Előnyök, hátrányok, ha egy 17 éves babát vár?
A barátnőm 16 évesen szült, igaz, 30 évvel ezelőtt. Nagyon szépen felnevelte a gyereket, igaz, szülői segítséggel. Hirtelen kellett megkomolyodnia, de állta a sarat. Ma már felnőtt a gyermeke és van három unokája is. Az unokákat folyton a gyermekeinek nézik.:)
Soha nem bánta meg és nagyon szereti a gyermeke és az unokái is.
Nincsenek előnyei, egy gyerek mindenhol hátrány, tanulásnál, munkánál, párkeresésnél. A fiú valszeg egy idő után lelép.
Viszont ha te melléállsz, kihozhatjátok a legjobbat a dologból. Kell az anyagi-érzelmi támogatásod, ha mellette vagy, akkor sokkal-sokkal könnyebb lesz neki.
Köszönöm a "Támogatóknak, és az Ellenzőknek" is !
Mi mindenben segítenénk Őt a férjemmel együtt. A fiú is tanul még, de ő is mindenben a lányom mellett áll. ( Nem is értem azt a választ, hogy lassan úgy is szakítottak volna ?! )
A sors elég kegyes velünk, mert én 4 hónapos terhes vagyok ,és van egy kisgyermekünk is, szóval sokat tudnék segíteni a lányunknak.
Nem vagyunk romák, bár ők lehet jobbak nálunk, de azért mi kivártuk azt hogy csak akkor szülök több babát hogyha tényleg minden körülmény adott.(Még ha ez csak 37 éves koromra sikerült is )
2012-ben ez már csak hátrány lehet. Talán vannak még olyan cigány családok, ahol a férfi eltart mindenkit, a nőnek csak szülni kell és háztartást vezetni. De ez a modell már kihalt, kevés egy kereset. A társadalom is csúnyán néz a fiatal anyákra, mert most az a lényeg, hogy minél tovább tanuljon, bulizzon az ember. Család, gyerek... nem illik ebbe a világba. A sulival szenvedni fog, az álláskereséssel még jobban. Volt ilyen osztálytársam, szintén 17 volt. Gondolom, nem kell mondanom, mennyire vitte. Kitűnő tanuló volt, elvetetni nem engedték neki. Ugrott az egyetem és minden álma. Sokkal rosszabb tanuló voltam, mégis jobban élek...
Szerintem ne tartsa meg, még akkor se, ha lelkileg megviseli. Inkább sírdogáljon esténként egy darabig, mintsem tönkrevágja az életét. K*rva világ van, nem szabad nehezíteni rajta, meg azt mondani, hogy "majd megleszünk valahogy". Ha másra nem is gondolsz, képzeld el a barátját. Ha egyidősek, biztos nem akarja, márpedig, ha egy férfit kényszerítenek, abból minden lesz, csak család nem. Gyerekek még, sok évnyi iskola és munka kell még a gyerekhez. Ne tegyetek tönkre három életet. (Azt is megértem, ha valaki ellenzi az abortuszt, de ne pontozzon le, hanem fejtse ki a véleményét, különben magát járatja le.)
Van a 17 éves lányod, egy kisgyerek, 4 hónapos terhes vagy és a lányod is? Mit dolgozik a férjed, politikus? :D
Szerintem számoljatok ki mindent, tényleg bírjátok-e anyagilag. De még ha bírnátok is, szerintem ezzel teszitek a legrosszabbat a lányotokkal. Vége az életének. Se suli, se barátok, csak a szaros pelenkák. A 17 éves lányoknak nem ez a dolguk. 100 éve még talán, de ma már rohadtul nem.
A srác meg mindenben támogatja. Persze... :) Tudja is ő, miről beszél. A szülei mit szólnak?
Egyedül az abortusz a megoldás, ha te nem engeded, akkor neveld is a gyereket, amíg a lányod tanul vagy bulizik. 17 éves... Ez tragédia, sok sírás vár szegényre, mindenképpen.
Szerintem egy gyereknek alapvetően két dologra van szüksége: szerető családra és stabil anyagiakra. Ha ez a kettő jelen pillanatban adott, akkor, bár valóban furcsa a helyzet, el lehet gondolkodni a jövőn.
Egyik ismerősöm 18 évesen szült, ma a fia 22 éves, és egy percig sem bánta meg. Az sem törvényszerű, hogy se pasik, se iskola, se karrier - mert minden lehet, max. egy gyerekkel többet kell dolgoznia mindenért -, viszont az könnyen lehet, hogy a fiú (az "apa") nem tart ki mellette. Ugyanis nagyon fiatalok, és elég sokat fognak változni még, mire ténylegesen felnőnek. A lányodnak akár így, akár úgy dönt, most kell felnőnie, és ez nem lesz könnyű mehet. Te gondolom amúgy is otthon maradsz a saját babáddal, gondold át, be tudod-e vállalni az övét is, amíg leérettségizik?
Üljetek le és beszélgessetek sokat. Ha pozitívat tesztelt, akkor szinte biztos, hogy terhes, mivel téves pozitív teszt nincs, csak téves negatív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!