Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Előnyök, hátrányok, ha egy 17...

Előnyök, hátrányok, ha egy 17 éves babát vár?

Figyelt kérdés
2012. aug. 27. 10:26
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
21%

Nagyon remélném, hogy van annyi esze, hogy ne tartsa meg. Egy gyerek ennyi idősen annyira ambícionál, mint pl. a leukémia vagy a tolószék. Ha a pasi elveszi és el tudja tartani, bárhogy dönthet. Ha nekem kéne, és van rá pénzem, bárhogy dönthet. Ha nekem kéne, de nincs rá pénzem, akkor meg egy szívtelen szemétláda ĺennék. :)

Érdekelne, hogy a megtartás vagy az elvetés közül mi a harmadik? A kihordás majd örökbe adás? Volt árvaházi ismerősöm, senkinek se kívánok ilyen élményeket. Az anya is megnyomorodna.

Nagyon dícséretes, ha valakinek vannak ambíciói, de mint már mondtam, láttam tehetséges lányt a földre zuhanni, miután a félhülye szülei nem engedték elvetetni a gyereket. Egyetemi, kutatóvegyészi álmok, semmi buli, semmi szórakozás, csak a tanulás éveken át, aztán a szerelem és egy kis baleset. Vége. Háztartásbeli anyuka, a férjét már rég nem szereti (jellemzője a diákszerelemnek, hogy múlik) és meglehetősen szegény. Pár évvel a suli után megláttuk egymást a boltban. Nem köszönt, csak lesütötte a szemét. Nyilván büszke volt.

Viszont láttam olyat is, akinek sikerült. Egy ilyen lányt ismerek összesen. :)

2012. aug. 28. 15:04
 62/72 anonim ***** válasza:
100%

"Érdekelne, hogy a megtartás vagy az elvetés közül mi a harmadik?" - a megtartásra PRESSZIONÁLÁS és az elvetésre PRESSZIONÁLÁS között van harmadik, az, hogy majd ő eldönti, mit szeretne.

És ahogy elnézem, még az általad hozott példa is pont azt támasztja alá, hogy mennyire rossz az, ha valakit a saját akarata ellenében nyomnak. Mondjuk ma már szerencsére vannak ilyen médiák, ahol az ember informálódhat, ahol megkérdezheti mindenki, és el lehet mondani mindenkinek, hogy nem kell, hogy hagyja magát presszionálni bármely irányba is, a szülő nem mindenható, a döntés joga csak az övé, és ezt érvényesíteni is tudja, a szülei ellenében is, legfeljebb kicsit nehezebb, mint ha működik a kooperáció.

Kedves ismerősöd is magának köszönheti a sorsát alapvetően, mert hát szülőt mindenkinek olyant dob a sors, amilyent, de ha ő abortuszt akar, a szülők meg kekeckednek a műtéti beleegyezés aláírásával, bemegy a gyámügyre, és elintézik neki. Pont ahogy, ha ő szülni akar, a szülők meg abortuszra nyomják, egyszerűen nemet mond az orvosnak a kórházban, és ennyi.

2012. aug. 28. 15:25
 63/72 A kérdező kommentje:

Azt a jó életbe :-)

Köszönök szépen minden egyes véleményt,hozzászólást!

-A két fiatal szeretné megtartani a babát, tegnap a fiú szülei is átjöttek és érdekes módon ők sem vették el a választás jogát a fiuktól ( ami tényleg nagyon rendes tőlük)

- a lányommal vagyunk annyira jóban, hogy meghallgatjuk egymás véleményét, ám végül mindig az lesz a "megoldás" amit a saját véleménye alapján kigondolt

-felvetettem , hogy mi a helyzet az abortusszal , mert ha máshogy tervezték az életüket, akár a lányom akár a párja , akkor tényleg semmi keresnivalója mellettük még egy csöppségnek

A válasz mindkettő részéről a NEM volt, és még csak egymásra sem néztek előtte.

Minden előfordulhat, lehet hogy 2 év múlva a fiú beleun az apaszerepbe és lelép.Lehet, hogy épp a lányom lesz ilyen.És az is lehet hogy küzdeni fognak, küzdeni fognak azért hogy legyen egy lakásuk, hogy fel tudják nevelni együtt a kis magzatot.

