Mióta anya vagy dohányzol?
Felhagytam a dohányzással, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, de a szoptatás befejezése után újrakezdtem. Nem terveztem el, de a terhességem utolsó napjáig szinte minden éjjel azt álmodtam, hogy cigizek. Amikor már nem szoptattam, és először mentem el egy pár órára a barátaimmal este beszélgetni, kb. tíz perc után azon kaptam magam, hogy cigi van a számban. Akkor egy darabig próbáltam mértéket tartani, először úgy, hogy csak társaságban dohányzom, utána úgy, hogy csak napi pár szálat, aztán úgy, hogy csak kaja után, de elég hamar visszaálltam ugyanannyira, mint amennyit korábban szívtam.
Nem bújkálok a cigivel a gyerek elől, de nyilván nem is füstölök az orra alá. Amúgy öt éves már, nem foglalkoztatja a dolog.
Mondjuk most volt pár hónap, amíg nem cigiztem, mert áttértem az elektromos cigire, főként mert a környezetemre egyáltalán nem káros és nem zavaró, rám is kevésbé káros, plusz sokkal kevesebb pénzt visz el, na meg kényelmesebb is, hogy nem kell vele állandóan kimenni. Most sajnos újra hagyományos cigit szívok, mert nyáron elhagytam a készletem, csak a töltő van meg, de ebben a hónapban akarok rendelni újat.
Ki a fészkes fene pontozza le itt a válaszokat??
Egyiket sem én írtam, de magyarázza már meg valaki, hogy az első válaszon pl mi 0 %-os!!
Felháborító, ami itt megy...gondolom ezok pontozgatnak, akiknek savanyú a szőlő és nem tudtak/akartak leszokni a cigiről terhesen se.
Hogy válaszoljak is: Én sosem dohányoztam. Sem gyerek előtt, sem utána. Lehet lepontozni. :D
Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok rögtön letettem, 10 év után. Amikor beletörődtem, hogy nem fogok tudni szoptatni, visszaszoktam, de a gyerekkel egy légtérben nem dohányzom, és kint is csak több méterre tőle.
Az nem zavar, hogy látja, hogy cigizem. El fogom neki mondani, hogy ez egészségtelen dolog, nem jó, hogy cigizek, de sajnos rászoktam és ezért szükségem van rá.
Viszont képmutatásnak tartom azt, amit írt néhány válaszoló, hogy csak otthon cigizik, máshol nem, mert milyen látvány már egy bagós anyuka. Engem a gyerekem egészsége érdekel, nem az, hogy az utcán mit gondolnak rólam idegenek. Ha pl nem egyedül megyek sétálni a babával, hanem mondjuk a férjemmel, és ő tolja a babakocsit, akkor ha olyanom van, rágyújtok pár méterrel odébb, hogy ne menjen a babára a füst, és pont lesz*rom, hogy ki mit gondol a "látványról".
Első gyerek előtt leszoktam, miután nem szopizott visszaszoktam, jött a második, vele sem szívtam egyetlen szálat sem, sem terhesség, sem szoptatás alatt. A második gyerek után majdnem 2 évig nem cigiztem, mondta is hogy soha többet, de végül visszaszoktam, sajnos. Cigizek a gyerek előtt, van a családban/szomszédban más is akitől látja.
Én viszont tényleg csak itthon a teraszon cigizek, mert ha megyek, mindig velem van minimum 1 gyerkőc, és nem képmutatásból nem gyújtok rá,vagy mert csúnya látvány egy cigiző anyuka, hanem mert tuti hogy rohangálnak, ott állnak mellettem, őket nem teszem ki a cigifüstnek, cigivel nem fogok a nyomukban loholni, kergetni őket.
Persze ha véletlenül egyedül megyek valahova nagy ritkán, akkor rágyújtok.
Az imádott keresztfiam születése napján szívtam az utólsó 3 "slukk"-ot ennek 4,5 éve :) .20 év után leszoktam és azóta sem gyújtottam rá soha.A 18 hós kislányomat már teljesen "füstmentesen" vártam...:)
És iszonyú BÜSZKE VAGYOK MAGAMRA!!!!
Nem! 2,5éves a kislányom és mikor pozitív lett a teszt vele,az volt az utolsó nap hogy cigi volt a számban.
Előtte 15évig cigiztem,az utolsó években 1,5doboz elment naponta. Mindig is le akartam szokni,de a "lökést" a lányom adta meg!
Eleinte nehéz volt és sokat gondoltam rá hogy de jó lenne,főleg szülés után és sajnos csak 2hónapig tudtam szoptatni,de nem tettem. Úgy voltam vele most vagy soha ha már majdnem 1éve nem gyújtottam rá akkor most minek?! Pedig akkor halt meg a nagyanyám mikor a lányom 2hónapos volt,és még a temetésére sem tudtam elmenni.:( Részben ezért is ment el a tejem!
Ja és már a párom sem cigizik,kb 1éve. Neki nehezebben ment!:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!