A kettő gyerekem 3 és 4,5 éves miatt nem akarnak felvenni sehova dolgozni, pedig rátermett diplomás nyelveket beszélő nő vagyok. Lehet állásinterjún egy picit ferdíteni?
Egy darabig lehet, persze, de a próbaidő alatt őgyis kiderül, hogy gyereked van. Hát úgy kell tálalni, hogy van bölcsi, ovi és fel vagy szerelkezve nagymamákkal (aztán ha nem, akkor az csak később lesz gond, a próbaidőd csak megoldod valahogy).
Mondjuk azért valahol érthető, főleg kis létszámú cégnél, hogy nem mindegy, hogy heti átleg 5 napot dolgozik az a dolgozó vagy heti átleg 4-et. És ha te bevallod, akkor nem szabad csodálkozni rajta, hogy tovább kérdeznek, ez természetes.
Azt nem érdemes letagadni hogy van gyereked, mert úgy is kiderül.
Viszont abban tényleg érdemes kicsit ráferdíteni hogy ott van 4 nagyszülő, 3 nagynéni stb és a férjednek rugalmas a munkahelye szóval betegség esetnén is van bőven kire hagynod a gyerekeket, amiatt te nem esel ki semmiképp a munkából.
Amúgy ez a van gyereke, nincs gyerek téma pontosan olyan hogy ha van kalap az a baj ha nincs kalap akkor meg az.
Mert ha van gyerek: jaj hát majd állandóan betegálományba van a gyerekekkel
Ha nincs: akkor hamarosan úgy is akar, és akkor majd megy táppénze, meg gyedre...
ez jó, akkor termékenységi vizsgálatot kéne csatolni az önéletrajzhoz! (negatív eredménnyel persze :o)) vagy leszbikussági nyilatkozatot. Bár attól még fogadhatsz örökbe. Akkor esküt, hogy utálod a gyerekeket!
Viccet félretéve, tényleg fura egy nőnek, mert vagy túl fiatal = tapasztalatlan vagy, vagy mindjárt szülni akarsz vagy kisgyereked van, utána meg már túl öreg leszel...
Szerintem jobb az egyenes út. Nekem ezt a hr-es ismerőseim javasolták. Lehet, hogy kevesebb ajánlatot kapsz, viszont aki behív így is interjúztatni, az már tisztában van a helyzettel. (És legalább megspórolsz egy felesleges utat...)
Én is dilemmázom, nem vesznek vissza, még tart a gyed-em fél évig, de muszáj új állást keresnem. És én "csak" két évre estem ki a munkából a terhességgel együtt. Beírjam a gyermekem? Ne írjam? Kisregényt nem kérnek rólam, hogy van bölcsi, nagymama, babysitter stb.
Éppen erről beszélgettünk az egyik rokonommal hétvégén.
- ha most estél ki az iskolapadból, tapasztalatlan vagy, nem kellesz.
- ha fiatal vagy, biztos, hogy elmész szülni, talán egymás után kettőt is.
- egy kicsi gyereked van? Már ez is elég ok, hogy ne legyél jó, de tuti akarsz majd még egyet...
- két gyerek? Akkor biztos évekre kiestél a munkából, nem fogsz tudni túlórázni, felváltva lesznek betegek....
- nagyok a gyerekek? Ó, akkor te már vén róka vagy, sok pénzt akarsz, meg kell fizetni...
- 50 elmúltál? Ásd a sírodat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!