Ma már tényleg az anyagiakhoz van kötve a gyerekvállalás? Minden csak a pénz körül forog? Mi van azokkal, akik imádják egymást, és a gyerekeket, és szeretnének közös babát, de nem lehet, mert az anyagiak nem engedik?
6.vagyok
Valahogy sejtettem hogy le leszek pontozva.Mert a sok "felelősségteljes" anyuka szerint én biztos felelőtlen vagyok mert meg mertem szülni a kislányomat.
Akkor elárulnám nekik hogy már 2,5 éves és megvan mindene,soha nem nélkülözött és nem is fog!!!!
Mivel nem volt tejem tápszeres volt az első perctől fogva.Beba tápszert kapott,nem a legolcsóbbat.
Csak is Pampers pelenkát vettem mivel minden mástól kipirosodott a feneke.Pampers törlőkendő.Nivea Baby fürdetőt és sampont használunk.Tehát soha nem spóroltam és nem is fogok rajta.
Ezt is nyugodtan pontozzátok le,ti úgyis okosabbak vagytok!
Azért nem kéne a 2 végletben gondolkodni (CSAK a szerető család vagy CSAK a sok pénz).
Ez nem így működik. Pénz nélkül nem lehet élni, mint ahogy szerető család nélkül sincs sok értelme.
Az arany középutat kell megtalálni és kész.
Nyilván egy nélkülöző, hajléktalan, éhező párnak nem kéne gyereket vállalni, csak mert szeretik egymást és a gyerekeket, valamint én azt sem értem, aki munkanélküli és/vagy totálisan el van adósodva, de mégis több gyereket vállal, csak a gyes-re. Tudom, ezzel nem leszek népszerű...
Szóval van az a réteg, akik nem gazdagok, de azért meg tudnak élni a munkájukból és nem okoz problémát enni, ruházkodni, néha kicsit szórakozni, de azért persze nem mértéktelenül.
Mi ezek közé tartozunk, nem élünk rosszul, de azért nem volt félmillánk a köldökzsinórvér levételére.
Ettől függetlenül úgy érzem, hogy mindenünk megvan, pedig anno még saját lakásunk sem volt, tehát ha innen nézzük, a semmire vállaltunk gyereket.
Amúgy mit értesz azon, hogy nem engedik az anyagiak?
Munkanélküliség, adósság, albérlet, kevés fizetés stb?
Ti jelenleg mennyire tudtok megélni? Számlákra, kajára, ruházkodásra jut? Marad valami ezeken felül?
Van valami káros szenvedélyetek vagy költséges hobbitok? Szoktatok szórakozni, kikapcsolódni járni? Utazgatni, nyaralni?
Bocsi a sok kérdésért, csak ez a sok/kevés pénz olyan relatív.
Egyesek szerint szegény az, aki (hogy az előbbi példánál maradjak) nem engedheti meg magának a köldökzsinórvér levételét, mások szerint pedig gazdag az, aki új babakocsiban gondolkozik...
Nagyon relatív dolgok a szegény és gazdag.
Illetve ma már sokkal magasabbak az igények, mint nagyapáink idejében.
Értem ez alatt azt, hogy régen több generáció élt együtt, nem feltétlen gondolkoztak saját lakáson. Nem volt a gyerekeknek ennyi játéka, nem jártak a gyerekek külön órákra, táncra, sportolni vagy valami hasonló.
A gyerekek egymás levetett gönceiben és cipőiben jártak, amíg lehetett hordták. Vagy éppen cipő nélkül.
Ma ez máshogy megy. Rengeteg pénz kell ahhoz, hogy saját háza legyen egy családnak. A gyerekeknek új ruha kell az iskolához, tankönyvek, füzetek. Korrepetálás, külön óra, sport, szakkör stb. Ez mind pénz. Nem kell mindenre járatni a gyereket, de ruha, kaja és könyvek kellenek.
Ha valaki nem tarja tisztán a gyereket, megszólják. Ezt egy anya sem szeretné.
Elvárások. Ma már az megy, ha az osztálytársnak van mobilja teszem azt 10 évesen, akkor a legtöbb szülő úgy van vele, hogy nehogymár az enyémnek ne legyen? És megveszi. Vagy a számítógép, internet. Vagy a másik márkás ruhában jár. Sorolhatnám.
Nekünk nem volt saját házunk és tudtuk, hogy a közeljövőben nem is lesz. Ma már 4,5 éves a nagyobbik fiunk, a kisebb 2 hónapos. Még mindig nincs saját házunk, és nem mondom, hogy mindene megvan a kettőnek, de nem éheznek és van szép tiszta ruhájuk. Vennék én nekik szebbnél szebb új játékokat, de nem teszem, mert nem tudhatom, hogy pár hónappal később mi lesz, inkább félreteszem azt a pénzt.
relativ hogy ki a szegény kia gazdag
mi se duskálunk a jobban ,de nyáron voltunk nyaralni ,és szorakozni is elviszük a gyerekeket,jó pár ingyenes programra elvitük már öket,ruháik mind szépek,és tiszták,játékokat mindig karácsonykor kapnak ,és szülinapkor.de a 3 gyerekre 10év alatt egy panel lakás árátt költötük .
" a 3 gyerekre 10év
alatt egy panel lakás árátt költötük"
Minden állami tamogatas levonása után ennyi?
Mert ijesztő az összeg, de ha nem vontad le az állami támogatàst akkor annyira nem vészes, tekintve, hogy 10 év alatt csak a csaladi potlek, gyes, nagycsalados kedvezmények önmagában sokmillió állami tamogatas. Plusz mostansag rengeteg adokedvezmény is jar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!