Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3 gyermekes családok mennyi a...

3 gyermekes családok mennyi a havi kiadásotok? Kicsit félek az anyagiaktól.

Figyelt kérdés

26 éves nő vagyok a párom 37 éves.

Páromnak előző kapcsolatból van egy 15 és egy 8 éves gyermeke akiket mi nevelünk...

Nagyon szeretnénk közös babát... A kapcsolatunk elég erős hozzá, viszont én félek az anyagiaktól. :(

Mennyi a havi kiadásotok akiknek 3 gyereke van és az egyik még kicsike?

Szerencsére a testvéremtől nagyon sok dolgot megkapnánk a babának. Ruhák, kis kád ilyesmik. Kiságyat kellene vennünk az biztos mert nővérem babája 6 hónapos.

De az igazából ha használtat veszünk annyira nem drága.

Páromnak 136.000 a nettó bére + családi. Meg a gyerekek anyjának kellene 30 gyerektartást fizetnie amit nem fizet, de már intézzük a bíróságon hogy fizessen.

1,5 szobás önkormányzati lakásba lakunk amit később nagyobbra kellene cserélnünk.

Kocsi lízingelt, amire azt mondta a párom, hg max visszaadja a banknak ha nem tudjuk fizetni.

Az én bérem ha kiesik az 140.000,- és persze bejelentve csak bruttó 63.000,-re vagyok így a gyes nagyon kevés lenne.

Ti vállalnátok így kisbabát?

Én félek egy kicsit, pedig nagyon szeretnék már igazi anyuka lenni...

2012. szept. 10. 10:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Hát, az a nagy helyzet, hogy amíg kicsi, kevesebb a kiadás. Ahogy nő, úgy nő az is. Az óvóda, iskola sokkal többe kerül, mint mondjuk a pelenka :(

Mi pesten lakunk, albérletben, és legalább 500 ezer a kiadásunk a három gyerekkel. Sosem számoltam. azt tudom, hogy egy rohadt fillér nem marad hó végére, pedig nem keresünk rosszul.

2012. szept. 10. 10:18
 2/13 anonim ***** válasza:
Hát nagyon nehéz megmondani hogy mennyi a havi kiadás.Nekünk egy bölcsis ,egy ovis és egy kamaszunk van.Féláron kapják az ebédet mert 3 gyerek után félárú az étkezés.így ez havi 13000 ft,mindenhol van csoport vagy osztálypénz ez össz:1500ftbe kell vinni zsebkendő stb ez:1000ft.bérlet a sulisnak:1500ft.a kicsi még pelenkás havi:3500 ft(de csecsemőnek több pelenka kell)Kertes házban lakunk a rezsink havi:35 e télen +10-15 e.Minden hónapban kell venni vkinek ruhát cipőt.ez min 10 e ft havonta.A nagynak csak elvétve van márkás cucca.A kicsiknek a legtöbb duris.Gyógyszer ha betegek a kisebbek havi 10 e minimum.Ha nem akkor is 3 ezer.Telefonszámlákat még nem írtam bele.A kamasznak feltöltőkártyás a mobilja csak ritkán töltjük (egy évben egyszer-kétszer).Szerintem egy csecsemőre a legkevesebb a kiadás ha sok mindent tudtok örökölni.Vágjatok bele.Később sem lesz könnyebb neked meg ketyeg az a bizonyos.....
2012. szept. 10. 10:28
 3/13 anonim ***** válasza:
akkor ez cc. 200.000 nettó havi bevétel, hát, nem mondanám soknak... De nem szabad elkeseredni, mert nem a vágyainkat kell a lehetőségeinkhez igazítani, hanem a lehetőségeinket a vágyainkhoz. Ez nem biztos, hogy elég lesz, de ha nagyon akarjátok a picit, megtaláljátok a módját az anyagi fedezet biztosításának is. ;)
2012. szept. 10. 10:31
 4/13 anonim ***** válasza:

A Párom elvileg 80 körül fog keresni. Én jelenleg 73-at kapok (családi + gyes). Ha kilőjjük a hiteleket,akkor kiskirályként fogunk élni (addig még van 16 hónap),de a hitelekkel együtt-ami üti a 80-at,igen érdekesek a hónapok,pláne,hogy mindig jön valami...

