Mi ez az új őrület, hogy már 3 hónapos babát hozzátáplálnak?!
Szia! :)
Az én Manóm sajnos a legelejétől tápszert eszik, emellett tehéntej allergiája lett, bukik is (bár ez talán kezd jobb lenni) így gyermekorvosunk tanácsára (na meg a férjem tanácsára, aki szintén orvos) 3,5 hónaposan el kell kezdenünk hozzátáplálni - a neki adható aminosav alapú tápszerben ugyanis semmilyen rost nincsen.
Sok ilyen ok létezik még: nem hízik, bukik, székrekedéses, stb. - ezek mind-mind ált. tápszeres babáknál fordulnak elő.
A kérdésedben egyébként semmi kivetni valót nem érzek, mindazonáltal azt gondolom, hogy bár a trendek változnak, a babák abszolút nem. Édesanyámnak anno azt mondták, hogy 3 hónapos korban kell hozzátáplálni, így is tett, makkegészségesek lettünk. Nagynénémnek később azt mondták, hogy 6 hónaposan tápláljon hozzá először, ő így is tett, makkegészségesek a gyermekei.
Túl sokat képzelünk ezekről az elvekről, soha nincsen egy olyan platform, ami mindenek felett megállja a helyét. Minden baba más (a jó öreg közhely), így én azt gondolom, hogy nem elvekben kell gondolkozni, hanem figyelni a gyermek szükségleteit, majd eszerint dönteni napi rendről, hozzátáplálásról, altatási módszerről és egyáltalán minden olyan kardinális kérdésről, amelyben elvek mentén mennek vérre az anyukák mostanában.
Nem olvastam a válaszokat,szóval bocsi,ha ezt már írták!!
Na,régen úgy volt- kaptam Anyukámtól egy füzetet- hogy 2 hetes gyereknek már almalevet lehetett adni,3 hónaposan pedig ehetett paradicsomos krumplit. Sok olyan dolog van a füzetben,amitől az oldalt látogató anyukák többsége rosszul lenne!
Régen ez volt az ajánlás,most más az ajánlás! Amikor még én kezdtem (5 éve) akkor a tojás sárgáját 6 hónapos kortól lehetett adni,most 7 hónapos kor előtt nem ajánlják.
Mindig változik a trend. Ugyan ez elmondható az Anyukák nézetéről! 1 éve még "megkövezték" a GYK-n azokat a szülőket,akik valamiért korábban kezdtek hozzá táplálni,most ez kezd természetessé válni!
Ezen kívül nem tudhatod,hogy ki miért kezdené el hozzá táplálni a babáját 3 hónaposan! Nekem volt okom!!!
A szülők többsége nincs tisztában azzal,hogy mit lehet és mit nem,annyi idióta "táplálási útmutató" oldal van,össze vannak zavarodva.
Ezen kívül,a babának semmi baja nem lesz,ha pl almát 3 hónaposan kap reszelve,vagy főzve,amíg normálisan megmossa,megpucolja!
Én inkább azokat az anyukákat nem értem,akik 3 hónaposan túrórudit adnak a gyereknek,császár szalonnával,zsíros kenyérrel.-Ne ez,inkább felháborító,mint az,hogy a 3 hónapos gyerek almát kap!
Szóval nyugodj le,foglalkozz a saját gyerkőcöddel,szeresd Őt,gondoskodj Róla,ezek az érdektelen dolgok meg ne foglalkoztassanak!!
Legyen szép napod!! :-)
Üdv: Nagycsaládos
Sziasztok! Bár én még csak az első gyermekünket várom, de megosztom Veletek a Párom- Anyósom sztoriját! Párom korababa volt, 2,5kgal hozták haza a kórházból, Anyósomnak nem volt teje. A tápszertől, tehéntejtől allergiás lett, bukott, kiütésekkel volt tele, fogyott! Anyósom 2 hónap után megelégelte, krumplit etetett vele almával és láss csodát a baba elkezdett gyarapodni! Ma már 33 éves, 185 cm magas, makkegészséges "nagyfiú"!:-) Csak azért írom le ezt, hogy a korai hozzátáplálás nem hinném, hogy ördögtől való lenne, sőt bizonyos esetekben nagyon is fontos! Ennek ellenére remélem én sokáig fogom tudni szoptatni a picimet és nem kerülök ilyen helyzetbe!
Mindenkinek szép napot és sok boldogságot a Babákhoz!:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!