Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bébiétel vagy "házikoszt"?

Bébiétel vagy "házikoszt"?

Figyelt kérdés

Ki melyiket részesíti előnyben és miért?

Köszönöm, 37 hkm.

#baba-etetése
2012. júl. 25. 10:30
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
87%

Is-is.

Főzök, de van hogy veszek. Mikor hogy engedi az időm. Van hogy nem tudok/akarok pepecselni, iylenkor bébikaja kinyit....Amúgy meg vannak tök jó bébikaják, nem is tudnék olyanokat csinálni. (pl. kecskemétinek van gesztenyés húsos bébikajája, nagyon szereti)

2012. júl. 25. 10:33
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Általában főzök külön neki is. Boltit csak akkor adok, amikor megyünk valahova és nem tudom a sajátot odaadni/elkészíteni. Olyankor olyanokat kap, amiket én nem csinálok neki. gyümölcsös husik pl.
2012. júl. 25. 10:38
 3/20 anonim ***** válasza:
78%

Én mindkettőt előnyben részesítem.

A bébiétel néha nagyon jól jön, mert

-ha olyan kaját csinálsz, ami nem való a babának (fűszeres), akkor jó szolgálatot tesz

-ha utaztok valahová

-szigorúan ellenőrzött alapanyagokból áll

A házikoszt jó, mert

-a baba hozzászokik a főztödhöz

Már 1 éves a fiam, így inkább a főztömet adom neki. De amikor még féléves múlt, akkor úgy "mutattam be" neki a kajákat, hogy inkább először bébiétel formában adtam neki, mert az nem szokott ártani. Ezután adtam házikoszt formájában. Volt, hogy kombináltam is a kettőt.

2012. júl. 25. 10:38
 4/20 anonim ***** válasza:
84%
Is-is. :) Nagyon praktikus tud lenni néha a bébiétel.
2012. júl. 25. 10:39
 5/20 anonim ***** válasza:
56%

Most már másfél éves lányom csak házikosztot kap.Tudatosan neveltem erre, hisz praktikusabb is, és olcsóbb is.

Régen akkor kapott üvegeset ha mondjuk vásároltunk és tudtam, hogy nem érünk haza kaja időre, akkor nagyon praktikus volt.Volt, hogy kaptunk is, és természetesen akkor odaadtam neki, de kb 7-8 hónapos kora óta én főzök neki.Nem jelentett soha problémát egy krumplit meg répát megfőzni.Húslevesből is kapott dolgokat, amit nagyon szeretett.

Meg az én kis lelkivilágomnak is sokkal jobban esett, hogy én főzök neki. :)

Meg nekem mondhatja bárki, hogy ilyen meg olyan ellenőrzött termék, akkor is néhány évente van valami balhé, amiért pár terméket visszahívnak a boltokból, mert ez meg az került bele.Persze a nyersanyaggal is lehetnek gondok, de azért pl a banánt látom mikor megveszem, és ez más mint az üvegben lévő összeturmixolt gyümi..

Meg mondjuk nálunk a családban előszeretettel nevelgetnek a kertben dolgokat, ami 100% bio, így azért könnyebb dolgom van.

2012. júl. 25. 10:40
 6/20 anonim ***** válasza:
37%
Csak a házikoszt. Több okai is van, pl. tudom, hogy mi került bele, olcsóbb, ráadásul tudom, hogy azt én készítettem neki, és az elkészítése meg nem tart sokáig. Ha tudom, hogy másnap nme lesz időm készíteni, vagy megyünk valahova akkor meg előtte este elkészítem neki. Amit üvegesbe kénytelen vagyok megvenni az a sütőtök, mert annak később lesz szezonja, de muszály neki adnom , mert székrekedés ellen nagyon bevált! Jó babavárást!
2012. júl. 25. 10:48
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ikreim vannak. Mikor legelőször kezdtem a hozzátáplálást én nekiláttam főzni, akkor a főtt krumpli odaégett :) Na, ekkor döntöttem úgy, hogy inkább bébiétel. Vagy velük foglalkoztam, vagy főztem, nekem nem sikerült összeegyeztetnem. Később (1 éves koruk után) már sikerült el-elszabadulnom a konyhába, így nagyjából akkortól már főztem, illetve kaptak bébiételt is, tehát vegyesen.
2012. júl. 25. 10:50
 8/20 anonim ***** válasza:
83%
Házikoszt. Persze vannak esetek, amikor a bébi ételhez nyúlok én is. Az egyik válaszoló írta, hogy nem bízik 100 %-ban bennük. Hát én se. Tudom nagyon jól, hogy amit én főzök is lehet ártalmas, mert veszem a hozzávalókat, de akkor se nagyon bízok bennük. Én felnőttként se rajongok a konzervált dologért. Mivel magunknak főzök, így szinte mindig tudok belőle valamit megmenteni, a lánykámnak.
2012. júl. 25. 10:58
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy előttem írták: is-is. A házikoszt olcsóbb, ízletesebb, és nekem jó érzés, ha olyat eszik, amit szívvel-lélekkel főzök neki. A bébiétel néha viszont praktikusabb, ha épp elfogyott a főzött étel, vagy ha nem lennék kész még az ebéddel, vagy nem itthon tartózkodunk. Bár a főzelékek nagyon íztelenek, kisfiam sem szívesen eszi, de fel lehet őket dobni egy kis praktikával. Amit állandóan veszek, azok a gyümölcsös bébi ételek, ezek még néha olcsóbban is jönnek ki, mintha 3-4 különböző gyümölcsöt kéne vennem, ráadásul ezek darálva elég kis adagokat adnak ki.
2012. júl. 25. 10:59
 10/20 anonim ***** válasza:
72%

főzőcske macera,idegeskedsz h jól csináltad-e,lehet pepecselsz vele 1 órát és ő bele se eszik.

én bébiétel-párti vagyok addig amig nem ehet mindent amit te is-1 éves korig tuti. anyagilag soknak tűnik,de ha belegondolsz,egy bébiétel mondjuk 400 ft,de abból biztonságosan és finoman kihozni mondjuk egy komplett ebédet egy 4-5 hósnak nem egyszerű. én még a tejpépet vettem,a gyümit azt már frisset vettem.

2012. júl. 25. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!