Őszinte leszek. Mi erre az anyagira vállaljuk a 4. (meghívó nélküli) babát. Az,hogy van aki szerint felelőtlenség,egy dolog. Az pedig csak rajtunk múlik,hogy a gyerekeknek minden szükséges dolog meglegyen a hitelek kifizetéséig.Mi képesnek érezzük magunkat rá!! Voltak nagyobb anyagi gondok is,a kocsi nálunk is "veszélybe került"- még a bankké,de az a baj,hogy hiába "adnánk vissza",ugyan úgy fizetnünk kellene tovább a hitelt,amit kaptunk rá! Akkor inkább maradjon a kocsi- részünkről. Sokat küzdöttünk,hogy a csekkekkel ne legyünk elmaradva- a remondis-on kívül mindennel behoztuk a lemaradást :-) A Remondistól meg a végrehajtókat várjuk...

Jelenleg mi is egy 1,5 szobás házban lakunk,amiből a kisebb a két nagyé,a miénkben van még a kicsi. Ezt mi átalakítani fogjuk,ha kifizettük a hiteleket :-)

Azt,hogy milyen körülmények közzé vállaltok egy közös gyermeket,csak Ti dönthetitek el! Ha képesnek érzitek Magatokat egy közös gyermek felnevelésére,akkor én azt kívánom,hogy hamar a karodban tartsd a közös gyermeketeket!! :-)

Üdv: 3 lányos,18hkm

2012. szept. 10. 11:30
 5/13 anonim ***** válasza:

3 gyerekünk van.

Nem tudom a pontos bevételt, sem a kiadásokat (talán jobb is), a számlákat a férjem fizeti online.

De az biztos, hogy jobb hónapokban sincs több bevételünk 250-nél összesen. És van egy kocsink, ami jó régi, és bár semmi "komoly baj" nincs vele, ezt-azt mindig meg kell csinálni rajta. Hitelünk nincs, de semmi félre tett pénzünk. Mi a 3. baba előtt tudtunk nagyobba költözni, úgyhogy most már "csak" a lakást kell felszerelnünk, bútorokra nem futotta, így ki tudja meddig leszünk dobozokban, meg nincs függöny stb.

Szerintem arra is kell gondolni, hogy az egy dolog, hogy kiesik a nő fizetése valamelyest, a kisgyerek még nem kerül sokba, és hát néhány év múlva (legkésőbb 3) vissza is jön a női fizetés, mire többre van szükség.

Nem látjuk a holnapot. Ha azt néztük volna, hogy mikor vagyunk "anyagi biztonságban", akkor most NULLA gyerekünk lenne, így meg van három gyönyörű.

És nálatok még a helyzet is más, hiszen szép dolog, hogy neveled a párod gyerekeit, de főként egy nőnek fontos lehet a saját. Ha nem is most, szerintem legkésőbb tíz év múlva megbánnád...

2012. szept. 12. 08:04
 6/13 A kérdező kommentje:

saját gyerkőcünk mindenképpen lenne...

Soha nem mondanék le arról, hogy én is igazi anya lehessek.

Az autóhitelből még 2,5 év van.

Szóval mire a költségesebb időszak jön a picivel addigra lejár és én is vissza mennék dolgozni.

Nagyon sok cuccot tudnánk örökölni a babának, mert nővéremnél rengeteg ruha van fiús is lányos is.. :)

Kiskád ilyenek minden meglenne. Csak babakocsit, kiságyat és gyerekülést kellene venni a babának...

a párom nagyon oda van hogy szeretne babát és persze én is... :)

Egyszer késett két hetet a havim és a párom nagyon csalódott volt mikor mégis megjött...

Kész csoda hogy már akkor nem kezdett beszélni a hasamhoz... :)

Úgy érzem hogy a boldogságunkhoz kell a baba...

