarmazhat-e belole?
Nem hiszem igy is ugy is o az edesapjuk.
Szerintem nem elítélendő.
3 és fél éve vagyunk együtt a Párommal, van egy fél éves Kisfiunk. Tervezett Baba, Apuka 38 éves, én 26.
Eldöntöttük, hogy Babát szeretnénk, mert szeretjük egymást, a házasság szóba se került. Én sem vágyom esküvőre. Pénz lenne rá, de inkább a gyerekre költjük. Apasági nyilatkozatot tett, a pici az ő nevét viseli, és nagyon büszke rá (eszébe nem jutna letagadni), imádják egymást.
Nem gondolnám, hogy az én gyerekem emiatt más lenne. (A Párom szülei nem mondták konkrétan, de utaltak rá, hogy kéne, mikor terhes voltam, de nem foglalkoztunk velük, belenyugodtak talán.)
Szerintem a Babának ebből jogi hátránya nem származhat.
Nem elítélendő!A lényeg hogy jól működő kis CSALÁD legyen!
Az élet úgy alakította hogy én házasságban szültem két kisfiúnkat,de hidd el ez a LÉNYEGen nem változtat! :) Hátránya nincs a gyermeknek belőle,ugyan azt kapja mint házasságban:egy anyát és egy apát :) !
nem elitelendo Hollandiaban a gyerekek 60% hazassagon kivul szuletik (elettarsi kapcsolatbol) DE ha azt akarod valaha elvegyen es neked fontos az eskuvo akkor meg a terhesseg elott menj ferjhez mert ha mar lesz gyerek nem nagyon szokott eskuvo lenni mert a ferfiak mar egy gyerek utan nem tartjak fontosnak hogy elvegyenek.
Kulonben lehet kis eskuvo is szukkoru csak szulok gyuru lehet ezust szoval az anyiga resze akkora amekkorat megengedhetsz magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!