Mi volt a leghülyébb kérdés amit eddig feltettek neked a gyerekeddel kapcsolatban?
engem egyszer egy pasi szólított le, hogy milyen szép a babám, az anyjára hasonlít, van-e apukája?
mondom persze, hogy van!?! és velünk él? mondom igen! akkor már zavarban is voltam, aztán még megkérdezte, hogy nem válunk-e. na mondom... a telefonszámát még meg akarta adni mondván ő szívesen lenne az apja, de sarkon fordultunk :)
kedvencem, egyszer egy idős néni a tömött buszmegállóban kérdezte, hogy az enyém vagy tesóm a pici.
büszkén feleltem, hogy az enyém!
erre elkezdett visongani, hogy jujj de fiatal leányanya(?) vagyok! ekkor 27 éves, férjezett nő voltam :D
meg persze a lány??? kérdés a fiamra is sokszor elhangzott. azzal magyarázták, hogy mert szép. de minden kisbaba szép, nem csak a kislányok, nem? :)
Vannak... :)
Kislányommal boltba mentem. Vásárolunk nagyban, egyszercsak odajön egy ismerős csaj. Kérdezi:
-A tiéd?
-(Nem b+, itt találtam a sarkon és elloptam az anyjától...)
Igen, az enyém.
-Jajj de szép. Könnyű volt a szülés?
-Igen, viszonylag. Császározni kellett.
-Ó, de kár... (Mert?!) Én szültem mind a kettőt.
-Mert szerinted én fialtam? (Meg büszke lehetsz rá, hogy 20 évesen 2 gyereked van egy börtön tölteléktől.)
-Jajj, hát nem úgy gondoltam...
Én a télen hordozókendőben hordtam a fiamat,mert a lakótelepen a boltok alkalmatlanok babakocsival való közlekedésre. A kisfiam még csak 3-4 hónapos volt,nem tudtam tartani a kosarat és őt is+vásárolni (férjem áltlaában estig dolgozik). A kendőt meglátván egy néni aggódva kérdezte: Ez nem árt a babának?Nem SZOKOTT benne megfulladni?????
De b..meg!Minden nap 2-3 alkalommal meg szokott fulladni,de kezd hozzászokni!Erre mit lehet mondani????
A másik,amit már írt valaki fent: Milyen szép baba,kislány?
Nem,kisfiú - mondom én.
Pedig olyan szép,azt hittem kislány...
Akkor ő egy szép kisfiú -szoktam mondani ilyenkor.
Másik nagy kedvenc: tesómmal egy munkahelyen dolgozunk. Miután haza kerültünk a kórházból,heteken keresztül kérdezték egyes kolléganők MINDEN NAP,hogy hogy van a baba és mit csinál?????
Mit csinálna egy 2-3 hetes gyerek?Mivel tesóm nagyon megunta,közölte egy alkalommal,hogy jelenleg zongoraórán van...
Azóta nem kérdezték naponta a hülyeséget.
"ezek szerint az ország minden területén vannak ilyen értetlen emberek"
Pedig én is azt hittem, hogy csak engem találnak meg ezek az idióták. Jókat röhögök ezeken a sztorikon.
"erre elkezdett visongani, hogy jujj de fiatal leányanya(?) vagyok! ekkor 27 éves, férjezett nő voltam :D "
Én mindig is sokkal fiatalabbnak néztem ki a koromnál, engem is megesett leányanyának néztek, pedig 30 évesen szültem az elsőt. Utána is voltak akik azt hitték nem az enyémek csak vigyázok rájuk, mert még a bőrszínük is más mint az enyém.
DE jót nevettem a történeteiteken! Ment a zöld kezecske. :)
Engem is mindig fiatalabbnak néznek. 29 évesen (már 3 éve férjezett asszonyként) mentem be a gyógyszertárba, hogy vegyek egy terhességi tesztet, mert már szerettünk volna babát és úgy tűnt, végre sikerült. Erre a gyógyszertári alkalmazott fennhangon, a szemét forgatva és mindenféle gúnyos grimaszok kíséretében megjegyezte, hogy "Hahh! Ezek a mai középiskolások(!), de korán kezdik!!!"
Már vettem a nagy levegőt, hogy beolvassak neki, mikor a másik sorból egy kisfiú odaszólt nekem: "Csókolom, tanár néni! Holnapra kell megtanulni a verset?" (Én vagyok az osztályfőnöke.) Válaszoltam a gyereknek, hogy nem, péntekre. Akkor már kicsit lilult a feje a nőnek: rájött, hogy nem tizenéves vagyok. De milyen durva már, hogy amiatt, hogy fiatalabbnak nézünk ki a korunknál, ilyen sértő feltételezéseket kell elszenvednünk, nem?
Egyébként engem mindig azzal fárasztottak, hogy miért nem az apja nevét kapta a gyerek. Mert nem akartam, hogy ő legyen a 85. Péter a családban, abból van elég bőven a férjeméknél(apa-nagyapa-dédnagyapa,sógor). Ráadásul a férjem se akarta (semmi bajunk amúgy a névvel, csak a fiunknak mást gondoltunk). Erre meg mindig azt mondják: "Nem baj, majd a második!" Már miért lenne a második gyerek Péter, ha már az elsőnél is el akartuk kerülni ezt a nevet? Furcsa ez a logika.
"Elővettem már a fiamnak a nadrágszíjjat"?
"Miért nem öntöm le egy pohár vízzel, a kutyák is attól nyugszanak meg nem?"
Kislányom két hónapos volt, hordozókendőben vittük kirándulni.
Szeme jön velünk 3-4 50 év körüli hölgy, már messziről nagy szemekkel nézik a kendőt (kislányomon sapka volt, aminek kb.4-5 bojtja van). Mikor közelebb érnek, egy hölgy felkiált: Mik ezek? Gombák? Már lehet szedni?
Máskor: Igazi a baba?
Válasz: Neeem, csak gyakorolunk.
Most két éves a kislányom, elég nagy baba, 3-4 évesnek látszik.
Sétálunk, egy néni kérdezi, jaj de szép. Melyik óvodába jár?
Mondom, még egyikbe sem, mert még csak két éves lesz.
Ő : Kettőőőőőőőőő? Ez biztos???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!