Ti mit gondoltok egy ilyen anyukáról?
Voltam ma az Ikeában, volt ott egy anyuka egy kb 1 éves babával aki mászott a földön. Jól fel volt öltöztetve, figyelt rá az anyja és egyszer láttam hogy a kezét is megtörli nedves törlővel meg rászólt ha valamit a szájába akart venni vagy útban volt másnak, de mégis....
Ráadásul Nike ruha volt rajta, ami alaposan koszos lett gondolom a végére és talán tönkre is ment.
Ez csak nekem furcsa?
Azt hittem minimum feje tetejére állította az Ikea-t! :))
Magával a kérdéseddel nem volt bajom, jót nevettem rajta, de a kommentedet nem bírom szó nélkül hagyni.
"Egyrészt mert ott mászik a gyerek egy üzletben. Jól, az Ikea nagy, gondolom a gyerek nem volt el a kocsiban, de akkor is. Menjen gyerek nélkül, ha olyan fontos. Mindenki meg tudja oldani. Nem jó sem a gyereknek, sem a többi vásárlónak."
Jó régóta vagyok rendszeres Ikea-ba járó, már akkor is oda jártam, mikor még nem volt gyerekem. Soha nem zavart a sok körülöttem jövő menő kisgyerek, sőt még a földön mászók sem. Ott senki nem rohan, szerintem senkinek nem esik nehezére egy kis 1 évest kikerülni. És úgy gondolom, hogy itthon az Ikea talán az egyetlen nagy bevásárlóközpont, ami mondható abszolút baba és gyerekbarátnak.
Miután a gyerekeim megszülettek, azután is rendszeresen látogattam az üzletet, egyrészt, egy ilyen programból nem hagyom ki őket, imádják ők is, másrészt képzeld van, aki nem tudja megoldani máshogy, mert nincs kire hagyni a gyereket. :)) Bár lehet hogy számodra ez is furcsa! :)
"Másrészt meg adott volna rá egy szar ruhát. Egy Nike azért nem arra való, hogy mászás közben a baba tönkretegye."
A szavaidból ítélve, ha egy szar lett volna rajta, akkor meg az lenne, hogy na itt ez az anyuka, nem elég hogy szar ruhában van a gyereke, még mászatja is a földön. :))
Az meg nem mindegy Neked hogy miben mászik???
Én csak új ruhát veszek a gyerekeimnek, mindig csinik, még oviban, bölcsiben is, és soha, de soha nem érdekelt, hogy festékes lesz, kiszakad, koszos lesz stb. Majd ha szarabbul megy, akkor lejjebb adom, addig engem senki ne szóljon meg, azért, mert Next, Nike vagy bármilyen ruhában mászatom a gyereket a földön, mert az az én magánügyem, ha nem fogja futni márkásra, akkor majd turisban fog mászni, az jobb lesz???? Úgy érzem Te ettől biztosan jobban fogod magad érezni.
Akit zavar ne menjen olyan helyre, ahol emberek vannak, mert ez a felettébb felháborító eset megtörténhet...XD
Az én lányom tele van Nike és Lonsdale rucikkal, mert mindet örököltük. Pont le*zarom, összekoszolja-e. Van mosógépem. :)
Én kétlem hogy rajtad kívül valakit is zavart volna az a szegény gyerek :)))
Amúgy a ruha koszoláson kattogsz amikor egy gyerek csak koszolni tud ? ha nem az ikeába akkor máshol koszolná össze magát, amúgy meg neked nincs mosógéped????
érdekes nekem két gyerekem van és nem mennek tönkre a ruháik a mászástól.....
láttad hogy mindenki normálisnak gondolta a szülő viselkedését...nem gondolod h esetleg veled van a baj ????
Nem gondoltam volna, hogy ez a normális.
Köszönöm a válaszokat.
Neked van gyereked kedves kérdező?
-ne mászkáljon a gyerek az IKEA-ban, mert az koszos, és zavar másokat: miét is ne lehetne egy 1 éves koszos? Miért kellene sterilnek lennie? Hogyan fejlődne másképp az immunrendszere. Egyébként meg te írtad le, hogy anyuka nem engedte a gyereknek a koszos kezét a szájába venni. Zavart másokat? Elég nagy az IKEA, egy 1 éves meg elég kicsi, ki lehet kerülni.
