Milyen anya az olyan, aki elzavarja a lányát a háztól férjestül 3 gyerekkel?
erre így nem lehet válaszolni
ismerni kellene az előzményt
nem írtál előzményeket, így visszakérdezek:
Milyen lány az aki férjestül 3 gyerekkel az anyja nyakán lakik?
Persze ezt csak azért írtam, mert tényleg nem lehet tudni semmit rólad. Mert lehet akármilyen okod is arra, hogy ott élj.
Hát pont olyan, mint az enyém:S
Mi pont így jártunk, bár akkor mégcsak 2 gyerek volt és ráadásul fele-fele tulajdonosok vagyunk, mégis kitett minket. Állította, hogy haszonélvezete van, de az sincs, egyforma tulajdonosok vagyunk. Most nem akarja eladni a lakásunkat, így lakást bérelhetünk. Tiszta őrület.
Nálatok mi a helyzet?
(Egyébkénkt a 40-hez vagyok inkább közelebb, mégis megtette, kisemmizett)
Kié a ház? Ki a tulajdonos? Ki vette/építette/fizeti a rezsit, stb.?
Egy szülőnek kötelessége felnevelnie a gyerekét, de nem kötelessége eltartani is élete végéig (inkább fordítva szokott ez lenni, amikor a gyerekek már felnőnek).
Tényleg nem írtál semmit a részletekről, de pl. a férjednek nincs lakása? Nem dolgozik? Ha te mondjuk otthon vagy a gyerekekkel, akkor sokkal inkább a férjednek lenne dolga gondoskodnia a családjáról, nem az anyádnak.
Előttem szólónak: ha te is tulajdonos vagy a lakásban, akkor nincs joga téged kitenni a tulajdonodból. A törvény melletted áll. Fordulj bírósághoz, bár ez nem rövid procedúra, ha nem tudtok megegyezni. Fizesse ki a részedet, akkor ő lakhat tovább benne egyedül. Ha nem tud fizetni, akkor sem tilthat ki. Akár rendőrségi támogatással is vissza tudsz jutni a tulajdonodba (és ez nem tart évekig, mint a per).
3. vagyok. Mi új életet kezdtünk a családommal. Nem is akarunk visszamenni, mert borzalom volt vele az élet. A tipikus mérgező szülő. Unokákra soha nem volt kíváncsi, most sem az.
Ha Bírósághoz fordulok, akkor kényszer értékesítéssel lehet eladni, töredékéért. Nincs pénze, eladósítja az én részemet is. Becsapott, hogy özvegyi haszonélvező, de nem az, elváltak apámtól jóval előtte, tulajdoni lapon nincs bejegyzés. Borzasztó egy helyzet. Ennek ellenére inkább 100x albérlet,mint vele. Csak a részemet szeretném, de elzárkózik teljesen, telefont sem veszi fel, fenyegetőzik. Én újítottam, szépítettem évtizedeken át. Most lelakja, elértékteleníti. 70éves. 3 szobát bitorol, de fenntartani nem tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!