Nehéz lesz, de ha ők ezt szeretnék , együtt , akkor mi segítjük őket.

(Hozzáteszem, én átestem az ellenkezőn, amikor 20 évesen szültem, és csak a párom volt mellettem.Szüleim elfordultak tőlem, mondván nekem nem ezt az életet szánták.)

2012. aug. 28. 16:21
 64/72 anonim ***** válasza:
23%
És amelyik kiscsaj képes a gyámügyhöz fordulni a szüleivel szemben, az már érett lehet egy gyerekre. De manapság már senki se érett ennyi idősen, már más a világ. Tanulni, amíg csak lehet, szülőknél lakni, jó munka, pénzgyűjtés, aztán a gyerek. Egy 17 éves lány ma rohadtul nem önálló, legfeljebb, ha eltartja az apa. Jelen esetben egy szintén tanuló, pucérseggű gyerek...
2012. aug. 28. 16:36
 65/72 anonim ***** válasza:
100%
Ez esetben gratulálok, sok sikert nekik. :)
2012. aug. 28. 16:38
 66/72 anonim ***** válasza:
28%
Talán nem csak engem érdekel. Hogy lesz tovább? Hátha változik a véleményem, mert megkeseredett világnézetem ellenére szeretem a kis taknyokat. :)
2012. aug. 28. 16:47
 67/72 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ez így pozitív hír:)

Egyébként szerintem sok dologra itt a megfejtés: "amikor 20 évesen szültem, és csak a párom volt mellettem.Szüleim elfordultak tőlem, mondván nekem nem ezt az életet szánták"

Egyfelől ismered is a szitut, másfelől tapasztalataim szerint a fiatalon szült szülők, mivel előtte nem volt idejük "majd milyen lesz az én gyerekem" című légvárakat építeni, sokkal könnyebben elfogadják a gyerekeket olyannak, amilyenek, kevesebb elvárással élnek feléjük. Akik viszont különböző (akár egzisztenciális, akár biológiai természetű) okból évtizedet vártak gyerekre, azok (tisztelet a kivételnek) felépítik a légváraikat a "milyennek kell lenni az én gyerekemnek" címmel, és (ujfent, tisztelet a kivételnek) tele vannak elvárásokkal a gyerek felé, ilyen meg olyan "sorsot szántak neki", "pályát képzeltek el neki", "partnert szántak neki"... márpedig azt gondolom, hogy ha a pokolba vezető utat jószándékkal kövezték, akkor a pokol kapuját meg elvárásokból építették...

2012. aug. 28. 17:08
 68/72 anonim ***** válasza:
41%
Olyan jó, ha valaki "igent" mond az életnek. Olyan jó, hogy mondhat "igent" is valaki. Függetlenül attól, hogy hány éves, és milyenek a körülmények. Jó egészséget nektek!
2012. aug. 28. 17:14
 69/72 anonim ***** válasza:
0%
És mi lesz? Nálad lakik a lányod, meg az unoka. A kisbabát te gondozod a saját gyereked mellett. A kislányod le se tojja majd a babát. Apuka meg beállít havonta egy játékkal, addig is tömi majd a kicsi lányod, aki újra terhes lesz, és újra, és újra...
2012. aug. 28. 20:52
 70/72 anonim ***** válasza:
100%

#69- na ya. Sőt, az is lehet, hogy holnapután egy aszteroida csapódik a Földnek, és mind kihalunk... már csak hogy folytassam a negatív lehetőségek számba vételét... csak azt nem értem, hogy ha egy gyerekvállalási téma olyan megoldással látszik záródni, amit az anya és az apa is közösen akar, és a család(ok) is örül(nek) neki, akkor mi a fenének zsigerből negálni?

Azt szerintem mindegyik szereplő tudja, hogy a dologban vannak kockázatok, lesznek hullámvölgyek, nehézségek konfliktusok még. Mint egyébként MINDEN kapcsolatban és gyerekvállalásban...

2012. aug. 28. 21:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!