-menjen gyerek nélkül: Miért? A gyereknek is kell a környezetváltozás, főleg az inger gazdag környezet, ez a szocializáció része. Téged gyerekkorodban, csak babakocsiban vitt anyukád nagyobb áruházakba? Vagy egyáltalán nem vitt, hogy ne zavarj másokat?
-NIKE ruha volt rajta: honnan tudod, hogy új. Az én fiam pl: Benetton nadrágban feszített a játszótéren , kemény 300 Ft-ba került. Volt NIKE melegítője is, Berendonos. Mikor már kezdte kinőni, ráadtam itthon is, legalább egyszer legyen tisztességesen összepiszkolva mielőtt kinövi.
Kérdésedre a válasz: nekem így ismeretlenül is szimpatikus az anyuka, és szerintem ez csak neked furcsa.
mi is járunk pár havonta az ikeába, én imádom :)
gyerekbarát, van baba-mama szoba is, meg lehetett szoptatni ott, pelust cserélni, van kis játszósarok :)
szóval a fiam is jött velünk (egyébként sincs kinek lepasszolni), egy esős nap jó kis kiruccanás, letettem mászott, mikor még nem tudott járni!
de mondok durvábbat! van nike meg adidas meg egyéb "hű de drága" ruhája is, azokban is mászott még a játszótéren is, egyébként turiban veszem 300.-/darab áron :)
gondolom most akkor szaranya vagyok, ugye? :)))
Komolyan mondom,hogy valakinek ez legyen a legnagyobb problemaja az eletben....
De ezen a kommenten en is kiakadtam:
"A kérdező kommentje:
Egyrészt mert ott mászik a gyerek egy üzletben. Jól, az Ikea nagy, gondolom a gyerek nem volt el a kocsiban, de akkor is. Menjen gyerek nélkül, ha olyan fontos. Mindenki meg tudja oldani. Nem jó sem a gyereknek, sem a többi vásárlónak.
Másrészt meg adott volna rá egy szar ruhát. Egy Nike azért nem arra való, hogy mászás közben a baba tönkretegye."
Te honnan a jo budos csudabol veszed,hogy mindenki megtudja oldani ,hogy a gyereke nelkul menjen vasarolni es egyeb helyekre. En ugyanis pl. nem tudom megtenni mert kulfoldon elek es senki segitsegem nincs. Most akkor en se menjek az Ikeaba vagy vasarolni mert a gyereket nem tudom kire hagyni? Itt vagyok 39 hetes terhesen es a fiamat az osszes vizsgalatra viszem magammal mert muszaj. Mekkora szerencse komolyan ,hogy eddig csak megerto emberekkel talalkoztam akik elviseltek ,hogy a 3 evesem nem tudta csendbe vegig ulni az uh-ot vagy az nst-t..
Szinte biztos vagyok benne,hogy neked meg nincs gyereked.
Az meg,hogy ki milyen ruhaba oltozteti a gyereket az miert zavar teged? Az O dolga,nem?
Igaz, én nem raktam le a fiam sose nyilvános helyen mászni, de ettől még simán normális, hogy más meg leteszi. Az Ikeában nincs kiírva, hogy tilos, ha az anyja figyelt rá, akkor ezzel kárt senkinek nem okozott. Miért is kéne egyedül mennie? Mi az, hogy mindenki meg tudja oldani? Képzeld, van aki nem. Ha nem tudja megoldani, akkor neki nem szabad elmennie bútort néznie?
Na és azzal mi van, hogy Nike ruhában volt a baba? MINDEN gyerekruha arra való, hogy hordja a gyerek, maximum van, amelyik drágább. Ha az anyukának nem gond, akkor nem értem, hogy neked miért az.
Azon meg már nem is csodálkozom, hogy nem érted, miért jó ez a babának. Arra nem gondoltál, hogy egy baba pont lekakilja, hogy koszos a padló? Éppen az benne a jó neki, hogy mászhat, hiszen ha még nem tud járni, akkor neki ez az alapértelmezett közlekedés.
Azt, hogy az ő dolga. Engem nem zavart volna.
Az meg, hogy Nike-ban volt, egy másik dolog. Az ő pénzükön vette, esetleg kapta. Hogy tudná tönkre tenni?
Ja, és én is mászattam a gyerekemet Next ruhában is a fűben.
Kár ezen kattogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!