Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mai fiatalok miért az...

A mai fiatalok miért az anyagiaktól teszik függővé a gyerekvállalást?

Figyelt kérdés
Egyre több ilyen kérdést olvasok. Tényleg csak ettől függ,hogy legyen gyerekünk? Hogy minden pénzünk meglegyen? Nem elég a kevés pénz, lakás, munka autó? Még több kell?
2010. szept. 21. 18:21
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos 35 fölött nagyon megnő a genetikai problémák előfordulásának az esélye. Én most végig izgulom a terhességem első 20 hetét, még megtudom, egészséges-e a babám. Mindegy, hogy van már egészséges gyermekem, mindegy, hogy egészségesek vagyunk, nincs genetikai betegség a családban. 38 éves vagyok és ezért sokkal nagyobb a kockázat. Ez alól nincs kivétel. Persze a legtöbb genetikai beteg gyermek a 35 évnél fiatalabb szülők között születik. Ez azért van, mert 35 év alatt, sokkal többen szülnek még ma is. A másik, hogy 35 fölött sokkal jobban szűrnek, ezért a beteg babák szinte meg sem születhetnek. Ma már az emberek azt hiszik, hogy pénzért fiatalságot is kapnak.
2010. szept. 21. 19:14
 12/33 anonim ***** válasza:
33%
ideje lenne ha mindenki úgy gondolkodna, hogy nem segélyekből, meg a GYEDből, GYESből tartson el gyerekeket, hanem a megtakarításaiból! Rengeteg az ingyenélő ebben az országban, jó lenne ha előbb mindenki betenne a közösbe (mondjuk szja formájában) és csak utána akarna ki is venni a közösből!
2010. szept. 21. 19:39
 13/33 anonim ***** válasza:

Szeretnék én eltartani még egy harmadikat is a megtakarításaimból..ha tudtam volna megtakarítani.

Egyébként értem h mire célzol.

2010. szept. 21. 20:07
 14/33 anonim ***** válasza:

Azért elég relatív dolog amit kérdezel. Mert tényleg kinek mit jelent az, hogy "majd ha megengedhetjük magunknak". Van, akinek "csak" annyit, hogy ha majd a szülők segítsége nélkül meg tudnak élni - semmi extra, csak tényleg megélni -, van, aki úgy gondolja, hogy ez az idő akkor jön el, ha nem kell hónap végén sem számolni és olcsóbb ételeket az asztalra tenni, másnak meg az jelenti ezt a szintet, mindkét szülőnek van saját kocsija, hitelmentes kényelmes nagy ház, gond nélkül el tudnak minden évben nyaralni akár külföldre is, és vásárláskor nem kell az árakat figyelni.

Igazából szerintem mindenkinek a maga dolga eldönteni, hogy milyen anyagi helyzetben szeretne gyereket vállalni. Hiszen ha belegondolunk, mindenki szeretné az életét a legkevesebb stresszel leélni, és ha az embernek az anyagiakon kell aggódni, az nem túl jó dolog. Csak ilyenkor az ember mérlegel, hogy mi a fontosabb, ha pl. fiatalon szeretne szülni, de közben az anyagi feltételeket is a saját szája íze szerint akarja megteremteni, akkor próbálja úgy tervezni az életét, hogy egy kicsit ebből, egy kicsit abból. Bocsi, ez nem volt így túl értelmes, de remélem érted :D

