Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi ez az új őrület, hogy már...

Mi ez az új őrület, hogy már 3 hónapos babát hozzátáplálnak?!

Figyelt kérdés
Egyre több helyen olvasom,3,5 hós babám hozzátáplálását mivel kezdjem?1-2 éve még 5-6 hónapos korban kezdődött a hozzátáplálás.Lassan már egy újszülött is almát fog enni...
2012. júl. 22. 11:47
1 2 3
 1/21 Babeli Zurzavar ***** válasza:
84%
a mi gyerekkorunkban pedig az volt a trend es a vedonoi ajanlas is egyben, hogy 2 honaposan almaval kell kinalni a gyereket. szerintem ez idoszakosan valtozo kerdes, igy anyja-vedonoje-dokija valogatja ki hogy dont.mi is felnottunk,ok is fel fognak.
2012. júl. 22. 11:59
 2/21 anonim ***** válasza:
51%

A lányom 3 hónapos volt, amikor 1 kilót fogyott és kórházba kerültünk. A vérképe alapján nem volt semmi baja. A gyomra viszont nem fogadta be se az anyatejet, se a tápszert. Mindent kihányt, kiöklendezett. Bent voltunk 2 hétig, minden egyes nap vagy megszúrták, vagy megnyomogatták vagy elvitték olyan vizsgálatokra, amitől még én felnőtt fejjel is sírnék vagy félnék! Na, ezt gondold el egy 3 hónapos CSECSEMŐNÉL!

Végül kiderült, hogy az egyik veséje 1 mm-s eltérést mutat, ami állítólag nem gond, de azért lehet ez is egy kiváltó ok (kiválasztásnál pl.).

Ettől függetlenül bármit csináltam/csináltunk (orvosokkal, ápolókkal, védőnőkkel) állandóan visszajött az étel. Volt, hogy 30 percig óvatosan büfiztettem, de alvás közben vissza jött minden. Utolsó napokban már evett-aludt-hányt-hányt-evett-hányt-aludt-hányt... A legdurvább az volt, amikor már elegem lett a semmittevésből, hogy 5 órán keresztül nem evett semmit, aludt már 2,5 órája és vagy 50 ml-t visszahányt.. na de miből?!

Se vírus, se semmi.. 8 féle tápszert próbáltunk ki 2 hónapos korától kezdve, abból 7-et a kórházban adtak neki. Semmi sem vált be! Mindegyiktől valami problémája lett.

Végül a gyermekosztály főorvosa jött oda hozzám és a kezembe adott egy almát meg egy kiskanalat. Először nem értettem, de utána segítettek megetetni a lányomat. 3,5 hónapos volt, amikor nem jött ki belőle semmi. Tudott aludni egyhuzamban 6 órát (gondolhatod előtte mennyit tudott...), nem maradt éhes, nem jött belőle ki semmi.

Akkor megfogadtam, hogy telibesz@rom a WHO-t, az összes tökéletes anyukát és életben tartom a lányomat!

4,5 hónapos korára már kiváltottunk egy étkezés (tízórait) és 1,5 kilót HÍZOTT! Ami azért elég nagy csoda volt..

6 hónapos koráig naponta vittem a gyerekorvosunkhoz, a védőnőnkhöz. Mindennap ugyanaz a program.. mérés-mérés-mérés!

Első 1 hónapban naponta 3×. Reggel és délután a védőnőnél, délben a gyerekorvosnál.

Most 1 éves, 8,8 kg és 76 cm. Egészséges, rendesen fejlődő gyermek. Magától jár 11 hónapos kora óta és három szót normálisan használ. Nem csak úgy mondogatja mindenre őket!

3 étkezést kiváltottunk már és most jön a reggelije.

Büszke vagyok rá és az is leszek!

Mi egyedi eset vagyunk, én ezt aláírom. Viszont mindenkinek a maga dolga eldönteni, hogy mikor táplálja hozzá a gyermekét!

A WHO is csak AJÁNL és a gyerek és a védőnő is! Senki nem kényszerítheti a szülőt arra, amit nem akar! Tanácsot persze ADHAT!

Ha te úgy gondolod, hogy 5 éves koráig szoptatod a gyereked, akkor tedd azt, de NE SZÓLJ BELE MÁS ÉLETÉBE! Ők sem teszik ezt!

2012. júl. 22. 12:27
 3/21 anonim ***** válasza:
34%
Ne haragudj,2. válaszoló,a kérdező CSAK KÉRDEZETT!Nem ítélkezett,nem bírált!Veled ellentétben.És valóban jól látja:a trend állandóan változik.Ennyi.
2012. júl. 22. 12:39
 4/21 anonim ***** válasza:
41%

Ne haragudj, de már baromira unalmas, hogy itt minden 2. kérdés arról "szól", hogy valaki bele akar szólni más emberek életében, nevelésébe...

Miért kell állandóan itt mindenkinek mindenkit leszólni, provokálni, sértegetnie?!

Én válaszoltam a kérdésére és elmondtam a történetünket, hogy miért tápláltam hozzá ilyen "fiatalon".

