A kismamákat megillető felmondási védelem azoknak is megszűnik 2012. július 1-től, akik már előbb megkezdték GYES-t?
Csak akkor szűnik meg a védelem, ha visszamégy dolgozni.
Ha otthon maradsz gyes alatt, akkor tovább él a védelem.
Ha már nem vagy védett és kirúgnak, akkor mind a felhalmozott szabadságot ki kell fizessék, mind a végkielégítést.
Sziasztok!
Bocsánat, hogy belekérdezek:
A gyesem 2012 októberig tart, szeptemberben születik a következő babám. Ilyenkor szerintetek él a védelem? Eddig bárhova telefonáltam, sehol nem tudtak érdemi választ adni. Táppénzre sem mertem elmenni, pedig veszélyeztetett vagyok. Pedig a táppénzem jóval több lenne. Előre is köszi, ha valaki tud segíteni!
Nem vagyok szakértő, de egy volt kolléganőm példáját tudom írni. Ő is kismama, és a nyár folyamán elég nagy változások lesznek a munkahelyen. Azt ajánlották neki menjen táppénzre, mert úgy a gyerek egész 3 éves koráig él a védelem,ha közben nem megy vissza dolgozni. Egy nagyon fontos dolog van: írásban! be kell jelenteni már most, hogy babát vársz. Innentől él a védelem.
Nem vagyok szakértő, a kolléganőm esetét írtam, remélem jól tájékoztatták őt is.
Többieknek köszönöm az én problémámra a választ!!!
Nem a táppénz miatt él tovább a védelem, hanem a baba miatt. Nyugodtan elmehettél volna táppénzre, főleg ha előtte bejelented, hogy babát vársz.
De amúgy sem rúghatna ki a munkáltatód a táppénzed alatt, arra hivatkozva, hogy nem tudta, hogy babát vársz, mert a táppénzes papírodon 9-es kód szerepel, az meg csak veszélyeztetett terhesség esetén van.
De a lényeg: holnap írj egy levelet a munkáltatódnak, hogy babát vársz, és veszélyeztetett terhesség miatt nem tudod felvenni a munkát, így táppénzen leszel szülésig.
Ajánlott, trétis levélben küldd el, és másnaptól menj táppénzre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!