Nincs kicsit túlparázva ez a mekkora lakásba lehet 2-3 gyereket vállalni kérdés?
Sokan meg vannak galydulva,mindenből a maxot akarja adni a gyereknek,ezért nem vállalnak sokan 1-nél több gyereket. Akaratlanul is elkényeztetik!
Mi 1 nagy és 1 fél szobás kis parasztházban lakunk,a nagyok a kisebb szobában,mi a kicsivel a nagyban.Hozzá építve csak egy konyha lesz,a jelenlegi konyhából egy nappalit csinálunk. Úgy alakítjuk majd a házat,hogy mindegyik gyerkőcnek saját kis szobája lesz (nem lyuk!) de ennyi. A terv már megvan,a kivitelezéshez kell még egy kis della,meg úgy 2 év. :-)
Üdv: 3 lányos,20hkm
Ja,és hogy hogy lehet egy parasztházat 4 gyerekhez alakítani? Amikor meg lett véve,be lett építve a gang- itt lett a kisszoba és a jelenlegi konyha. A nagyszobát ketté osztjuk,ott két gyerek elfér, a spájzból lesz egy háló,és a közlekedőből is lesz egy háló, a kemence-kémény helyén pedig egy beépített szekrény a két hálóé. Igaz,a spájzból szobává alakított helységben lakó majd keresztül jár a közlekedőből szobává alakított tesón,de akkor is meglesz a magánéletük! Mi pedig a jelenlegi kisszobába megyünk :-)
Pici,alig 50 nm-es ház,egy 6 tagú családnak.... Miért is kellene lecserélni,bővítgetni,ha a szülőknek van egy csöpp sütnivalójuk!! :-D
5-ös vagyok!
Már bocsánat, de normális hozzászólás is le lett pontozva.
És nem maga a pontozás bosszant, hanem, hogy nem lehet elfogadni más véleményét. Van aki így gondolja, van aki úgy.
Én nem szeretném a 2 gyerekemet egy lyukban felnevelni. Saját bőrömön tapasztaltam, hogy mennyire jó volt a saját szoba, saját kis kuckó és ez nem valami mai trend, hanem 30-40 évvel ezelőtt is voltak ily módon gondolkozó szülő. Nem éltünk luxusban, átlag család voltunk. De mennyire jó volt, mondjuk tiniként a barátnőmmel elbújni a szobában és jókat beszélgetni, nem anyám, apám tesóm szájában. Vagy a szerelmi bánatomat kisírhattam a párnámba, úgy hogy senki nem hallotta. :))
És senki nem mondja nekem, mondjuk, aki 3-4 gyereket nevel 50-60 nm-en, hogy nem vágyik nagyobbra. Vagy irigység beszél belőletek? Egy 3 szobás lakás még nem kacsalábon forgó palota, ahogy azt sokan gondolják. Lehet sokan elcsodálkoznának rajta, hogy milyen is egy ilyen ház, nem a rózsadombi villákra kell egyből gondolni.
Annyira, de annyira utálom ezt! Amellett, hogy sokan megkapják, hogy minek szülnek gyereket x összegre, a másik oldal is megkapja, hogy milyen luxusban él, mert manapság, ha valakinek nem 50nm lyuk jutott, az már luxus és elkényezteti a gyereket. Hát elárulom, hogy nem. Pesten többet kérnek egy kisebb, használt lakásért, mint amekkora a minek. Pedig mi újan vettük, jókor, jó időben, szerencsénk volt. Mondjuk kisebbet nem vettem volna.
Sajnos nem tehetek róla, hogy volt több pénzem egy 1 szobás lakásnál. Illetve tehetek én is a férjem is, mert tanultunk keményen, a férjemet jól fizetik, egyenlőre még nem esik nehezemre minden hónapban a lakáshitelt kifizetni. És nem kell ezt továbbgondolni, legális mindkettőnk keresete. :))
47nm-re várjuk a második gyerekünket, nem így terveztük, de ezt dobta az élet. Biztos vagyok benne hogy idővel majd lesz nagyobb, de ha tehetnénk sem költöznénk 85nm-nél nagyobba.
200nm-es családi házban nőttem fel, 5 tv van benne, apám alkoholista, anyám gyógyszerfüggő, öcsémmel cseten érintkeztünk úgy hogy ugyanazon a szinten laktunk.
Életem legboldogabb időszaka volt amikor nagyiéknál csöveztünk a kisszobában 4en,majd amikor megépült a házunk és a nagyszobában esténként apáék varrták keresetkiegészítésként a cipőfelsőrészeket, mi meg ott játszottunk a lábuknál, tv nem volt.
Tudom hogy jól döntöttem hogy most és ide vállaltam gyerekeket és nem vártam vele, míg 100-200nm-el többen nőhetnének fel.
Ne foglalkozzatok vele, szerintem valaki unatkozik és pontozgat!
A kérdésre válaszolva (bár nyilván én is kapom majd a minuszokat):)),én is úgy gondolom,hogy nem szülnék mondjuk egy másfél vagy két szobásba 3 gyereket!
Nyilván mindenkinek van példa, ellenpélda,hogy melyik miért jó vagy rossz.
Nekem külön szobám volt a tesómmal szerencsére. 5 év van köztünk és nem igazán hiszem,hogy normálisan tudtunk volna élni egy szobában.
Pl. ha csak arra gondolok,amikor ő 18 évesen már bulizott és hajnalban jött haza, én meg ott aludtam volna a másik ágyon!
Vagy,amikor először hazahozott egy lányt. Barátnőmék egy szobában laktak a tesóval kb. 12 nm-en! Mindig nálunk volt délutánonként, meg nem tudtak egymástól normálisan tanulni, vagy pl. azért vesztek össze, mert más fajta zenét akartak hallgatni, vagy szimplán a bátyja fel akarta hívni beszélgetni a haverokat, őt meg elzavarta!
Én úgy gondolom,hogy a jó az intim szféra mind gyereknek, mind felnőttnek.
A férjemmel nekünk is külön szobánk van. Kell,hogy legyen egy hely, ahova vissza tudunk vonulni!
24 es én biztos nem pontoztam le!! Mint írtam nekem mindegyik hasznos volt!!
És mint írtam nem a 47 nm-re 3 gyerek volt a kérdés, mert nyilván az elég kicsi, de én a másik véglettel találkozom sokkal többször ezért erre irányult a kérdésem:)
Köszi neked is a választ még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!