Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi ez az új őrület, hogy már...

Mi ez az új őrület, hogy már 3 hónapos babát hozzátáplálnak?!

Figyelt kérdés
Egyre több helyen olvasom,3,5 hós babám hozzátáplálását mivel kezdjem?1-2 éve még 5-6 hónapos korban kezdődött a hozzátáplálás.Lassan már egy újszülött is almát fog enni...
2012. júl. 22. 11:47
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
63%

:-) Ismerős! A barátnőmet anno meghatotta a kechup-os szenyó utáni joghurt,engem nem! Én is szeretek minden félét össze keverni,és nekem sincs semmi bajom tőle!

Mondjuk az én nagyom allergiás,de csak azért,mert én is-a testvéreim is olyan ütemben,időben kapták a táplálékot,ahogy én,úgy nőttek fel ahogy én lassan 26 éve- egyedül nővérem aki pöttyös lesz,ha a kertjében kimegy.

Az,hogy most több az allergiás,mint régen azért lehet,mert régen máshogy termesztették a gyümölcsöket,zöldségeket,kevesebb volt a külföldi cucc,a falun meg semmi külföldi áru nem volt,az állatokat is máshogy nevelték,nem került semmi felesleges dolog a kajájukba,a víz is tisztább volt amit megitattak velük...

Így is úgy is le leszek még jobban pontozva,mert van aki nem így gondolja,de teszek rá!! és leírom amit gondolok: Ezek az ajánlások cart sem érnek!! Nem mondom,hogy a nagyanyáink hozzátáplálási szokásait kellene követni,de azért túlzásba sem kellene esni! Az arany középút mindig nyerő!!! Józan ésszel kell elkezdeni a hozzátáplálást,nem ész nélkül! Sok kezdő anyuka azt se tudja,melyik lenne a sok idióta "útmutató" közül a jobb! Ha Valaki kicsit eltér,inkább az Anyukáját hallgatja végig és úgy és akkor vezeti be az ételeket a babájának,ahogy az Anyukája tette,akkor Ő már sok ember szemében- car-szemét láda! Nem lehet elfogadni,ha valaki a józan eszét és a megérzéseit egyszerre követi,nem pedig a nyáj után koslatva agyon pátyolgatja a gyereket,meg ne fújja a szél,mert náthás lesz,agyon gyógyszerezi,mert kicsit megfázott,milyen rossz is az (holott 38 fok alatt lázcsillapításra nincs szükség,és a gyerek 6 éves koráig folyamatosan fejlődik az immunrendszere,addig a megfázásra megvett gyógyszerek jó része felesleges! Az immunerősítőnek nevezett szerekkel pedig nem támogatjuk a gyerek szervezetét,hanem gátoljuk,hogy normálisan kialakuljon!!) ezt a nézetet Ti (tisztelet a kivételnek!!) nem értitek,mentek a csorda után,mert azt gondoljátok az a jó- holott lehet a csorda a vágóhídra tart!

A gyerekeinkért felelősek vagyunk,és az igazi felelősség nem ott nyilvánul meg,hogy mindentől óvjuk,vagy pont az ellenkezője,hanem ott,hogy azt nézzük,hogy Neki mi a jó,és a józan eszünk mellett a megérzésünkre is hallgatunk!

Aki úgy érzi,hogy a babájának- legyen anyatejes,vagy tápszeres- nem szeretné 6 hónapos kora előtt elkezdeni a hozzá táplálását,az ne tegye! De arra kérek mindenkit,hogy aki normál keretek közt máshogy gondolja,azt ne kövezze meg,azt ne nézze le,mert ezzel csak azt bizonyítja be,hogy mennyire tökéletlen azért,mert nem képes más szemléletét elfogadni- nem megfogadni,csak elfogadni,hogy Ő máshogy gondolja! Ide nem tartozik az az általam sem elfogadott eset,amikor az anyuka úgy gondolja,hogy a kubu,meg a túró rudi,meg a zsír,és a szalonna,a pörkölt szaftja kenyérrel- és még egy pár dolog- jó a kicsi,2-3.. hónapos babájának! Ezt nem tartom helyesnek,de nem szólom le érte! Ha büszke rá,akkor tegye,ha megszólom,csak egy értelmetlen veszekedés lenne.

Üdv: Nagycsaládos

2012. júl. 23. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!