Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért tudja mindenki olyan...

Miért tudja mindenki olyan jól, hogyan kéne nevelni a más gyerekét?

Figyelt kérdés

Nektek nem tűnt még fel, hogy akinek nincs gyereke, vagy még egészen kicsi, az mindig tudja a frankót, hogyan kéne egy dackorszakos gyereket kezelni? Na jó, nem mindig, de miért oktatnak ki gyermektelenek vagy kisbabások arról, hogy hogyan kéne viselkednem, ha a kisfiam elszalad az úton, ha megüt, ha hisztizik és még sorolhatnám.

Mostanában egyre többet hallom tapasztalatlan emberektől, hogy ő ezért vagy azért már jól elverte volna. Nem vagyok álszent, én is ütöttem már a popsijára, nem is egyszer, így első kézből tudom, hogy nála ez nem használ. Egy perc múlva folytatja.

Nem tudom, én sem kezdek olyasmiben okoskodni, amit még az életben nem próbáltam. Miért hiszik akkor sokan azt, hogy az elméleteiket bármelyik gyerekre ráhúzhatják?

2012. szept. 27. 16:57
 1/6 anonim ***** válasza:
ekkora felháborodást váltottam ki?
2012. szept. 27. 16:59
 2/6 anonim ***** válasza:

Azért, mert más látni és más lakni.

Más dolog látni egy gyereket, hogy az anyja hogyan bánik vele, mit csinál és megint más, ha az az anya te vagy. Akik még nem szülők, elhatároznak nagyon sok mindent, hogy mit fognak és mit nem fognak csinálni, amikor pedig élesben történik a dolog, akkor meg teljesen máshogy csinálják.

Ne idegeskedj ezen kedves kérdező, a lényeg, hogy a te gyerekedről van szó, akit úgy nevelsz, ahogy te akarsz, mert ő a tiéd. Akik meg osztogatják tapasztalat nélkül a tanácsokat, ők meg majd rájönnek később, hogy miről is beszélsz.:)

2012. szept. 27. 17:04
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Nem a technika a lényeg, hanem a szülő tiszteletének kivívása a gyerek szemében. Nekem nincs gyerekem, a testvéremét sokszor rámbízták, ezért van tapasztalatom valamennyi (nyugodtan mutogathatsz ujjal, hogy na, neki sincs és okoskodik). De tény, hogy a tesóm képébe röhög a gyerek, nekem meg elég megszólalnom és szótfogad. Soha nem bántottam. Vajon miért van ez? UGyanaz a gyerek, ugyanaz a korszak, sokat találkozunk, nem vagyok neki idegen. Engem tisztel a saját anyját nem. Ne mond, hogy nem a hozzáállás és nevelés kérdése, mert nem hiszem el. Jah, hogy van, aki elrontja? Bocs. De az nem hiszem, hogy annak a hibája, aki tudja, mit csinálj másképp.
2012. szept. 27. 17:05
 4/6 A kérdező kommentje:

A gyerekek jelentős része tud disztingválni. Az enyém sem hisztizik soha a nagyszülőknél, de nem azért, mert őket jobban tiszteli, hanem mert ott nem engedi el magát annyira.

Pár hete volt a legjobb barátnőm esküvője, engem kért fel tanúnak. A férjem kitett minket az önkormányzat előtt, aztán elment parkolóhelyet keresni. Sajnos későn ért vissza, így az ölemben a két kisgyerekkel kellet végigülnöm a szertartást. És az én egyébként igen eleven, gyakran hangos 2,5 éves kicsi fiam az egész szertartás alatt egy mukkot sem szólt. Nem azért, mert annyira tisztelte az anyakönyvvezetőt, egyszerűen csak eszméletlenül meg volt illetődve. Nem a megszokott környezetében volt. Ezért van, hogy a nagyszülőknél, sőt, bárki vadidegen társaságában egészen máshogy viselkedik (minél jobban ismeri az illetőt annál lazábban), mint ha csak hármasban-négyesben vagyunk itthon.

2012. szept. 27. 17:12
 5/6 anonim ***** válasza:

Kedves előző. Ez nem elrontás kérdése. Egy gyerek mindig máshogy viselkedik az anyjával, vagy azzal, aki 0-24- ben vele van. Aki ezt már tapasztalta, az tudja. Pláne egy dackorszakos.

Kedves kérdező. Más mindig objektíven látja a te gyereked, míg te szubjektíven figyeled. Lehetnek jó meglátásaik, pont az érintetlenség miatt. Aztán ha a saját bőrükön tapasztalják a szituációt, a legtöbben átértékelik a dolgokat

2012. szept. 27. 17:18
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

3-as!

Az én lányom nekem nem fogad szót, viszont a bátyámnak igen.

Akiket nap mint nap lát és együtt van vele egész nap azt ismeri a gyerek és tudja hogy mi jár a rosszságért.

Kérdező!

Ne foglalkozz vele, sajnos mindenki más jobban tudja hogy kellene a hozzátáplálástól a dackorszakig nevelni a gyerekedet.

Én már 2 hete nem voltam ezen az oldalon, de látom még rosszabb lett a helyzet.

Inkább megkérdezek dolgokat édesanyámtól vagy inkább csak a szívemre hallgatok, mostanában a stresszlevezetőm a farmerama.

Az én lányom nagyon keményen dackorszakos hiába akármilyen büntetés, ordibálás, popsira vágás ugyanúgy megy tovább.

Mindenkinek más a tapasztalata gyermeknevelés terén, ezért sok indulatos anyuka lehordja a másikat a sárga földig ha nem ugyanúgy csinálja mint ő.

2012. szept. 27. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!