2010. szept. 21. 20:17
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
En ertem, hogy mire gondolsz kerdezo, mert nemcsak ez szamit a gyerekvallalashoz es szerintem ez lehet urugy is egyeseknel, akik ezzel halogatjak a gyerekvallalast, pedig tokeletes idopont nincs. Akinek viszont nincs sajat lakhelye meg ugy kb. semmilyen ertektargya, az nem tud szulni a nagy semmibe, mert nem segelyen akarja felnevelni a gyereket (remelhetoleg). Valoban nem minden a penz, de azert valamilyen szinten kell allni ahhoz, hogy bevallalj egy gyereket, mert ez a felelossegteljes magatartas. Mert mondhatod, hogy most van allasa a ferjednek, de a mai vilagban nem lehet tudni, hogy jovo honapban is meg lesz-e az a munkahely...20-30 eve meg az emberek 40 evet dolgoztak le egy helyen es nem kellett ilyen szintu letbizonytalansagban elni, mert ha a fizetesuk nem is volt sok, legalabb tudtak, hogy egyik naprol a masikra nem fogjak az utcara tenni oket. A mai felgyorsult vilagban akar holnap felmondhatnak vagy bejohet olyan plusz kiadas, amire nem szamitasz es ha epp, hogy csak meg volt a gyereknek, ami kellett, akkor oda beut a krach ilyen helyzetben. Egyebkent regen sem szultek az emberek a levegobe, sokan elmentek anyosekhoz lakni es kisegitettek oket illetve sokan tobb munkahelyen is dolgoztak. Az en anyukam 26 volt, mikor az elsot szulte tobb, mint 30 eve es mikor megkerdeztem, hogy miert, azt mondta, hogy kellett az anyagi biztonsag eloszor, mert az akkori 20 eveseknek sem termett haz a semmibol. Annyibol volt jobb, hogy nem volt letbizonyalansag, ezert tobben vallaltak gyereket fiatalabb korban illetve a noknek sem voltak olyan jo karrier eselyeik, belenyugodtak, hogy elsosorban anyak, aztan kapnak majd olyan allast, amilyen jut. Ma ez is maskepp van.
2010. szept. 22. 05:04
 16/33 anonim ***** válasza:
10%

Kedves kérdező! Igazad van! Ezen már én is gondolkodtam. Nagyon sok ismerősöm van, aki nem akar még szülni(29-30éves), mondván még pénz kell, még karrier kell. Egy gyerek nagy kiadás, és nem engedhetjük meg ... ezt mondják. Mondtam nekik, hogy 35 évesen már nehezebb lesz, és hogy mekkora öröm egy gyerek. Minket kinevettek, hogy friss házasként azonnal gyereket vállaltunk, és most hogy a fiam el múlt 1 éves tervezzük a testvérkét is. Erre az volt a válasz, hogy "felelőtlenség szülni még egy gyereket, hiszen így is nehezen jöttök ki". Nagyon megsértődtem rajta. Több barátnőmnek az állata a gyerek, van olyan, akinek a cicája külön facebook oldallal rendelkezik! Szerintem ez beteg! Az igaz, hogy mi nem voltunk külföldön nyaralni, és nem vettem új ruhát az idén, de a fiamnak meg van mindene, és ha lesz testvérkéje Őt is ennyire fogjuk szeretni és mindent megkap amit csak tudunk adni. Nem csak a Hippen és a márkás cuccokon lehet felnőni.

Az első anyukát se értem, hogy hogyan sikerült 1 milliót szülésre költenie. Nem azt mondom, hogy Tb-re szüljön az anyuka, de azért van közép út, ha pedig az ember mindenből az első osztályt akarja akkor meg ne sírjon és fizesse meg, de ne mondja hogy ez az átlag.

Az utolsó válaszoló véleménye igaz:-)Így van

2010. szept. 22. 07:02
 17/33 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy hány éves vagy kérdező, de lehet, hogy akkoriban még erre is könnyebben lehetett gyereket vállalni,mint most. Azért ne feledjük el, hogy ha még csak 2 éves probléma is, de itt van a válság. Több millió ember életét befolyásolja sajnos a felvett hitel, ill. az aránytalanul és gyorsan megemelkedett törlesztő. Példa az egyik ismerős. Amikor úgy látták, hogy oké hitellel együtt is kijönnek majd valahogy, vállaltak egy gyereket. Igen ám, csak beütött a krach, kb. 40 ezerrel emelkedett a törlesztő, ami már nem kevés. A kicsit alig egy évesen be kellett adni bölcsibe, mert anyukának vissza kellett menni dolgozni (szerencsés, mert visszavették), most pedig sír (amit meg is értek), hogy pont a legfontosabb korban nem lehet a gyereke mellett!

