Hogy is van ez? TB kérdés?
Figyelt kérdés
Nemrég kezdtem el dolgozni az új munkahelyemen, és 6 hónap próbaidőt kötöttek ki.Nemrég derült ki, h babát várunk, és szerintem az orvosom ki fog írni majd táppénzre, mert volt már egy vetélésem, és ez a terhességem sem kezdődött probléma mentesen sajnos. Ha kiíratom magam a háziorvosommal táppénzre,2 hétre valami indokkal, és 2 hét letelte utána(ugye két hetet fizet a munkáltató tápppénzt utánam)nődokim kiír táppénzre terhességgel, és ugye ezt a munkáltatónak beviszem és neadj isten kirúgnak ezután, attól még a TB fizeti nekem a fizu 60%át továbbra is?vagy ha megszűnik a munkaviszonyom ezalatt, akkor a TB sem fizet már tovább?persze a TB-t ha kirúgnak én fizetem majd tovább!Vagy h van ez?2012. aug. 3. 15:35
1/4 anonim válasza:
Ha megszüntetik a munkaviszonyodat, nem kapsz a TB-től semmit - az ellátások munkaviszonyhoz kötődnek.
Valószínű, megszűnik a munkaviszonyod, ezt követően 45 napig vagy még jogosult az ingyenes eü. ellátásra, utána magad után kell rendezned minden hónapban.
2/4 anonim válasza:
Ha terhes vagy autómatikusan ellátnak,olyan mintha fizetve lenne a tb-éd!
3/4 anonim válasza:
Igen, de tekintettel arra, hogy a tb-t nem csak akkor kell rendezni, amikor beteg az ember, hanem MINDIG, így hiába ingyenes a terhesgondozás és a szülés, attól még a NAV behajtja az elmaradt TB-t.
4/4 A kérdező kommentje:
Eddig is fizettem, ha nem volt munkahelyem...!
2012. aug. 14. 08:46
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!