Mit gondoltok egy ilyen Anyukáról?
Otthon szült, mert az a meggyőződése, hogy ez a legjobb a babának és mindenkinek.
Nincs babakocsija, mert nem érzi szükségét, hordozókendőben viszi a babát.
Mosható pelenkát használ és sok minden más mosható náluk otthon a lakásban. (pl. papírzsepkendő, szalvéta, stb. hogy minél kevesebb legyen a hulladék) Ami mégis marad, azt szelektíven gyűjti. Az előbbieket ő maga varrta, de más holmijukat is maga készítette. (Azért persze marad pár dolog amit ő is boltban vesz meg)
Ételeikre ugyanennyire odafigyel, hogy mit tartalmaz, hogy készült, stb., ezért amit tudnak, maguk termelnek meg.
Nem rólam van szó, Ő nem is látja a kérdést, úgyhogy lehettek annyira őszinték amennyire csak akartok. (viszont arrogáns, stb. válaszokat nem szeretnék, de bízom benne, hogy ilyen nem is lesz :))
Az otthonszülés miatt úgy gondolom, hogy hibádzik a felelősségtudata. Súlyosan téved, ha azt hiszi, biztonságban volt. Egészségügyisként mondhatom, hogy nem csak környezet tudatos, de baromi mázlista is! A többi dolog szimpatikus. Úgy viszi a gyerekét, ahogy akarja (babakocsival nehezebb lavírozni egy nagyvárosban), azt esznek, amit helyesnek vélnek (évek óta tudatosan étkezem én magam is), és a szemétgyűjtést is ideje lenne megtanulni az embereknek.
De MA Magyarországon az otthonszülés nem biztonságos! Nincs az a mentő (ülök rajta, látom mit tudok tenni), ami felérne egy császáros műtővel! És hiába ér be 10 perc alatt a kórházba... ne vegyél levegőt 10 percig és megbeszéljük!
Én azt gondolom, mindenki úgy neveli a gyermekét, és úgy gondolkozik minderről, ahogy jónak látja. Anyukaként sokkal jobban megtanultam tolerálni mások gondolkodásmódját, mert annyiféle gyerek van és annyiféle módon lehet jól csinálni.
Végülis mindegy, hogy babakocsiban tolja-e vagy kendőben cipeli. Hogy milyen pelenkát hord, hogy honnan kapja az ételt. A lényeg a szeretetben, gondoskodásban rejlik. Az otthon biztonságában és melegségében.
Egyébként sokkal inkább szimpatizálok ezzel a gondolkodásmóddal, mint a nézzük a tévét egész nap és nyaljunk nyalókát, és együnk popcornt típusú megoldással. Van ilyen ismerősöm egyébként, aki hasonlóan gondolkozik. Én nem csinálom azt, amit ő, de elfogadom, hogy ő így gondolja.
Bár én is anyuka lehetnék. :)
Mondjuk azt szeretném tudni, hogy mennyire van agyonhajszolva? De ha teljesen normális állapotban van, akkor én is szeretnék olyan lenni mint ő.
Szerintem nem ezeknek a tényeknek kell meghatároznia azt, hogy beszél-e vele valaki többet vagy sem. Bár néhány dolgot elárul a személyiségéről, de nem mindent; mondjuk számomra ez mind pozitív.
Biztosan rengeteg kérdést tennék fel neki, hogy mit hogyan tudott megcsinálni és stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!