Mind a ketten a föld felett járunk mióta beszéltünk róla hogy jöjjön a baba... csak nekem az anyagiak kicsit beárnyékolják a dolgot. a párom mindig azt mondja hogy megoldjuk...

De én még véletlenül sem szeretném ha elmenne külföldre dolgozni hogy meg tudjunk élni... :( Mert tartok tőle hogy ez lenne.. és én nem szeretném hogy smsbe írjam meg neki hogy a gyermekünk felállt vagy kimondta az első szavát... azt szeretném hogy mellettünk legyen és ő is átélje...

Viszont ott van az is hogy valószínűleg később sem lenne jobb a helyzet... :/ Így akkor mire várjunk?

Ezek a dolgok miatt vívódok...

2012. szept. 12. 08:52
 7/13 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, a szívedben már eldőlt ez a dolog.

Én annyi javaslok, hogy ezt a "külföld kérdést" még a babavállalás előtt beszéljétek át a pároddal.

2012. szept. 12. 08:56
 8/13 A kérdező kommentje:

Abban igazad van, hogy a szívembe eldőlt a dolog... :)

Hisz ki ne szeretne egy boldog párkapcsolatba kisbabát... :)

A párommal beszéltünk már erről a külföldi munkáról, tudja, hogy én nagyon nem örülnék neki és meg is érti ő sem szívesen hagyna itt minket.

Attól tartok hogy ha megszorulunk akkor nem lesz más választás... :(

2012. szept. 12. 09:14
 9/13 anonim ***** válasza:

Bocs,de nagyon,nagyon,nagyon buta vagy!!!!!

"Megszorulni"- ez egy olyan szó,ami Nálatok nem befolyásolhatja a gyermekvállalást!

Hogy miért? Mert Ahogy írtad,az első időkre biztosítva lennétek (ruhák,egyebek,max kiságyat kellene venni,az potom pénz!),a pelusra,tisztálkodási szerekre futja a családi,és hát emellett kapod majd a gyed/gyes-t,ami megint csak minimum 25 ezer (a gyed pedig kb 40 ezer). Ha még 2,5 év van az autóhitelből,akkor is durván 1,5 éves lesz a gyerkőc... Na,nehogy már ne jöjjetek ki!! Számolj bátran!! Plusz,előbb utóbb ha behajtani nem is tudja a bíróság a gyerekek anyján a gyerektartást,de attól függetlenül,úgy tudom,hogy azt akkor is fogja kapni a Párod,előbb utóbb. Ebben nem vagyok biztos,olvastam valahol,de nem vagyok hozzá értő!! A többi viszont tuti! nem értem hol a probléma?? A gyedet a gyermek 2 éves koráig kapod,tehát durván fél évig még kapod,miután lejár az autóhiteletek!! Jaj,hát ezért vagy buta!! Számolni kell!! Lehet,hogy kevesebb lesz a bevétel eleinte,de a kiadás sem lesz több,hiába még egy gyermek!...

Bármilyen csúnya dolog is,Te mint egyedül álló- ha megszorultok!!- igényelhetsz gyermekvédelmit,ami évente 2x 1 gyermekre 5800 ha jól emlékszem. Te,mint egyedül álló- ha megszorultok!!- igényelhetsz lakásfenntartási támogatást, havi minimum 4 ezer.

Számoljátok át tüzetesen! Ti tudjátok,hogy erre "be lehet e" vállalni egy közös babát! - én simán bevállalnám,de az én vagyok! :-)

2012. szept. 12. 11:49
 10/13 anonim ***** válasza:

Szia! Mi nálunk hasonló volt a helyzet a 2. babánál anyagilag mint nálatok. Most jön a 3. (nem tervezett) baba. A páromnak muszáj külföldön dolgoznia, mert már albérletben lakunk. Ezt a lehetőséget azért hagyjátok ti is nyitva.

Kívánom, hogy minden úgy legyen ahogy szeretnétek. Ha a baba jönni akar, jönni is fog. Már most látszik, hogy egy boldog családba fog születni.

2012. szept. 12. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!