A másik! Anyum korában simán elmehetett a nő akár 5 évre is tudta, hogy visszavárják, lesz munkahelye. Ma ezt kiveheti 100%-nak? NAgyon kevés ember. Sok munkahely már egy gyereknél is húzza a száját, nem hogy 2-nél!

Ettől függetlentül nem értek azokkal egyet, akik azért halogatják, mert még nem millimosok! Mert nem "csak" anyaig javak kellenek egy gyereknek. De akármennyire is szentimentálisak vagyunk, arra is szükség van! Mi jövőre tervezünk gyereket a férjemmel. Igaz már házasok vagyunk, ház is van, de eddig nem éreztük úgy,hogy meg tudnánk neki adni neki azt amit mit szereténk. Nem luxusra kell gondolni, hanem egy jó középszintre. Hogy ha mondjuk meglátok egy új fajta drágább pelenkát (most ezt csak egy példa, ez jutott eszembe), akkor ne kelljen számolgatnom, hogy azt veszem meg a gyereknek, vagy mondjuk az ennivalót! Nekem ez az a szint, amire gyereket vállalok!

2010. szept. 22. 09:08
 18/33 A kérdező kommentje:

Nem tudom ki hogy van.. de én abból amink van mindent megadtam adok a gyerekeimnek.... mert meg akarok... még a testvért is. S nem fontos, ohgy nekem nincs új ruhám, vagy a legújabb divat szerinti cuccom. Illetve az sem,ohgy egy-egy nyáron csak 3-4 napra tudunk belföldön nyaralni menni...

Nem a pénz a legfontosabb. Nem mondom volt pár nehéz hónapunk amikor csak a GYES volt és a férjem munkája.. de mindenre van megoldás. Nem csak a pénz.. ez a legfontosabb,ohgy lássák az emberek nem a pénz körül forog a világ. Mert ha hagyjuk ,ohgy a mammon legyen az Istenünk soha nem leszünk boldogok.

Tény lét bizonytalanság van.. de nem lehet és szabad az állandó létbiztonságra várni, mert olyan nem lesz. Elmúlt ebben kell megtanulni élni és gyereket nevelni.

2010. szept. 22. 09:15
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Hogy kinek mi az anyagi egzisztencia, az nagyon változó. Ha én azt írom, hogy nincs mire szülni, akkor lehet, hogy holnap nem lesz pénzem kenyérre, míg ha más mondja, lehet, hogy csak az az anyagi gondja, hogy 10 új ruha mellé ebben a hónapban nem tudta megvenni a 11.-et.

Mi a férjemmel csak egymásra számíthatunk, nekünk ezért volt fontos az alap. Most sincs meg mindenünk: csak egy alapot tettünk le (kocsi, munka a gyerekvállalás előtt, karrierépítés gyerek előtt, félkész ház). Úgy gondolom, hogy a házat majd befejezzük párhuzamosan azzal, ahogy nő a baba. Én egyetemre is járok. Jövőre már a kistestvért tervezzük. Végig kellett gondoljuk, hogy mi az, ami elengedhetelen gyermek előtt, és mi az, amit észszerűen gyermek mellett is meg lehet csinálni.

2010. szept. 22. 15:13
 20/33 anonim ***** válasza:
Igen, nem mindenkinek ugyanaz a szűkösség, és a lemondás. Sajnos sok embernek nem az a gondja, hogy magának nem tud ruhát venni, vagy csak belföldre megy nyaralni, hanem, hogy ha mondjuk elapad a teje, akkor az anyatejet, vagy a tápszert meg tudja-e venni!
2010. szept. 22. 16:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!