A végén pedig leírtam neki a véleményem, hogy nem kéne más dolgába beleszólni.

Valóban változik a trend az élet, mint mindenben, nem csak a hozzátáplálásban és a gyereknevelésben!

Ezt el kell fogadni. Van, aki nem annyira földhöz kötött, mint pl. a kérdező vagy te vagy én, hanem merészebb..

Nem kötelező a trendben haladni. Nem kötelező pl. divatos, új, trendi ruhákat hordani, ha valakinek a 8 éve használt, molyrágta pólója jobban tetszik és elviselhetőbb!

Ennyit erről. További szép napot!

2012. júl. 22. 12:54
 5/21 anonim ***** válasza:
46%
Kedves 3-as, nem, a kérdező a vélemènyét is megfogalmazta a kérdéssel együtt.. A 2-es pedig elmesèlte a történetét. Ami tanulságos. Minden baba és anyuka más, mint ahogy az anyatej és annak összetétele is. Ha a baba gyomra befogadja az almát, ízlik neki és semmi baja tőle, akkor miért ne ehetné? Én is 2 hónaposan kaptam először anno almát. Most se allergiás, se gyomorpanaszos nem vagyok. Nem azt mondom, hogy ez jó, de igen, 25 éve ez volt a védőnői ajánlás. Akkoriban azokra szóltak rá, akik fél évesen még mindig csak anyatejet ittak. 10 év múlva megint más lesz a "jó" a babának.
2012. júl. 22. 12:59
 6/21 anonim ***** válasza:
44%
Te még mindig nem érted:NEM SZÓLT BELE,feltett egy kérdést.Lehet azért,mert megint babát vár,és meglepődött,hogy alig telt el 1-2 év,és megint változhatott valami.Különben én is kíváncsi vagyok,a 3. gyerekemet várom,a középső 4 éves,és lehet,hogy azóta is egy csomó minden változott.Ne vedd egyből a személyed elleni támadásnak!Bőven elég lett volna,ha leírod a történetedet-ami valóban elég embert próbáló-és utána írsz valami kedvesebb kommentet.
2012. júl. 22. 13:06
 7/21 anonim ***** válasza:
62%
A 3. és 6. vagyok.A 2. és 4. válaszolónak írtam.Az 5. válaszolónak:szerintem azzal,hogy azt írta "lassan egy újszülött is almát fog enni",nem bírált,csak a változás fejezte ki.Mint ahogy én sem bántok senkit,nem szólok bele,ám sok mindet furcsállok,és esetleg nem is értek vele egyet.
2012. júl. 22. 13:10
 8/21 Babeli Zurzavar ***** válasza:
52%

masodikkal ertek maximalisan egyet,sajnalom.hogy a velemenyet ugy kell megfogalmaznia hogy at is elte mindezt!

es bizony ha nagy betuvel irtok,ha nem, a kerdes onmagaban provokativ es kierezni egyfajta eloiteletesseget a kerdes feltevojebol azok fele akik hozzataplalnak.

2012. júl. 22. 13:20
 9/21 anonim ***** válasza:
55%
Kedves anyukák! Csodálatos dolog az internet, már csak azért is, mert itt mindent megtalál az ember: szakmai ajánlásokat és egyéni véleményeket egyaránt. Ki-ki eldöntheti, hogy mit fogad el, mit visz át a saját életébe, a gyereke nevelésébe, és mit nem. Régen is az volt, hogy mindig volt olyan, aki jobban tudta...a védőnő okosabb volt a nagyinál, nála meg okosabb a szomszédasszony, stb. Egyet azonban ne felejtsünk el: egy szakmai ajánlás, egy Egészségügyi Világszervezet mindig sokkal nagyobb tapasztalattal bír, mint egy akárhány gyermeket felnevelő anyuka, arról nem beszélve, hogy megalapozott szakmai tények állnak ezek hátterében, és persze hogy mindig változnak a tanácsok, hiszen hál'Istennek fejlődik a tudomány. De mindenekelőtt ne feledkezzünk meg arról, hogy a gyereknek ebben nincs saját akarata, a mi felelősségünk őt táplálni, óvni, védeni, és az az anya aki szándékosan nem törődöm módon kezeli ezt a dolgot az nem képviseli a gyerek érdekeit, és szerintem ez büntetendő!
2012. júl. 22. 13:26
 10/21 anonim ***** válasza:
54%

Ezek az ajánlások már lassan hetente változnak.....

Ha ma egy 30-50 éves embernek BÁRMI baja van, akkor biztos a korai hozzátáplálás miatt van. Mindegy, hogy egészségtelenül étkezett, sosem sportolt, ivott alkoholt, dohányzott, kávézott stb. Nem, ezek mind nem befolyásolták, hogy milyen betegsége alakult ki.

Amikor terhes voltam, olvastam egy nemzetközi szaklapban, hogy a tej korai bevezetése allergiát okoz. Most, 1 évvel később ugyanabban a lapban olvasom, hogy a késői bevezetés okoz allergiát.

Egyébként meg: mindenkinek a saját döntése, hogy mikor mit ad a gyerekének.

2012. júl. 22. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!