Van olyan aki feladja/ elhalasztja a gyerekvállalást a válság és a megszorító csomag miatt?
Nekünk pont novemberben jött össze.
Azóta csak romlik a helyzetünk, de már mindegy.
Ha most terveznénk, lehet nagyon átgondolnám, de akkor meddig kellene halogatni? Nem tudom, mi lenne a jó döntés!
Én is úgy gondolom, hogy nincs mire várni. Ha arra várnék, hogy jobb legyen, sosem lenne gyerekem.
Nekünk van egy 10 hó lányunk, és már várjuk a következő baba érkezését, reméljük mielőbb jelentkezik!
De biztos sokan inkább nem vállalnak ilyen helyzetben.
Én úgy gondolom, hogy az elsővel nehezebb, de mivel nálunk is az első miatt megvan minden, már csak pelus kell a másodiknak, azt meg valahogy kibírjuk.
Szia!
A lányom most 4 hónapos. Én nagyon szeretnék neki kistesót. Úgy terveztem, hogy jövő ilyenkor látunk neki a kivitelezésnek, tehát kb két év lenne köztük. Kicsit most elbizonytalanodtam. Aggódom az anyagi helyzetünk miatt. Remélem, hogy javul a helyzet hamarosan, mert nincs sok időm vacakolni a korom miatt!
Szerintem biztos lesznek sokan. Vagy aki megteheti kora miatt vagy egyéb okok miatt az dolgozik akkor így inkább még vagy két három évet, már ha nem küldik el ne küldjék!, és megpróbál félrerakni amit csak lehet. Vagy lassan beszerezni mindent és ha nagyjából megvan akkor indul a baba.
Igazából én azt nem értem hogy mindig azzal jönnek hogy nyugaton sincsenek ennyi ideig otthon a gyerekkel. Igazából én úgy gondolom, hogy pont az miatt hogy nálunk eddig ennyi ideig lehetett itthon maradni, pont ezt kéne hangsúlyozni és megkülönböztettetni magunkat más országoktól. Esetleg mondják azt hogy ok, akkor két év munka kell 180 nap helyett, de akkor két évig otthon maradhatsz a gyermekeddel. Így dolgoztál is, adtál is és kapsz is. Ez egy gondoskodó államot jelentene, viszont felelősségtudatosabb gyerekvállalást is. Valamint mondják azt hogy jó a két év elég az első gyerekhez meg a másodikhoz, ha max három év különbség lesz köztük, esetleg még mehetsz így még a harmadik gyerekkel is. De a negyedik, ötödikkel már nem. Így azért engednének meg nem is. Persze itt is lennének vesztesek, de aki mondjuk két három gyereket szeretne max azért annak is meglenne a lehetősége. Remélem jól írtam le!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!