Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok egy ilyen...

Mit gondoltok egy ilyen Anyukáról?

Figyelt kérdés

Otthon szült, mert az a meggyőződése, hogy ez a legjobb a babának és mindenkinek.

Nincs babakocsija, mert nem érzi szükségét, hordozókendőben viszi a babát.

Mosható pelenkát használ és sok minden más mosható náluk otthon a lakásban. (pl. papírzsepkendő, szalvéta, stb. hogy minél kevesebb legyen a hulladék) Ami mégis marad, azt szelektíven gyűjti. Az előbbieket ő maga varrta, de más holmijukat is maga készítette. (Azért persze marad pár dolog amit ő is boltban vesz meg)

Ételeikre ugyanennyire odafigyel, hogy mit tartalmaz, hogy készült, stb., ezért amit tudnak, maguk termelnek meg.

Nem rólam van szó, Ő nem is látja a kérdést, úgyhogy lehettek annyira őszinték amennyire csak akartok. (viszont arrogáns, stb. válaszokat nem szeretnék, de bízom benne, hogy ilyen nem is lesz :))

2012. jún. 18. 08:06
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
65%

Én is azt gondolom, hogy a textilpelus jóval kényelmetlenebb. Ez is tudtommal az egyik célja. Hogy a gyerek érezze, hogy pisilt, kakilt, és ösztönözze a kényelmetlenség érzés arra, hogy mihamarabb megszabaduljon tőle. Hogy hamar megtanuljon bilibe pisilni, kakilni.

S mivel én úgy gondolom, hogy ez másfél - kétéves kor előtt úgysem teljesül, így felesleges kínlódásnak találom a textilpelenka használatát, és még diszkomforttal is jár, kicsípi a gyereket, óriási a csomag a gyerek két lába közt, stb. Semmi előnyét nem látom. Spórolok az energiával inkább máson.

2012. jún. 18. 13:14
 32/53 A kérdező kommentje:
Második részét megértem. Első részét viszont fogadd el tőlem, hogy nem kényelmetlenebb, hiszen használjuk, tudom, hogy milyen. De ki is fejtem, hogy miért mondom: a régi textilpelenkákra talán igaz volt ez az állítás, a mostaniakba vagy lehet külön ún. szárazontartó betétet venni, vagy eleve bele van építve. Szerencsére (vagy épp sajnos) ebben sem érzik a babák a pisit. Sőt, fórumokat végig nézve, nem is lesznek hamarabb szobatiszták. Pedig jó lenne ez a "mellékhatás", de úgy látom, hoyg ez nem igaz
2012. jún. 18. 13:17
 33/53 A kérdező kommentje:

Egyébként nekem minden válasz hasznos, érdekes, mindenkit pozitívra értékeltem.

:)

2012. jún. 18. 13:32
 34/53 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem is a válaszolók itt a régifjta textilpelusra gondolnak. A mostaniak messze nem olyanok! Keressetek rá.
2012. jún. 18. 13:43
 35/53 A kérdező kommentje:
Elképzelhető, igen. De ha nem, akkor is, szívesen válaszolok ezzel kapcsolatban, mert tényleg olyan, mintha a pár hónappal ezelőtti önmagamat hallanám. Sajnos, mivel nem kaptam egyből választ ezekre az kérdéseimre, aggodalmaimra, ezért később kezdtünk el textilpelusozni, mint kezdtünk volna akkor ha valaki hamarabb "felvilágosít". Persze van olyan is, aki mindennel tisztában van, akár ki is próbálta és úgy nem jön be neki, az is oké. De a hasonszőrűeknek, mint én voltam, hátha pont most tudok segíteni. És ezt ne vegyétek térítésnek, csak arra reagáltam, amit tapasztalatból tudok.
2012. jún. 18. 13:48
 36/53 anonim ***** válasza:
50%

Egy szó jut eszembe: ŐSANYA!

Én abszolút az ellenkezője vagyok, nem hiszem, hogy jól kijönnék vele a játszótéren...

