Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hallottatok anyukák arról,...

Hallottatok anyukák arról, hogy a katasztrófavédelem behívhat bárkit polgári védelem céljából 15 napra?

Figyelt kérdés
A kivételek csak a 3 gyerekesekre meg a gyerekét egyedül nevelő szülőre vonatkoznak.És mi van azzal az anyukával akinek 2 pici gyereke van és nem 3.Nekem még szopik is a baba.Akkor is kötelező?Nem tudom kire hagyni őket.
2012. szept. 15. 21:42
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Senkit nem pontoztam le,még csak nem is pontoztam.Én nem a katasztrófa esetére gondoltam, hanem hogy 15 napot nem tudok távol lenni a gyerekeimtől, a kicsi még anyatejes.Nagyon felületesen adták le a híreket erről ,azért kérdeztem hogy tud e valaki bővebbet erről.Természetesen katasztrófa esetén segítenék amit tudok,de én a 15 napot nem tudnám vállalni.
2012. szept. 15. 23:20
 12/25 anonim ***** válasza:
75%

Van a katasztrófavédelemnek egy értelmező diasora, itt azt írják, hogy a gyermekét nevelő anya a gyermek 6 éves koráig mentes. Nem az egyedül nevelő, hanem a nevelő anya, így Te is. Ellenben sajnos apát vihetik.

Engem jobban zavar, hogy úgymond kiképzésre is vihetik, amihez nem kell katasztrófa, és szintén akár egy hetet is igénybe vehet, és gondolom, nem feltétlenül csak a lakhellyel megegyező helyen van. Szombathelyi lévén nem örülnék, ha a férjemet elvinnék a Tiszára vagy más, messzebb lévő helyre vinni mondjuk akkor, amikor 1-2 hónapos lesz a picilány, pedig kb. olyankor szoktak olvadás miatti árvizek lenni.

Itt van ez a power pointos összefoglaló:

[link]

2012. szept. 16. 07:09
 13/25 A kérdező kommentje:
Igen, én is a kiképzésről beszélek, hogy a tv 2 hetet mondott.Köszönöm a válaszokat és a power pointos öszefoglalót, így már egyértelműbb.A pontozós válaszolónak meg csak annyit, hogy bárki lepontozhatta aki a fórumon van,én még csak most fogok.
2012. szept. 16. 08:42
 14/25 anonim ***** válasza:
54%

"Nekem 3 gyermekem van...akkor én kiesek, de ebben az esetben a férjem is?:))"

Miért inkább otthon ülnétek egymás kezét fogva, mint inkább segítene a férjed? Vagy egyedül nem tudsz rájuk vigyázni? De ha katasztrófa lenne Te lennél az első aki sikítozna, hogy 3gyereked van segítsenek...

Felháborító!!

2012. szept. 16. 11:11
 15/25 anonim ***** válasza:

Kedves 11:11-es! Azért nem kellene így megnyilvánulni! Természetes, hogy mindenki félti a férjét! Hiszen, ha valami baja esik, akkor az az egész család életét befolyásolja!

Viszont ha pont rá van szüksége az államnak, akkor gondolom nem fogja mindenféle mondvacsinált indokkal visszatartani.

2012. szept. 16. 11:40
 16/25 anonim ***** válasza:

Kedves Moira!

Nem szoktam senkit megszólni, de ez a mondat számomra felháborítónak tűnt. De igazad van, elnézést kérek!

2012. szept. 16. 12:11
 17/25 anonim ***** válasza:
22%
Mondjuk még senki nem hallt bele a homokzsák pakolásba.
2012. szept. 16. 12:13
 18/25 anonim ***** válasza:

Senki nem mondta, hogy bele lehet halni. De sérve lehet, vagy eltörhet a lába/keze, ha olyan szerencsétlen stb. Na de nem is ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy akit szeretünk azt féltjük!

Férjem tűzoltó. Őket is bármikor hívhatják árvizekhez. Én őszintén megmondom, hogy mindig izgulok árvizes időszakban, hogy ne hívják. Bőven elég nekem az a 24 óra amit szolgálatban tölt, távol tőlünk és még ott van ugye a másodállás is. De ha menni kell, hát menni kell. Csak egyik fél sem örül neki.

2012. szept. 16. 12:23
 19/25 anonim ***** válasza:
50%
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy oké, hogy behívják segíteni, de ha én itthon vagyok a kicsivel, ki keres pénzt? Mert gondolom ezt nem fizetik, de ilyenkor ugye nem tudna a férjem bemenni dolgozni... Mellesleg ilyenkor ne az apák legyenek az első sorban, hanem a sok munkanélküli/munkakerülő, aki nem csinál semmit. Majd ha őket behívják, és nem elég az ember, majd akkor elgondolkodom rajta, hogy talán a férjemre is szükség lehet. Arról nem is beszélve, hogy moira! jól írja, bármi történhet az emberrel, törik keze, lába, megsérül, stb. akkor még több időre esik ki a munkából. Persze az állam meg majd hagy éhen halni, mert bölcsibe nem fér a gyerek, én meg ülhetek vele itthon... Na gondolkozzunk már el egy kicsit. És amúgy az is érdekes, hogy most ez hirtelen hogy pattant ki a sok okos fejéből? Nyilván terveznek valamit...
2012. szept. 16. 12:34
 20/25 anonim ***** válasza:
53%
Fizeti az állam a távolmaradást. Fizetést kapnak. Az origón van egy cikk, olvasd el.
2012. szept. 16. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!