Nincs kicsit túlparázva ez a mekkora lakásba lehet 2-3 gyereket vállalni kérdés?
Én válaszoltam arra a kérdésre, és azt írtam, hogy két gyerek, 90 nm. Ha lenne harmadik bővíteni kéne. Azért, mert három háló szobánk van, amik egyenként 10-10 nm-esek, tehát nem nagyok. A nappalink egyben van az étekzővel, konyhával, ami így kb 30 nm, tehát szintén nem nagy. Van egy hosszú folyosónk, erről nyílnak a szobák, ez összesen 13 nm, és egy másik folyosó a nappali, fürdő előtt, ez 7 nm, tehát a 90-ből ez már le is jött, a fürdő kb 6 nm, a wc 1. Szóval nálunk nincs lehetőség további kisbirodalmat kialakítani ha lenne még egy gyerkőc, ezért írtam hogy hozzá kéne építeni. Nyilván nem egyből, de ahogy nőnek, szükségesnek látom. Ha a 10 nm-es szobába beteszek egy szekrénysort, egy felnőtt méretű heverőt, és egy íróasztalt, szinte semmi helye nem marad majd a gyereknek, kettőnek meg esélytelen.
Ezelőtt egy 55 nm-es lakásban laktunk, ott már szűkösen fértünk el, de ott nem volt étkezőnk, se nappalink, volt egy 13 nm-es gyerekszoba, meg egy 27 nm-es nagyszoba.
8as mi az hogy ez lenne a normális és akinek ennyi nem jut annak nem kell gyereket vállalni? Ez úgy hangzik így leírva mintha ez valahol törvénybe le lenne fektetve mint NORMA. :) maximum azt írhatod hogy SZÁMODRA ez a normális és te addig nem vállalsz 3 gyereket (most ez csak egy példa, lehet nem is akarsz csak 1 gyereket mondjuk) amíg ezt nem tudod teljesíteni.
Többi válaszadónak is köszönöm.
A 40 nm és a 110-120-180 (?) között azért van VALAMI köztes állapot is nem? Értem hogy 37 nm-es garzonba ne legyenek 5 en mert tényleg egymás agyára mehetnek, de ez meg nem a másik véglet hogy 100 nm már nem is elégséges pl.3 gyerekre?
Tudom persze hogy nem ez a fő indok abban a tekintetben hogy miért vállal-nem vállal valaki 3 gyereket de az első helyek egyikén szokott állni hogy jaj hát nem lenne mind3-nak külön szobája.
11-es vagyok. Szerintem a harmadik baba vállalásánál ha felmerül ellenérvként a ház nem megfelelő mérete, nem ez az elsődleges ellenérv, ez inkább csak amolyan "pattintsuk le a kérdezőt mert semmi köze hozzá miért nem akarunk" típusú válasz.
Mert ha mondjuk valaki azért nem akar, mert rájött hogy kettő is az idegeire megy, ezt azért nem szívesen vallanánk be, mennyivel könnyebb azt mondani, hogy kicsi a ház. NEm?
Persze van ahol ez valós érv, de szerintem ha már valaki várandós, ritkán veti el a szobák száma miatt.
Inkább azért nem akarnak harmadikat vállalni sokan mert érzelmileg/idegileg/ anyagilag nem bírnák. Anyagilag értem ez alatt, hogy oké hogy sok maradt az első kettő után és jár is három gyereknél néhány kedvezmény, de általában háromnál kocsit kell cserélni, ha nyaralni akarsz menni plusz 40 ezer, ha téli cipő/kabát kell plusz 10-20 ezer, különórák, sportszerek, mozijegy, pláne ha három fiú akkor ugye kamaszkorban a csajozás is pénzbe kerül.... szóval azért anyagilag jóval nehezebb hosszú távon és itt a továbbtanulást nem is nézem, pláne az életkezdést (önerő, kezdő tőke...)
Szóval szerintem a szobák száma nem sűrűn befolyásolja a harmadik baba vállalását.
14 es :))) hát ezen nagyon jót nevettem (hogy azt mégse mondhatja hogy agyára megy az a kettő is).
De akkor ezt ilyen rossz kifogásként kell venni ezekszerint?
Magyarul ha valaki ezt mondja hogy még egy gyerekhez még nagyobb ház kéne az tuti kamu és valójában egész más ok miatt nem lesz 3.gyerek? Vagy második is akár most ezt nem feltétlen akartam ám kihegyezni a 3. gyerek kérdésre.
"Mert ha mondjuk valaki azért nem akar, mert rájött hogy kettő is az idegeire megy, ezt azért nem szívesen vallanánk be, mennyivel könnyebb azt mondani, hogy kicsi a ház. NEm? "
Mi hármat szerettünk volna, de most úgy látom, kettő is az idegeimre megy néha. De nem szoktam letagadni. :)
Ez a kérdés kb olyan, hogy miért nem vállal mindenki minimálbérre gyereket.
Van, aki úgy gondolja kell a gyereknek az önálló tér, van aki szerint ez nem fontos.
Nekünk 3 gyerekünk van, 6 szobás a lakás (3 gyerekszoba, háló, nappali, egy hobbi szoba amit főleg én használok meg lomokat tárolunk). Mind a 3 gyereknek úgy van berendezve, kifestve a szobája ahogy ő szereti, az ő "stílusukat" tükrözi. Szeretnek itthon lenni, szívesen hívják ide a barátaikat. 16, 15 és 10 évesek.
Én is, férjem is jól keresünk, van takarítónő szóval ez sem akadály. A saját szobáját mindenki maga takarítja természetesen.
Azt viszont marhaságnak tartom, hogy akinek nincs ekkora lakása az ne vállaljon gyereket. Én is osztoztam a testvéremmel, nem lett semmi bajunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!