Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ritka lánynevek - tippeket...

Ritka lánynevek - tippeket kérnék. Kapok segítséget?

Figyelt kérdés
Nem túl gyakori nevet keresünk kislányunknak, eddig nem jártunk túl sok sikerrel. Leírnátok, nektek mi tetszik, ami különlegesebb, de nem különc, nem túl rideg, komoly és nem is túl kislányos?

2012. szept. 7. 10:07
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
Azmaret, Esztella, Lukrécia, Sumire, Titanilla
2012. szept. 30. 19:26
 42/47 anonim ***** válasza:
100%

"A Violett és Arina nevek vannak versenyben. Zselyke második névnek."

Nekem a Violett és az Arina is tetszik, viszont szerintem ezekhez nagyon nem passzol a Zselyke, egyikhez sem. Teljesen más sítulsú, hangulatú, hangzású nevek. Azontúl a Zs. mostanában nagyon felkapott és gyakori lett.

2012. okt. 1. 11:07
 43/47 anonim ***** válasza:
100%
Aurél,Eufrozina,Eugénia,Benita
2012. okt. 2. 05:07
 44/47 anonim ***** válasza:
15%
Béla :)
2012. okt. 2. 20:06
 45/47 A kérdező kommentje:

"Azontúl a Zs. mostanában nagyon felkapott és gyakori lett."

Igen, mint ahogy írtam, éppen ezért szeretnénk csak második névnek, mert nagyon tetszik, de a gyakoribb neveket elkapkodják előttünk és felhasználják, pedig tudják, hogy nekünk már régóta tetszik. Ritkább nevekkel kisebb rá az esély.

Arina Zselyke szerintem jól hangzik, az Arina aranyat jelent (Aranka egyik változata), a Zselyke meg patak, mindkettő magyar név. :)

43-as válaszoló!

Az Aurél férfi név.

44-es! Nagyon vicces vagy...

Köszönöm az eddigi, tényleg normális, értelmes válaszokat, amik nem viccelték el a dolgot. Most már csak az MTA adatbázisából szemezgetünk, mert bár több név is tetszett, amit írtatok, de sok nem is anyakönyveztethető Magyarországon, ergo tényleg ritka, de így mi sem használhatjuk.

2012. okt. 8. 13:41
 46/47 anonim válasza:
Indira :)
2012. okt. 27. 22:55
 47/47 anonim válasza:
Búzavirág?!
2013. aug. 3. 19:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!