Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok egy ilyen...

Mit gondoltok egy ilyen Anyukáról?

Figyelt kérdés

Otthon szült, mert az a meggyőződése, hogy ez a legjobb a babának és mindenkinek.

Nincs babakocsija, mert nem érzi szükségét, hordozókendőben viszi a babát.

Mosható pelenkát használ és sok minden más mosható náluk otthon a lakásban. (pl. papírzsepkendő, szalvéta, stb. hogy minél kevesebb legyen a hulladék) Ami mégis marad, azt szelektíven gyűjti. Az előbbieket ő maga varrta, de más holmijukat is maga készítette. (Azért persze marad pár dolog amit ő is boltban vesz meg)

Ételeikre ugyanennyire odafigyel, hogy mit tartalmaz, hogy készült, stb., ezért amit tudnak, maguk termelnek meg.

Nem rólam van szó, Ő nem is látja a kérdést, úgyhogy lehettek annyira őszinték amennyire csak akartok. (viszont arrogáns, stb. válaszokat nem szeretnék, de bízom benne, hogy ilyen nem is lesz :))

2012. jún. 18. 08:06
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
86%
teljes mértékbe egyet értek vele !! miért ne!!!semmi kivetni valót nem találok benne
2012. jún. 18. 08:08
 2/53 A kérdező kommentje:
A kérdés leginkább arra irányul, hogy pl. játszótéren ha találkoztok, egyszer beszélgettek, mindez kiderül, akkor legközelebb keresed-e a társaságát, vagy inkább mással beszélgetsz? Közel áll-e hozzád ez a gondolkodásmód, vagy pont, hogy nem?
2012. jún. 18. 08:09
 3/53 anonim ***** válasza:
86%

ha megtehetném s idejönne az orvos házhoz és két utcányira lenne a korház itthon szülnék

babakocsi kényelmi eszköz de tökéletesen megfelel a hordozokendő+kenguru

moshtaó pelenka tökéletes környezet abrát kevesebbe kerül

nagyon is jó hoy odafigyel az ételek milyenségére összetételére származására

2012. jún. 18. 08:10
 4/53 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod :)
2012. jún. 18. 08:10
 5/53 anonim ***** válasza:
70%
keresném a társaságát + lehet annyira összebarátkoznánk hogy még tanácsokat is cserélnénk teljesen nyitott vagyok e téren
2012. jún. 18. 08:11
 6/53 anonim ***** válasza:
82%
az otthonszülés és a babkocsi-nélküliség nem szimpatikus, a környzettudatos életmód viszont nagyon is!
2012. jún. 18. 08:16
 7/53 anonim ***** válasza:
82%
Érdekes,ha valaki ennyire közel kerül a természethez (természetünkhöz). Felnőtt fejjel teljesen normális dolognak tarom,sőt,kicsit hülyének érzem magam hozzá képest,de milyen kis furabogarak.:)
2012. jún. 18. 08:19
 8/53 anonim ***** válasza:
66%

Én másképp élek és bevallom lustaság is van benne, 3 kicsi gyerek mellett, még mosogatnám külön a zsepiket szalvétákat, pelust (2 pelusosom van folyamatosan), háááát, így is hulla vagyok a házimunkától.

De egy részére abszolut nyitott lennék, pl. a természetes tisztítószerek használatát forszírozom most is, szóda, citrom ecet.

Étkezés tekintetében is, csináltunk kiskertet a zsebkendőnyi kertünkbe hogy legalább részben bio legyen amit eszünk, főleg a gyerekek, és vannak dolgok amiket egy nénitől hozunk aki nem használ szintén semmi ilyen szert.

De amúgy meg ha megyünk nagybevásárolni stb. bizony autót használunk, néha felesleges köröket is teszünk mert nem jól egyeztetjük a dolgainkat a férjemmel. (benzin használat).

A babakocsi nélküli állapotot elképzelhetetlennek tartom mert nekem gyorsabb és praktikusabb a tesóbabakocsi mivel vásárolni is sokszor azzal járunk ill. játszóra és az aljába belefér minden szükséges dolog, szemben a hordikendővel (azom is van hasfájós babának isteni találmány volt itthonra) mert ott a kezemben kell mindent cipelnem.

Ha szimpatikus ember akkor keresném a társaságát természetesen! De megfigyeltem hogy sajnos sokszor az átlagtól eltérő gondolkodású emberek megpróbálják a véleményüket ráerőszakolni másra és folyton úgy beszélnek hogy érezd magad rosszul amiért te másképp cselekszel, állandóan "térítenek" és megmondják a tutit. Na az kellemetlen. Annak nem keresem a társaságát.

Ezt csak arra mondom, hogy jártunk pl. ilyen babaklubba, de gyorsan le is szoktunk róla, mert kellemetlenül éreztem magam mikor más volt a véleményük és ezt közölték is.

Pl. hogyhogy nem szoptatom tandemben az egyiket (1.5 éves) mikor terhes voltam a másikkal, meg miért itattam egyáltalán bármivel is a 6-7-8 hónaposomat, elég neki az anyatej nyáron is, vagy miért adok édességet (nem folyton azt eszik-ették) vagy miért nincs folyton rámkötve hordiban a kisebb baba stb.

2012. jún. 18. 08:21
 9/53 anonim ***** válasza:
82%

Nagyon értékelem az ilyet, és eszembe se jutna lenézni.

Könnyebb - bemenni a boltba és megvenni a félkész/kész ételeket, - a szemetesbe dobni a pelenkát, zsepit... és nem bajlódni a mosással - megvenni a zöldséget, gyümölcsöt, húst... a boltba, mint kertészkedni és ellátni az állatokat. - megvenni a ruhákat, mint megvarrni - cipelni kendőben, mint tolni babakocsiban.

Irigyelem az a sok energiát, ami nekem nincs.

2012. jún. 18. 08:22
 10/53 anonim ***** válasza:
82%
8as vagyok, az otthonszülés az egyetlen amivel nem értek egyet és nem is tudok. (de csak azért mert a férjem eü. dolgozó és tudom mi lehet a vége meg hogy miért nem biztonságos).
2012. jún. 18. 08:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!