Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekvállalás miatt családi...

Gyerekvállalás miatt családi vita - ti mit gondoltok? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

A húgomék sajnos nagyon rosszul állnak anyagilag. A férje munkanélküli, ő most januárban mehetett volna vissza dolgozni a gyed után de terhes lett.

Eddig én is a nővérünk is minden hónapban segítettünk nekik étellel, gyerekruhával de a nővérem most nagyon kitért a hitéből hogy miért voltak ilyen hülyék stb, nagyon durván összevesztek. A végén a nővérem kijelentette hogy mostantól semmilyen támogatásra ne számítsanak tőle és ha nekem van egy kis eszem, én is így teszek.

Én értem a nővéremet és igazat is adok neki, de sajnos ha nem segítünk akkor a gyerek, gyerekek fogják megszívni.

A kérdéseim:

- elmondanád a terhes húgodnak hogy hatalmas felelőtlenség volt a semmire gyereket vállalni? Tudom, hogy fogy a magyar meg hogy erről nem illik beszélni, de mégis családon belül vagyunk.

- támogassam őket továbbra is?

2012. okt. 2. 11:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
67%
Nem támogatnám őket. Tényleg felelőtlenek voltak.
2012. okt. 2. 11:41
 2/16 anonim ***** válasza:
21%

Na, a mi családunkban mindenki ilyen zsarnok, mint a nővéred, ne haragudj. Lehetséges, hogy igaza van, na de ez mindennek a teteje, hogy azért mert ő nem ért egyet a húgotokkal, teljesen leveszi róluk a kezét, felőle menjenek a híd alá. Rendben van, ne segítsen, nem kötelezheti senki, de hogy ilyeneket a fejéhez vágni...érdekes. Szerencsére nekem nem ilyen a kapcsolatom a húgommal. Mégha nem is értek vele valamiben egyet, nem viselkednék ilyen csúnyán.

A kérdésedre a válasz: Most nem terhelném ilyenekkel a húgomat, nyilván elvetetni már nem lehet gondolom, akkor kár tetézni a bajt azzal, hogy te is belerúgsz mégegyet. Nyilván nem hülyegyerek, ő is tudja, hogy mit vállalt.

Hogy támogatsd-e? Ha van miből és szereted őt/őket akkor igen. Én támogatnám a testvéremet, hiszen ezért vagyunk egy család. Nem csak addig kell szeretni egymást, amíg az úgy tesz, ami szerintünk is jó Egy család vagytok, össze kell tartani, segíteni egymást. Persze nem azt mondom, hogy add nekik a fizetésed, de amit eddig meg tudtál tenni, azt ez után is megteheted. Szerintem.

2012. okt. 2. 11:42
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

- elmondanád a terhes húgodnak hogy hatalmas felelőtlenség volt a semmire gyereket vállalni? Tudom, hogy fogy a magyar meg hogy erről nem illik beszélni, de mégis családon belül vagyunk

Persze, hogy elmondanám! Ez a "fogy a magyar" meg nagyon buta megközelítés, ha fogy, ha nem, a semmire nem lehet gyereke(ke)t vállalni. Ennyire egyszerű a történet. Ilyen alapon mindenki szülhetne ész nélkül, nehogy elfogyjunk, de mi értelme ennek?!

Ha megteheted, segíts nekik, de a férj is kapja össze magát,és menjen el dolgozni mert ha túlságosan hozzászoknak a te segítségedhez a büdös életbe nem fognak dolgozni mert kényelmesebb lesz nekik ez az életforma. Ez érthető is.

2012. okt. 2. 11:43
 4/16 A kérdező kommentje:

A nővérem azért is haragszik, mert a húgom mondta hogy hát eddig is adtunk, majd ezután is fogunk. Szóval ahelyett hogy elment volna dolgozni, inkább tőlünk várja a segítséget.

Mi sem fénymásoljuk a pénzt, azzal hogy őket támogatjuk le kell mondanunk sajnos dolgokról.

2012. okt. 2. 11:54
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

3. vagyok

Ebben az esetben nem támogatnám őket. Majd ha a kényszer ráviszi az apukát, akkor szépen el fog menni dolgozni ahogy ti is. Kihasználnak benneteket! :(

2012. okt. 2. 11:57
 6/16 anonim ***** válasza:
74%

OKé, pontozzatok le, nem nagyon érdekel. Mikor leírtam ezt, még nem mondta a kérdező, hogy a húguk ilyeneket mondot. Igen, így már más a helyzet, de valljuk be, ha ő normálisan állna a dolgokhoz és nem a segítségre építene, akkor igenis helytálló volt a válaszom. Mert én elég furcsának tartom azt a felfogást, hogy addig segítünk, amíg úgy cselekednek, ami nekünk még belefér, de ha igazán nagy baj jön, akkor onnantól kezdve le van tojva, ha szerintünk hülyeséget csinált. Na, mindegy, lehet én vagyok egy elmeháborott ember, aki nem hagyná szarban a testvérét...

Mégegyszer mondom, így már azért jogos, hogy a húg szerint majd a többiek eltartják, neki semmit nem kell csinálni!

2012. okt. 2. 12:03
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted volt helytálló, de valljuk be mindig mindenki a saját igazát tartja a legjobbnak. :)
2012. okt. 2. 12:06
 8/16 anonim ***** válasza:
62%
Oké, cinikus is tudsz lenni, felfogtam. DE szánalmasnak tartom, hogy azért mert én máshogy látom a dolgokat egyből le kell pontozni a francba...A kérdező feltette egy kérdést, amire nyilván mindenkinek más a válasza, de attól még mindegy HASZNOS. Én nem pontoztalak le titeket, ergo nem szóltalak le titeket. DE itt többet ne is várjunk senkitől...itt ez a sikk...
2012. okt. 2. 12:09
 9/16 anonim ***** válasza:
45%

Egyetértek a másodikkal.

Feltételezem, hogy nem tervezték a második babát... Majd ha meglesz a baba, inkább akkor beszélgetnék vele a védekezésről, meg hogy harmadikat akkor tervezzen, ha ők maguk tudnak gondoskodni róla. habár azt is megjegyezném, hogy nem egy olyan babáról tudok, akik védekezés mellett fogantak meg....

Arról, meg hogy a továbbiakban támogasd-e? Nem értem a kérdést: most sokkal nagyobb szüksége van a támogatásodra, mint eddig... miért pont most vonnád meg tőle, amit testvéreként megtehetsz érte?! Ráadásul mit érnél el vele?

Én továbbra is megtenném, amit tudok.

2012. okt. 2. 12:14
 10/16 A kérdező kommentje:
Tervezett baba.
2012. okt. 2. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!