Anyukák! Egy védőnő kérne segítséget?
Az a helyzet, hogy van egy anyukám a 16 hónapos fiával. Elég nehéz vele most már "bánnom", mert napi szinten a gyermek még 8-9× szopik. Persze, nagyon jó, hogy kap még anyatejet (van is bőven az anyukának), de ezt már túlzásnak tartom. Mondogattam neki finoman, hogy kezdje el most már tényleg mással is etetni a fiát, de azt mondta, hogy a gyermek nem érett meg rá.
Nos, kevés olyan 16 hónapos gyermeket ismerek, aki nem hajlandó cicin kívül mást elfogadni. Ez a gyermek szó szerint kinézi az ember kezéből az ételt.
Pürés ételt kapott már, gyümölcsök formájában, de az még mindig édes kevés!
A súlya még épp hogy megfelel a magasságához képest.
Másik nagyobb gondom, hogy folyamatosan babakocsiban van a gyermek. Ezáltal 1 éves korában tanult meg ülni, mászni, kúszni nem tud. Felállástól, járástól fényévekre van.
Ajánlottam gyógytornászt is, de az anyuka nem óhajtja elvinni a gyereket!
A gyermekorvos is "szekálja" állandóan, ő keményebb dió az anyukával szemben.
És ami a legidegesítőbb, az anyuka mindig azt mondja, hogy majd lesz, ahogy lesz. Ő nem erőltet rá semmit a gyerekére.
Ez egy ideig teljesen rendben van, minden gyermek tudja, mikor mit csinál, csak ebben a helyzetben már nem igazán helytálló ez a kijelentés!
Emellett az anyuka rendszeresen jön hozzám tanácsadásra (hetente 2× legalább), hogy miért nem alszik éjszaka a gyereke, stb..
Nehéz vele már boldogulnom és tudom, hogy jelentenem kéne már rég az esetet, de úgy gondoltam, itt tud valaki tanácsot adni, hogyan értessem meg jogi út (gyámhivatal) előtt az anyukával, hogy tönkreteszi a gyermekét!
Nekem akkor sokkal jobban aludt a gyerekem, miután leszoktattam a ciciről 2,5 évesen. Addig többször felkelt éjszaka. Azóta csak 1-szer, kétszer. Bár nem könnyű leszoktatni, de ha nagyon akarná, biztos megtalálná rá a módját. Főleg, ha kinézi az ember szájából az ételt. Ha nem szoktattam volna le, biztos még mindig szopizna, pedig már lassan 3 éves lesz. Gondolom, egy idő után oviba adja majd. Ott hogy fog menni a napi 8-9 szopizás?
A mozgása meg nem fog fejlődni a babakocsiban, mozognia kell, hogy erősödjenek az izmai, sokat kell hason feküdnie, hogy kússzon, másszon, fejlődjön az egyensúlyérzete, mozgásingerekre van szüksége. Oké, hogy magától csináljon dolgokat a gyerek, de megfelelő körülményeket kell teremteni hozzá, kemény felület, laza ruházat, stb. Biztos meg tudod győzni ész érvekkel. A rágás meg fontos a beszédfejlődéshez.
A szoptatás érzelmi alapon megy. Legalábbis én úgy veszem észre. Az anyuka ragaszkodik hozzá nagyon.
Játszótérre nem jár a gyerekkel, mert nem szereti az ottani embereket.. rávettem anno, hogy babafoglalkozásokra mennyen, mert ingyenes, de 2 hét után abbahagyta, mondván nem érzi jól magát.
A gyerek nem beszél. Még az a-i-e-o hangoknál jár "beszédben".
Nincs az anyukáid között valaki hasonlókorú gyerekkel. Esetleg összehozhatnád őket véletlen, hogy lássa, hogy má hol kéne tartania a gyerekének.
Miért nem alszik kérdésre válasz, mert nem kap rendes babás főtt ételt. Ha kapna biztos aludna, meg kevés az információ, amit kap a külvilágtól, mert nem mászik.
Vagy mutass neki valami rossz példát, hogy ő is így csinált valamit és ez lett a vége.
Vagy vázold a tényeket neki, hogy jelentened, ha nem áll másképp a dolgokhoz.
Egyedülálló anyuka? Mit szól az apuka a helyzethez, meg a nagyszülők?
Azt nem mondtam, hogy ilyenkor már beszélnie kéne a gyereknek, csak úgy értettem, hogy a későbbiekben ez számít majd.
Szia!
Én a helyeben határozottan, de "udvariasan" elétenném egy papíron hogy mit kell alapszinten tudnia egy 16 hónapos gyereknek, és el is mondanám neki. Majd megkérném, hogy mondja el, h az övé ebből mit tud?
Felhívnám a figyelmét, ha gyereknek tesz rosszat ezzel, h visszatartja a normál fejlődési ütemét.
Ill. ha nem változtat ezen , akkor muszáj lesz a gyámügyhöz fordulnod. Nem azért mert egy ilyen okoskodó, rossz védőnő, ember vagy, hanem mert a törvény erre kötelez. Határozottan, hogy értse.
Hát szerintem mindent végig próbáltál már,ami csak lehetséges.
Sajnos anyuka nem rendelkezik megfelelő számú IQ-val ahhoz, hogy egy kis emberkét neveljen. Én már csak a gyerek érdekei miatt is jelenteném már az esetet. így is le van már maradva az a szerencsétlen pici, mi lesz később? Minden, amivel a mozgását és a beszédkészségét megalapozná, kezd elveszni.
Hú, nem lennék a helyedben, nem könnyű szakma a tiéd sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!