Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mai fiatalok miért az...

A mai fiatalok miért az anyagiaktól teszik függővé a gyerekvállalást?

Figyelt kérdés
Egyre több ilyen kérdést olvasok. Tényleg csak ettől függ,hogy legyen gyerekünk? Hogy minden pénzünk meglegyen? Nem elég a kevés pénz, lakás, munka autó? Még több kell?
2010. szept. 21. 18:21
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
72%

Nekem a szülés 1 millió ft-ba került, ezért.

Meg a szülőkkel nem lehetett összeférni, így kellett lakás, mivel ingázni kell a munkához, kell az autó.

Nem élhetek erdei bogyókon, kecskét terelgetve, mint 100 évvel ezelőtt.

2010. szept. 21. 18:25
 2/33 anonim ***** válasza:
84%
Kell egy bizonyos szintű egzisztencia ahhoz h biztonsággal fel tudj nevelni egy gyereket.Én nem szültem addig,amíg nem volt lakásunk.Nem gondolkozhatok azon h honnan vegyek tápszerre,pelenkára ruhára pénzt,mert ez egyszerűen kell a babának,nincs mese.Pénz pedig-legalábbis az olyan fajta embereknek mint mi,-csak munkával lesz.
2010. szept. 21. 18:26
 3/33 anonim ***** válasza:
81%
jobb, mintha bele a nagy semmibe születik az alatt a címszó alatt, hogy "egy új életetet hordasz a szíved alatt, eszedbe se jusson elvetetni, gyilkos vagy, ha megteszed"
2010. szept. 21. 18:27
 4/33 anonim ***** válasza:
75%
Ha nincs pénz, miből öltöztetik,etetik,látják el cuccal a kölyköt? Gondolkozz már te is. Jobb, hogy a sok hülye meg nyomorba, szegénységbe, egészségtelen környezetbe szül, mint a nyúl?
2010. szept. 21. 18:27
 5/33 anonim ***** válasza:
100%
Azt egyébként,amit pontosan te kérdezel,én sem értem.Mert te azokra vagy kíváncsi,akiknek megvannak az anyagi feltételeik a gyerekvállalásra,de mégsem lépik meg.Én azt látom,h a sok pénz még több pénz kíván.Valószínűleg túlságosan belemerültek ennek a megszerzésébe,és nem jut eszükbe h mást is csinálhatnának mellette.
2010. szept. 21. 18:38
 6/33 anonim ***** válasza:
21%
Igen, ettől függ, mert a mai világnak ez az értékrendje. Ha van , saját lakásod, autód, jó jövedelmed, akkor értékes ember vagy. Akinek mindez nincs meg értéktelen és még hülye is. Ki szereti, ha lehülyézik?
2010. szept. 21. 18:39
 7/33 anonim ***** válasza:
24%
Azon kívül karrier is van a világon.Sokan fontosnak érzik h abban (is) kiteljesedjenek.Nem lehet ezért elítélni őket.Mindenki másban leli örömét.És gyereket vállalni később is lehet.A közhiedelemmel ellentétben sok 35 év feletti nő gond nélkül kihordja a babáját.
2010. szept. 21. 18:42
 8/33 anonim ***** válasza:
92%

Igen 35 év felett én is kihordtam és utólag jöttem rá, hogy milyen rosszul is járhattam volna, ha nem tudom kihordani.

Nekem ment, egyik rokonomnak nem, azóta sincs gyereke és lehet, hogy nem is lesz.

2010. szept. 21. 18:44
 9/33 anonim ***** válasza:
*egy másik 64 % vagyok, ha vki nem értené és ezt is figyeli
2010. szept. 21. 18:45
 10/33 A kérdező kommentje:

Nem tudom én 27 voltam amikor férjhez mentem. Az elsőt 28 évesen szültem úgy, ohgy nekem volt munkahelyem( határozatlan idejű szerződéssel) Férjem még egyetemista volt. Önkormányzati bérlakásban ( fecskeház) laktunk az egyetemtől és a munkahelytől 120 km-re. mert itt volt férjem állandója és itt kaphattunk lakást.

A másodikat 32 évesen szültem volt már saját lakásunk és férjemnek közalkalmazotti munkahelye. két gyerek közt táppénzen voltam. most a kicsi 2,5 éves 6 év után most megyek vissza dolgozni, úgy, ohgy a lakóhelyen találtam munkát 1,5 év keresés után. Soha semmit nem nélkülöztünk és a gyerekeink sem.

Szóval én ezért nem értem.

2010. szept. 21. 18:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!