Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek? Meg fogok őrülni?

Mit tegyek? Meg fogok őrülni?

Figyelt kérdés
Van egy 8 hónapos kislányom. Van egy férjem és van egy házunk kb. 300 méterre a két szülőtől, testvértől, unokatestvértől. Mióta megszületett a gyermekünk azóta nincs magánéletünk. És NEM miatta. Hanem a rokonok miatt. Ráadásul anyósom egy minden lébe kanál nőszemély. Ő nyers, de vele nem lehet őszintének lenni, mert duzzog elég keményen. A gyerekemet majmolják, de nem szokványos unoka szeretettel, hanem aki látja kb. úristen, így fogalmazna. A sógornőmmel viszonylag jó volt a kapcsolatom azonban ő a keresztanyja a gyerekemnek, és mintha a sajátja lenne, nem túlzok percenként új képet készít a lányomról és róla, és felrakja közösségi portálokra. Mindennapi vendégeim és a család többi tagjáról már ne is említsek semmit. Anyósom rozinak átkeresztelte a lányomat, pedig már szóltam neki, ugyanis én már több éve az vagyok pedig van tisztességes nevem is. A keresztanyja meg mindenki másképp hívja, de nem egy kedves jelzővel mint például (hercegnő, picurka ilyesmi) hanem konkrétan gúnyolják a nevét elhagynak betűt belőle, és ráadásul teljesen más keresztnevet adnak (joli, rozi, stb...). Belenyúlnak a szájába, pedig allergiás vagyok. Megkérem valamire,hogy ne adjanak neki pl. babapiskótát, erre kettőt fordulok és azért is!!!!!!!!! Megőrülök. Ha szólok akkor én vagyok a rossz a kegyetlen, a "neked minden bajod van" és nagy patária van belőle.Pedig már az évek során annyi sérelem ért, hogy már nem nagyon tudom fékezni az indulataimat. A férjem látszólag nagy szájú sokszor az ő véleményét is én mondom a családjának, de nem áll ki mellettem. Ellenem sem, de mellettem sem. Ráadásul mostanság észrevettem, hogy iszogat.

2012. ápr. 1. 22:50
 1/9 anonim ***** válasza:

egyszerűen zárd be az ajtót és kész!

apa holnap úgy is dolgozik, holnap csinálj magatoknak pihinapot, legyetek sokáig pizsiben, játszatok nagyokat, ha kopognak meg se halld. séta után szintén csukd vissza az ajtót és csak este apát engedd be :D

ezt így egy hétig :) mindjárt leszoknak az átmászkálásról kérés nélkül, ha hiába jönnek

2012. ápr. 1. 23:24
 2/9 anonim ***** válasza:
Úh, még olvasni is elképesztő volt nemhogy megélni....! Sajnállak nagyon! Hát én mivel elég nagyszájú vagyok biztos mindenkit elküldenék a halál f..ára és megmondanám hogy mittom én szombatonként van babnéző nap és csá! Ha ezek tényleg így vannak ahogy írod akkor tényleg olyan szemtelenek mint a piaci légy! Biztos nagyon szeretik a gyereket de akkor is.....! A gyerek szájába meg ha még egyszer belenyúlnak abban a percben mond hogy tünés......! Fúúú nálam bizti kivágnák a biztositékot gondolom érzed is a soraimból! Pároddal meg üljetek le megbeszélni mindent és ez nem olyan miszi moszi tanács komolyan ültesd le és beszéljetek az iszogatásról is! Istenem....! Kitartást! Amúgy lányom pont ennyi idős!
2012. ápr. 1. 23:25
 3/9 anonim ***** válasza:

Részvétem. Nyilván úgy ismertek meg, mint egy halkszavú, bájos teremtést, akivel bármit meg lehet tenni. Ha legközelebb átlépik a határt (belenyúlnak a szájába, vagy basztergálják a gyereket), emelt hangon mondd meg nekik, hogy stop! Ő a te gyereked, ez a ti nappalitok, és a ti életetek. Nagy örömmel fogadod őket, imádod őket, de a hormonok azt üvöltik a fejedben, hogy itt a határ

-van neve

-van étkezési rendje

-van szájhigiéniája

Nem nagy kérés ezekeknek a betartása, ugye.

Valahogy így foglalnám össze, aztán, mintha mi sem történt volna főznék egy kávét.

