Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mai fiatalok miért az...

A mai fiatalok miért az anyagiaktól teszik függővé a gyerekvállalást?

Figyelt kérdés
Egyre több ilyen kérdést olvasok. Tényleg csak ettől függ,hogy legyen gyerekünk? Hogy minden pénzünk meglegyen? Nem elég a kevés pénz, lakás, munka autó? Még több kell?
2010. szept. 21. 18:21
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Képzeljétek az elsőt 5 hónapos korig a másodikat 7 hetes korig tudtam szoptatni... nehéz volt de megoldottuk,hogy legyen pótlás
2010. szept. 22. 16:56
 22/33 anonim ***** válasza:
75%
Nem bantasbol mondom, de te irtad, hogy onkormanyzati berlakasban laktatok illetve sokaig a GYES-re tamaszkodtatok. Akkor ez megsem sajat ero. En ilyen bizonytalansagba nem vallalnek gyereket es nem koltoznek onk-i lakasba es nem azert, mert sznob vagyok, hanem van, aki sokkal jobban raszorul meg ezer mas okbol. Szoval ez nem egeszen onero...egyebkent orulj, hogy magyar vagy, mert nalunk itt kulfoldon nemhogy GYES nincs, de semmilyen segely meg onkormanyzati lakas sem. Szoval a magyarok ilyen szempontbol nem panaszkodhatnak. A GYES, GYED valamilyen szinten anyagi biztonsagot ad. Szerintem nem nagy orom es buszkelkedni valo, ha valaki segelyen el. Legalabbis itt nagyon lenezik.
2010. szept. 22. 17:44
 23/33 A kérdező kommentje:

Tudod mit jelnet az önkormányzati bér lakás? Ugyn olyna lakbért mint az albérlet.

Illetve GYEDből max GYedből éltünk meg ösztöndíjból. S hogy ilyen lakáést kaőpjuknannak feltétele volt,hogy legyne megtakarításunk és lakás kasszáénk. Szóval önerő.

2010. szept. 22. 17:52
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Az anyatejes problémával nem teljesen értek egyet. A baba fél éves koráig, receptre kapja a pótlást, fél év után már persze húzósabb. Az viszont tény, hogy a legszegényebb országokban, ahol még szinte étel sincs, szinte nem létezik a "nem tudok szoptatni" jelenség. Ezt csak mi, "engedhetjük" meg magunknak. Ne kövezzetek meg, én is tudom, hogy milyen ha nincs tej. Első gyermekemet csak három hónapig tudtam szoptatni aztán tápszert kapott. Az is érdekes, hogy a szegényebb helyeken (és most nem a gazdasági segélyes csoportra gondolok) mindig előbb és több gyermeket vállalnak az emberek. Ez szinte a világ minden részén így van és független a fogamzás gátló szerek elérhetőségétől. A magasabb jövedelemből élők, sokkal kevésbé vállalnak gyermeket.Mégis az anyagi ok, szinte mindig elhangzik, mint kifogás, függetlenül az anyagi helyzettől. Azt gondolnám a sok érv után, hogy minél több pénze van az embereknek, azzal nő a gyerekvállalási kedvük. S hogy a biztosabb háttérrel rendelkezők több gyermeket vállalnak mint a kevésbé tehetősek (nem segélyből élőkről beszélek!) Az életben viszont nem ezt látom. Az emberek, féltik azt amijük van és félnek hogy elvesztik azt a szabadságot amit a gyermektelenség ad. Csak nehéz beismerni, hogy a bizonytalan, sok energiát igénylő családot, dvd-re, számítógépre, tuti autóra, tengerparti nyaralásra és mindenféle anyagi jóra cserélték.
2010. szept. 22. 18:00
 25/33 A kérdező kommentje:
18:00 Erről beszélek.
2010. szept. 22. 18:14
 26/33 anonim válasza:
100%

A mai fiatalok, akik a nyolcvanas években születtek és az "elveszett generáció tagjai"?

Mi az, hogy nem elég a kevés pénz, lakás, munka, autó?

Kinek van a "mai fiatalok" közöl lakása? Ja, igen: annak, aki a. örökölte b. vették neki a szülei c. összelopta d. összekurv@lkodta, mert máshogyan nem lehet!!! Aki mást mond, hazudik.

