Hallottatok anyukák arról, hogy a katasztrófavédelem behívhat bárkit polgári védelem céljából 15 napra?
Van a katasztrófavédelemnek egy értelmező diasora, itt azt írják, hogy a gyermekét nevelő anya a gyermek 6 éves koráig mentes. Nem az egyedül nevelő, hanem a nevelő anya, így Te is. Ellenben sajnos apát vihetik.
Engem jobban zavar, hogy úgymond kiképzésre is vihetik, amihez nem kell katasztrófa, és szintén akár egy hetet is igénybe vehet, és gondolom, nem feltétlenül csak a lakhellyel megegyező helyen van. Szombathelyi lévén nem örülnék, ha a férjemet elvinnék a Tiszára vagy más, messzebb lévő helyre vinni mondjuk akkor, amikor 1-2 hónapos lesz a picilány, pedig kb. olyankor szoktak olvadás miatti árvizek lenni.
Itt van ez a power pointos összefoglaló:
"Nekem 3 gyermekem van...akkor én kiesek, de ebben az esetben a férjem is?:))"
Miért inkább otthon ülnétek egymás kezét fogva, mint inkább segítene a férjed? Vagy egyedül nem tudsz rájuk vigyázni? De ha katasztrófa lenne Te lennél az első aki sikítozna, hogy 3gyereked van segítsenek...
Felháborító!!
Kedves 11:11-es! Azért nem kellene így megnyilvánulni! Természetes, hogy mindenki félti a férjét! Hiszen, ha valami baja esik, akkor az az egész család életét befolyásolja!
Viszont ha pont rá van szüksége az államnak, akkor gondolom nem fogja mindenféle mondvacsinált indokkal visszatartani.
Kedves Moira!
Nem szoktam senkit megszólni, de ez a mondat számomra felháborítónak tűnt. De igazad van, elnézést kérek!
Senki nem mondta, hogy bele lehet halni. De sérve lehet, vagy eltörhet a lába/keze, ha olyan szerencsétlen stb. Na de nem is ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy akit szeretünk azt féltjük!
Férjem tűzoltó. Őket is bármikor hívhatják árvizekhez. Én őszintén megmondom, hogy mindig izgulok árvizes időszakban, hogy ne hívják. Bőven elég nekem az a 24 óra amit szolgálatban tölt, távol tőlünk és még ott van ugye a másodállás is. De ha menni kell, hát menni kell. Csak egyik fél sem örül neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!