2012. ápr. 1. 23:30
 4/9 anonim ***** válasza:
Ez tényleg kemény helyzet,én leginkább arra figyeltem fel, hogy a férjed nem áll ki melletted ( ellened sem), és elkezdett iszogatni. Miért? Nem tudnál vele erről beszélni? Ráadásul az lenne a legszerencsésebb, ha ő állítaná le a családját, mert ha mindig te viszed el a balhét, akkor esélyes hogy benevezel az "ügyeletes házisárkány" címre. Az anyós a fiától, a sógornőd a testvéréről talán jobban elfogadja a kifogásokat(?) Ha köztetek minden rendben van és a párod támogat ebben a helyzetben, akkor szerintem sokkal könnyebben meg tudnátok oldani ezt a problémát.
2012. ápr. 2. 10:13
 5/9 anonim ***** válasza:
Tapasztalatból született tanácsok: kikapcsolod a csengőt (ha nem lehet, kerítesz egy csípőfogót és átvágod a vezetéket). Kikapcsolod a telefonodat (régen szinte senkinek nem volt telefonja, mégis túl élték). Bezárod a kaput. ÉS megsüketülsz.... Persze ez már a vége. Az eleje az, hogy leülsz velük, és megbeszélitek. Ha nem megy.....
2012. ápr. 2. 10:17
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én tudod mit csináltam? Hozzán is átjött boldog boldogtalan, ha kellett ha nem.Anyós: Amikor a szájába nyúlt a gyereknek megfogtam a kezét, és nagyon erősen megszorítottam, és erőteljesen maga mellé tettem. A cumiját egyzser lenyalta, szóltam neki, hogy ne, másodszor is lenyalta, fogtam a cumit úgy vágtam ki a kukába, hogy még a szomszéd is hallotta. Többé nem csinálta. Van még példa..én nem vagyok szívbajos, ha kell meg is tépném az anyósomat. Pedig diplomás vagyok:-D Aztán fogtam a csengőnket leszereltem, a kaput bezártam a kulcsot behoztam, a házi telefont kikapcsoltam, a mobilt lenémítottam és kész. Amikor kérdezte, hogy miért nem vettem fel, megmondtam, hogy nem értem rá. Egyszer volt egy ilyen számonkérése, akkor itthon volt a párom is, nem vettük fel a telefont, semmit nem csnáltunk, csak játszottunk a gyerekkel, de egyikünknek sem volt kedve anyós baromságaihoz. Eljött ide, bekopogott az ablakon, beengedtük, és felemlt hangon kérdezte: KISLÁÁÁÁNYOMM (akkor hív így ha valami baja van) a telefon azért van, hogy ha hívnak rajta fel kell venni. Válaszom: Más dolgunk volt! Ő: Mégis mi dolgotok lehet??! Én: Szexeltünk!! Na erre olyan piros lett mint a paprika, hogy mérgében e vagy szégyenében azt nem tudom, de ogy többet nem kérdezett, és azóta ha nem veszem fel a telefont nem kérdezi meg, hogy miért nem.

Engem nagyapám arra tanított, hogy ha nem megy szép szóval majd menni fog karóval.Sajnos nem gondoltam volna, hogy alkalmazni fogom ezt, hogy az én életemben lesz egy ilyen ember akit sajnos nem tudok kiiktatni..de hát ezt hozta a sors.

2012. ápr. 2. 10:43
 7/9 anonim ***** válasza:
Először is, a férjedet kell magad mellé állítanod! Ti vagytok annak a kicsi lánynak a szülei, kötelességetek bármitől/bárkitől megvédni! Nem csak neked, a férjednek is!!! Ha te úgy gondolod, hogy ne adjanak neki bizonyos dolgokat, nyomatékosítsd, hogy a te házad, a te várad, a te/ti szabályaitok szerint kell viselkedni. Ha gúnyolják a kislányt, mondd el ha kell 1000x, hogy hogy is hívják, ha nem értik meg sokadjára sem, megkéred őket, hogy legyenek szívesek fosszanak meg a társaságuktól addig, míg nem tudják nevén szólítani a kicsit, vagy egyéb, szép jelzőkkel/becézésekkel illetni őt! Múltkor mamám durúzsolta anyum fülébe, hogy csak azért is adjon már csirkehúst a pöriből a 6 hós lányomnak, elmondtam szépen vagy 3x, hogy nem ehet ilyet! 4. alakalommal nem türtőztettem magam, leb@sztam a villát az asztalra, és erélyesen mondtam neki, HOGY A BÁNATOS F@SZOMBA MONDJAM MÉG EL, HOGY NEM KAPHAT A GYEREKEM PÖRKÖLTBŐL HÚST!!!!! Egyből megértette. Ha nem megy szépen, hát majd megy csúnyán, ha ez kell. Legyél erélyes, talpra esett, határozott! Előbb utóbb kifizetődik!
2012. ápr. 2. 12:33
 8/9 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogyha már egy kicsit is emelem a hangom, mert alapjába véve, birka türelmes vagyok, de már most a legkisebb dolog is kiveri a biztosítékot és azt mondják, hogy idegbeteg kibírhatatlan nőszemély vagyok. Tegnap történt, hogy lejött a sógornőm és mondtam, hogy nem kaphat babapiskótát mert már ma evett. Erre míg elmentem wcre megetette. Nemtudtam, hogy sírjak, vagy üssem meg. Meg fogok őrülni komolyan mondom. Az, hogy nem veszem fel a telót, vagy nem engedem be, ehhez egymagam kevés vagyok. A férjem is ki van akadva az átjáróház miatt, de ő adja a szépfiút és ha nem jönnek hívja őket, utána meg panaszkodik. Ha ez így megy tovább vagy elköltözünk, vagy elválunk. Én ebbe bele vagyok fáradva, és bele vagyok betegedve. Utálnak már, hogy ölni tudnék időnként a szememmel, de már azt várom, hogy a férjem mikor szól egy adott helyzetben.
2012. ápr. 3. 12:02
 9/9 A kérdező kommentje:
Igazából nem az zavart, hogy odaadta, mert nem halt bele. Csak elvégre én vagyok az anyja a gyereknek vagy mi, és ha azt mondom, hogy nem, akkor ne legyen már azértis. Vagy már én fújom fel az egészet?????
2012. ápr. 3. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!