Mire a lakásravalóra vagy akár csak a beugróra is összerakhatná a pénzt, már rég nincs fogamzóképes korban.

Albérletbe még lehetne szülni, de a "lehet hogy már holnap kirúgnak" munkahelyre nem!

Kétféle fiatal van már most: az egyiknek jómódú szülei vannak, akik még ebben a nehéz helyzetben is támogatni tudják, és nincs semmi gondja azon kívül, hogy kitalálja, mit akar és mikor.

A másiknak a szülei még önmagukon sem tudnak segíteni, nem hogy őrajta, így még plusz teherként nyomasztja, hogy sem a szüleit, sem saját magát nem tudja kihúzni a szarból. Ha kirúgnak egy ilyen embert, vagy bármi történik vele, nincs hova mennie, nincs kitől segítséget kérjen, mert hát kérhet, de ha nem tudnak adni...

Az előbbi, ha teherbe esik, örül, az utóbbi meg sírva megy elvetetni.

Igen, kedves kérdező, egy olyan világban, ahol a fizetésed mindössze arra elég hogy egyél és lakjál valahol, a pénztől függ a gyerekvállalás.

Rég lejárt annak az ideje, hogy majd az állam vagy az akármi segít. Nem segít itt senki, mert ebben az országban csak azokat segítik, akinek nincs szükségük rá.

Annyira tudják mondogatni az ilyen dolgokat azok az emberek, akiknek anno nagyon jól jöttek a gyerekek az állami támogatásokhoz, de nem is csoda, ez az ország tele van olyanokkal, akik lehetőleg nulla energiabefektetéssel akarnak nagy hasznokat húzni. Csak dolgozni ne kelljen. Meg semmit tenni. Csak küldjék a gyest, a szocpolt, akármit. Ja, meg a három gyereke zabáljon ingyen a menzán, meg a tankönyvért se kelljen fizetni. MER AZ JÁR. Hát, elmondanám, hogy ez nagyon nagy tévedés: nem jár. Nem jár itt semmi, maximum annak a pofája, aki ezeket mondogatja.

Biztos kedves kérdező te valami negyvenes figura vagy aki már tudja a nagy bölcsességet az életből, csak egy picikét le van maradva az agyad, menjél el szerintem a legközelebbi kórház terhesosztályára aztán nézzél szét, hogy aki gömbölyű, az milyen anyagi helyzetűnek tűnik meg aki abortuszra jött, az milyennek.

Egyvalami igazság van a kérdéseddel kapcsolatosan amit már részben le is írtak itt, az pedig az, hogy az tud a leghangosabban sírni, akinek nincs is miért. Hogy jajj neki milyen rossz.

Üdv: a lúzer nyolcvanas tábor egyik tagja

2012. jan. 13. 15:30
 27/33 anonim válasza:
75%

Ja, és elmondanám, hogy mi csórók anélkül nem vállalunk gyereket, hogy ezt mindenféle földi jóra cserélnénk, amiket itt felsoroltatok, hogy tengerparti nyaralás meg mittomén.

Ja, vagy újabban már az evés is luxusnak számít? meg hogy van budipapírunk itthon? mer akkor tényleg egy luxusból nem szülő elkényelmesedett hisztis kurv@ vagyok énis.

2012. jan. 13. 15:39
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdező, nem az éhezőkről beszélt. Én a környezetemben azt látom, hogy a gyerekek száma arányosan csökken a jövedelem nagyságával. Minél több a jövedelem, annál kevesebb a gyerek.
2012. jan. 13. 19:21
 29/33 anonim válasza:
100%

1. az lehet hogy ő nem az éhezőkről beszélt, de itt csak az van, meg a felső tízezer vékony rétege.

2. a jövedelem nagysága az intelligenciával és a felelősségvállalás képességével is egyenesen arányos

2012. jan. 14. 14:07
 30/33 A kérdező kommentje:

2. a jövedelem nagysága az intelligenciával és a felelősségvállalás képességével is egyenesen arányos

Ezt így kategorikusan nem merném kijelenetezni.

2012. jan. 14. 16:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!