Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok egy ilyen...

Mit gondoltok egy ilyen Anyukáról?

Figyelt kérdés

Otthon szült, mert az a meggyőződése, hogy ez a legjobb a babának és mindenkinek.

Nincs babakocsija, mert nem érzi szükségét, hordozókendőben viszi a babát.

Mosható pelenkát használ és sok minden más mosható náluk otthon a lakásban. (pl. papírzsepkendő, szalvéta, stb. hogy minél kevesebb legyen a hulladék) Ami mégis marad, azt szelektíven gyűjti. Az előbbieket ő maga varrta, de más holmijukat is maga készítette. (Azért persze marad pár dolog amit ő is boltban vesz meg)

Ételeikre ugyanennyire odafigyel, hogy mit tartalmaz, hogy készült, stb., ezért amit tudnak, maguk termelnek meg.

Nem rólam van szó, Ő nem is látja a kérdést, úgyhogy lehettek annyira őszinték amennyire csak akartok. (viszont arrogáns, stb. válaszokat nem szeretnék, de bízom benne, hogy ilyen nem is lesz :))

2012. jún. 18. 08:06
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
65%

Az otthonszülés miatt úgy gondolom, hogy hibádzik a felelősségtudata. Súlyosan téved, ha azt hiszi, biztonságban volt. Egészségügyisként mondhatom, hogy nem csak környezet tudatos, de baromi mázlista is! A többi dolog szimpatikus. Úgy viszi a gyerekét, ahogy akarja (babakocsival nehezebb lavírozni egy nagyvárosban), azt esznek, amit helyesnek vélnek (évek óta tudatosan étkezem én magam is), és a szemétgyűjtést is ideje lenne megtanulni az embereknek.

De MA Magyarországon az otthonszülés nem biztonságos! Nincs az a mentő (ülök rajta, látom mit tudok tenni), ami felérne egy császáros műtővel! És hiába ér be 10 perc alatt a kórházba... ne vegyél levegőt 10 percig és megbeszéljük!

2012. jún. 18. 08:26
 12/53 anonim ***** válasza:
19%
szerintem tök jól csinálja a dolgokat.. viszont elég érdekes, hogy itt csomóan támadják az otthonszülést, egy mai magyar kórház szerintem még annyira sem biztonságos ( kivéve, ha teli vagy pénzzel)nem csak a szülészet, de az egész.. én soha nem mennék Magyarországon kórházba menni .. akkor már inkább jobb otthon meghalni xd
2012. jún. 18. 08:33
 13/53 anonim ***** válasza:
63%
mernék*
2012. jún. 18. 08:34
 14/53 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül értek egyet minden döntésével, például az otthon szüléssel (én rettegnék, hogy valami baj lesz, és nincs segítség). Más szempontból tetszik ez a következetes környezettudatosság. Mindamellett szívesen barátkoznék vele, jó ha az ember olyanokkal is beszélget, akik teljesen máshogy gondolkodnak, nyitottabbá, szélesebb látókörűvé tesz.
2012. jún. 18. 08:43
 15/53 anonim ***** válasza:
100%
12-es: még egy általad lenézett magyar kórház is többet tud neked nyújtani, mint egy "bába tanfolyamot" végzett Mariska néni a nappalidban. Tény, hogy lehetne sokkal sokkal jobb is a színvonal. De a szaktudás megvan az orvosok fejében (jobban, mint némely külföldi kórházban), csak a csempe nem volt cserélve 30 éve.
2012. jún. 18. 08:44
 16/53 anonim ***** válasza:
48%
Az otthonszülés szerintem felelőtlenség, de a többivel egyet értek - bár én nem bírnám. Pl. szívesen vinném a gyerekem, de már 12 kiló és így is rossz a gerincem, aztán muszájból dolgozom itthonról már 3 hós kora óta így a felsorolt varrogatás, mosás és őstermelés sem fér bele az időmbe. Egyedül az ételekre, kozmetikumokra, tisztítószerekre próbálok odafigyelni - pl. mosódiózunk, ecetezünk, szelektíven szemetelünk és legtöbb ételünk bio. De ez utóbbihoz ugye anyagiak vagy saját kert is szükségeltetnek, így sokan nem tudnák követni.
2012. jún. 18. 08:48
 17/53 anonim ***** válasza:
100%
Nem ezen múlna, hogy keresném e a társaságát a későbbiekben, hanem hogy amúgy milyen a jelleme, mennyire szimpatikus, mennyire lehet vele beszélgetni. Amúgy én úgy vagyok vele, hogy ennyire nem tudnék környezettudatosan élni. Mármint én is szelektíven gyűjtöm a szemetet, az ételek minőségére is törekszem, de én a babakocsit szükségesnek tartom. Az otthonszüléssel pedig nem értek egyet, azért egy kórházban való szülésnél nem biztonságosabb! De mindenkinek szíve joga úgy gyereket vállalni, és nevelni, ahogy szeretne.
2012. jún. 18. 08:48
 18/53 anonim ***** válasza:
100%

Én azt gondolom, mindenki úgy neveli a gyermekét, és úgy gondolkozik minderről, ahogy jónak látja. Anyukaként sokkal jobban megtanultam tolerálni mások gondolkodásmódját, mert annyiféle gyerek van és annyiféle módon lehet jól csinálni.

Végülis mindegy, hogy babakocsiban tolja-e vagy kendőben cipeli. Hogy milyen pelenkát hord, hogy honnan kapja az ételt. A lényeg a szeretetben, gondoskodásban rejlik. Az otthon biztonságában és melegségében.

Egyébként sokkal inkább szimpatizálok ezzel a gondolkodásmóddal, mint a nézzük a tévét egész nap és nyaljunk nyalókát, és együnk popcornt típusú megoldással. Van ilyen ismerősöm egyébként, aki hasonlóan gondolkozik. Én nem csinálom azt, amit ő, de elfogadom, hogy ő így gondolja.

2012. jún. 18. 08:51
 19/53 anonim ***** válasza:
100%

Bár én is anyuka lehetnék. :)

Mondjuk azt szeretném tudni, hogy mennyire van agyonhajszolva? De ha teljesen normális állapotban van, akkor én is szeretnék olyan lenni mint ő.

Szerintem nem ezeknek a tényeknek kell meghatároznia azt, hogy beszél-e vele valaki többet vagy sem. Bár néhány dolgot elárul a személyiségéről, de nem mindent; mondjuk számomra ez mind pozitív.

Biztosan rengeteg kérdést tennék fel neki, hogy mit hogyan tudott megcsinálni és stb.

2012. jún. 18. 08:56
 20/53 anonim ***** válasza:
Ha neki így jobb és a gyerek is boldog akkor mi a gond? Nem szoktam ítélkezni, mások vagyunk mások az igényeink.
2012. jún. 18. 09:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!