Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyivel több a havi kiadásot...

Mennyivel több a havi kiadásotok a gyerek/gyerekek miatt? Mennyi plussz kellene még egy baba vállalásához?

Figyelt kérdés
2009. júl. 7. 15:07
 1/8 A kérdező kommentje:
Mondjuk 10.000 Ft elég. Vagy inkább 20.000 fT kellene?
2009. júl. 8. 16:57
 2/8 anonim válasza:

Ez attól is függ, hogy mennyi idős.

Bármikor megbetegedhet, elég drágák a gyógyszerek.

Attól is függ hol veszed a ruháit. Manapság elég drágák a gyerekholmik és ráadásul 1-2 hónap alatt ki is növik. Ha turiban vásárolsz, akkor spórolhatsz valamennyit a ruhákon.

Szerintem 10 ezernél jóval több kell egy gyerekre.

Főleg, ha nem szopik, hanem tápszert eszik.

2009. júl. 9. 10:34
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha szopik, ujszülötten elég a 10.000. De később nem lesz elég. Mikor ár ruha kell neki, majd jéták, és 10 hó után már egyre komolyabb játékok, bicikli, napszemüveg, egy normális naptej is 3500 ft. És akkor még nem volt beteg, nem kell tápszer.

Majd jön a kajálás, az üveges is drága, de ha veszed az alapanyagot, az sem olcsó.

Tehát az első 4 hónapban elég a 10.000, utána már nem..

2009. júl. 16. 14:15
 4/8 anonim ***** válasza:

30 e alatt még sosem "úsztam meg". 8,5 hónapos a lányom.

Nem tudom, hogy mennyire volna szükség. 50-60 ezerre biztos. Nem tudom, hogy nagyobbacska gyereknél milyen költségek vannak.

Majd meglátjuk. Egy darabig biztos nem vállalunk még egy babát.

2009. júl. 16. 14:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én még csak az első babámat várom, úgyhogy saját tapasztalatom nincs, de 2 gyerekes barátnőm mondta egyszer, hogy 2 gyerek majdnem ugyanannyiba kerül, mint 1, azzal a különbséggel, hogy egyel több szelet kenyeret vágsz és egyel több túró rudit veszel.

Mind a 2 gyereke lány, úgyhogy a kicsinek is jók ugyanazok a ruhák és játékok, mint a nagynak.

Ugyanakkor tény és való: nem mindegy hány évesek. Mert mikor már iskolába járnak, akkor egészen biztos, hogy nem mindegy, hogy dupla annyi könyvet illetve cuccot kell venned és egy iskolás korú gyerekre már nem húzhatod a nagy kinőtt ruháit hiszen elhordja őket nem úgy, mint egy pici baba, tehát ezeket is duplán kell számítani.

2009. júl. 16. 14:21
 6/8 anonim ***** válasza:

Bocsánat, lehet, hogy félreértettem a kérdést. Én úgy értelmeztem, hogy van már egy gyerek és szeretnétek még egyet.

14:21-es voltam.

2009. júl. 16. 14:23
 7/8 anonim ***** válasza:
10-20körül szerintem ki lehet hozni egy babát anyagilag.De ugyebár nem többet hanem kevesebbet kapunk ha nem dolgozunk...
2009. júl. 16. 14:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is úgy tapasztaltam, hogy amíg olyan két éves nem lett és itthon voltam vele olyan 10-15e elég volt. De aztán jött a bölcsi, ott már voltak egyéb kiadások, ruhák, váltóruha, váltócipő egyebek, de még ha szűkösen is, vagy ha kaptunk egy két ruhát valahonnan akkor még belefért a keretbe talán. Aztán jött az ovi. Itt már azért nagyobb kiadások lehetnek. Van hogy alkalmi, de akkor is. De a ruha folyamatosan az biztos nem kevés, meg a cipő kabát. Ha két testvér egyforma nemű lesz és aránylag egy testalkatú, akkor talán iskoláig tudja egymár kinőtt ruháit hordani. De szerintem is a sulinál fog igazából jelentkezni leginkább a kettő gyerek, ha valami rendkívüli nem volt addig valamelyik gyerekkel. Itt már két tankönyvkészlet, két táska, két tolltartó stb stb. Két kirándulás, két szakkör ez az. Ezekkel nem lehet sehogysem spórolni. Jó kajába nem biztos, hogy vészesebb, mármint otthon. Bár igaz ami igaz, két ebéd fizetése is vagy 20e ft. Úgyhogy azért majdnem dupla költség mint egy. egy 50e-t találnék reálisnak, pláne sulikezdéskor két gyereknek, de ez csak ami feltétlenül szükséges és ha nincs semmi különleges. A sima hónapokban talán egy 25e körül elég szerintem. Bár ha betegek akkor plusz egy 10-15e abban a hónapban. Én így gondolom. Más tapasztalat?
2012. jan. 14. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!