2012. jún. 18. 14:17
 37/53 A kérdező kommentje:

Ha mag kéne fogalmaznod, hogy ennek mi az ellentéte, az milyen lenne. Mert bennem van egy kép, az ellentétre, de lehet, hogy te mégis teljesen másmilyen vagy.

Az ellentét nekem ilyen: Tipikus fogyasztó, akinek fontos a márka. Tehát márkákban gondolkodik babkocsi, babaruha, a saját ruhája terén. Ugyanez az étellel, ő a célközönsége a reklámoknak, valószínűleg babájának bébiételt vesz, mert úgy gondolja, hogy az jobb, mint amit ő főzhet neki. A környezetvédelem nem fontos neki, nem fog vacakolni a szelektív hulladékgyűjtéssel, inkább fizet emelt szemétszállítási díjat, de neki a kényelem az első, stb. Hirtelen ez jutott eszembe, de egyáltalán, sőt biztos vagyok benne, hogy nem ezt akartad mondani, amikor írtad, hogy ellentét vagy.

Milyen vagy? Érdekel

2012. jún. 18. 14:23
 38/53 anonim ***** válasza:
48%
egy kicsit mániásnak tűnik nekem...szerintem a babakocsi hasznos, a mosható pelenka nagyobb macera,mint a másik,sose szülnék otthon mert veszélyes..az Ő dolga ha a másikat nem nézi le mert másképp csinálja akkor nem lenne vele gondom,ha viszont lenézi aki nem így csinálja mint a tipikus ősanyák akkor tuti nem beszélgetnék vele a játszótéren sőt a gonosz megjegyzésekért visszavágnék
2012. jún. 18. 15:14
 39/53 anonim ***** válasza:

Az otthonszülésen kívül mindennel egyetértek vele (azzal is csak azért nem, mert sajnos olyan betegségem van, amivel menet közben fog kiderülni, hogy császározni kell-e).

A hordozókendő sokkal kényelmesebb, mint a babakocsi (próbáltam ezt is azt is a testvéreimmel, akik sokkal fiatalabbak nálam), praktikusabb, jól használva (pl. helyesen megkötve, 6-7 kiló fölött hátrakötve stb.) pedig nem terheli meg a hátat. Meg is buggyannék, ha a babakocsit kéne felcipelnem a negyedikre, mert nálunk nincs lift.

A mosható pelenka nagyon jó dolog! Magamból indulok ki, nekem az eldobható betéttől folyton pelenkakiütésem lett, amit a mosható betét oldott meg, szóval számomra egyértelmű, hogy az a jobb a babafenéknek is. Ráadásul ezzel nagyon le lehet csökkenteni a költségeket, és a babám sem termel egy tonna szemetet. Én is szeretek/tudok varrni, tervezek is minél többet :)

Az ételekkel is egyetértek, mi is inkább a nagyszülők általi saját terményeket használjuk, és próbálunk figyelni, hogy minél egészségesebben étkezzünk (pl. meg kell kóstolni egy saját terményű epret, és egy boltit, hatalmas a különbség).

Summasummarum: szívesen barátkoznék vele, szimpatikus anyuka :)

2012. jún. 18. 16:14
 40/53 anonim ***** válasza:
73%

Én is leírom neked, milyen vagyok.

Az otthonszülést nem választanám a fenn álló kockázatai miatt. Elhiszem, hogy meghittebb otthon szülni, de veszélyesebb is.

A babakocsival semmi bajom, ahogy a hordozókendővel sincs. Ennek ellenére én a babakocsit választottam, mert kényelmesebbnek ítéltem meg, s mivel a gyermekemmel így is annyira össze vagyunk nőve, sőt, még a gerincem is fáj sokszor, így kényelmesebbnek és jobb megoldásnak tűnt nekünk a babakocsi.

A textilpelenkáról már írtam, nem használnám. Új divatnak találom.

Az ételeknél egyetértek. Ha lenne kertem, én is biokertészkednék. Ugyan varrni nem varrnék sem szalvétát, sem ruhát, de az élelmiszereket megválogatnám nagyon szívesen. Most is ezt teszem, csak épp kertészkedni nincsen hol.

2012. jún. 18. 16:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!