Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi ez az új őrület, hogy már...

Mi ez az új őrület, hogy már 3 hónapos babát hozzátáplálnak?!

Figyelt kérdés
Egyre több helyen olvasom,3,5 hós babám hozzátáplálását mivel kezdjem?1-2 éve még 5-6 hónapos korban kezdődött a hozzátáplálás.Lassan már egy újszülött is almát fog enni...
2012. júl. 22. 11:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
40%
9-es: ez komoly? Büntetni, ha valaki 3 hónaposan hozzátáplál? Mi van akkor, ha egy borsodi kisfaluban a 60 éves védőnő ezt javasolja? Csukjuk le anyukát, mert hitt neki?
2012. júl. 22. 13:47
 12/21 A kérdező kommentje:
Mégis azzal,hogy megkérdezem mi az oka annak,hogy ilyen korán hozzá kell táplálni,kinek az életébe szólok bele?A gyereknevelésnél mindig más szisztémák jönnek fel,mit hogyan kell csinálni pl.hason vagy háton altasd a gyereket stb.gondoltam megkérdezem ki,mit gondol,ezzel én is tapasztalatot szerzek,hiszen napról-napra változnak a dolgok.A nagyobb lányom 3 éves múlt,nála még azt mondta a védőnő,hogy kb.5 hónapos kora körül kezdjem el,de nagyon lassú tempóban.A kisebbik lányom 2 hónapos,és sok helyen mondják:"jaj,de jó már jövő hónapban kezdhetem a hozzátáplálást". Ezért gondoltam megkérdezem,nem gondoltam volna,hogy ezzel belegázolok más lelkivilágába...Ez az oldal egyenesen kezd szörnyű lenni.Pár éve itt még anyukák tapasztalatot cserélhettek,lepontozások és a kérdező/más ember bírálása nélkül...
2012. júl. 22. 13:54
 13/21 A kérdező kommentje:
A 9-es nem azt írta,hogy a hozzátáplálás büntetendő...
2012. júl. 22. 14:01
 14/21 anonim ***** válasza:
31%
Ha valakit megbántottam, sajnálom, nem ez volt a cél! Nem azt mondtam, hogy büntessük azt, aki a legjobbat próbálja tenni agyerekéért, hanem éppen fordítva. Én csak annyit szeretnék mondani, hogy minden változik, a tudomány fejlődik, mi magunk is valószínüleg egészen másképpen voltunk táplálva anno, mint ahogy gyermekeinknél tesszük. De a fejlődés jó, része az életünknek, és ezt tudomásul kell venni. De gondolkodjunk józan paraszti ésszel: az anyai szervezet arra van kitalálva, hogy a gyermeket a legtökéletesebben táplálja. Akkor amikor még kevéske mennyiségű anyatejre van szükség a megszületés után még kevés, de nagyon jó minőségű, tápanyagokban, vitaminokban, védőanyagokban gazdag tej termelődik, míg később amikor már a mennyiség számít sokat termel, de alacsonyabb "minőségű" tejet termel, ezért kell hozzátáplálás. Az újszülött emésztése még tökéletlen, csak a későbbiekben mennek végbe olyan változások az emésztőrendszerben, ami a vegyes táplálékozáshoz szükségesek. A lényeg, hogy olyan anyagokat ne adjunk a csecsemőnek amit nem képes megemészteni, hasznosítani, és ami allergizál. TEHÉNTEJET NEEEEE! Sokszor látok az üzletek polcain 3-5 hónapos kortól "adható" TEJalapú pépeket, kekszeket, ezeket kerüljük. Ne adjunk aprómagvas gyümölcsöket(pl.málna, eper) és olyan gyümölcsöket sem, ami hasfájást okoz, mert puffaszt. Arra gondoljunk, ha minket puffaszt, az a kicsinek is rossz! (PL. körte, barack)A hozzátáplálás kiegyensúlyozott szoptatás mellett 6-7 hónapig szinte szükségtelen, tápszer mellett sem kell korábban elkezdeni, de azzal nemigen teszünk rosszat, ha 1-1 étkezést reszelt almával, banánnal, főtt krumplival helyettesítünk. Nem kell görcsösen ragaszkodni a trendekhez, utasításokhoz, mindenki vegye figyelembe a babája igényeit, szokásait, és ha a súly és hosszgyarapodása megfelelő, kiütés, hányás hasmenés nincs akkor biztosan jól csinálja.
2012. júl. 22. 14:30
 15/21 anonim ***** válasza:
Ami a legfontosabb: a gyermeknevelésben nincs főpróba, minden premier, próbáljunk meg mindent a tőlünk telhető legjobban csinálni!
2012. júl. 22. 14:33
 16/21 anonim ***** válasza:
76%

Szia! :)

Az én Manóm sajnos a legelejétől tápszert eszik, emellett tehéntej allergiája lett, bukik is (bár ez talán kezd jobb lenni) így gyermekorvosunk tanácsára (na meg a férjem tanácsára, aki szintén orvos) 3,5 hónaposan el kell kezdenünk hozzátáplálni - a neki adható aminosav alapú tápszerben ugyanis semmilyen rost nincsen.

Sok ilyen ok létezik még: nem hízik, bukik, székrekedéses, stb. - ezek mind-mind ált. tápszeres babáknál fordulnak elő.

A kérdésedben egyébként semmi kivetni valót nem érzek, mindazonáltal azt gondolom, hogy bár a trendek változnak, a babák abszolút nem. Édesanyámnak anno azt mondták, hogy 3 hónapos korban kell hozzátáplálni, így is tett, makkegészségesek lettünk. Nagynénémnek később azt mondták, hogy 6 hónaposan tápláljon hozzá először, ő így is tett, makkegészségesek a gyermekei.

Túl sokat képzelünk ezekről az elvekről, soha nincsen egy olyan platform, ami mindenek felett megállja a helyét. Minden baba más (a jó öreg közhely), így én azt gondolom, hogy nem elvekben kell gondolkozni, hanem figyelni a gyermek szükségleteit, majd eszerint dönteni napi rendről, hozzátáplálásról, altatási módszerről és egyáltalán minden olyan kardinális kérdésről, amelyben elvek mentén mennek vérre az anyukák mostanában.

2012. júl. 22. 14:43
 17/21 anonim ***** válasza:
(A WHO ajánlások/szakmai ajánlások is szóba jöttek: ezekkel azért kell vigyázni, mert elvesznek benne az egyéni sajátosságok. Nagy mintára, nagy általánosságban vannak kidolgozva, és ugyanúgy használják őket Kínában, az USA-ban, Új-Zélandon, Dél-Amerikában és itt, Mo.-n is. Aki némileg ért a fiziológiás folyamatokhoz, az tudja, hogy ez óóóóóóóóriási hiba.)
2012. júl. 22. 14:46
 18/21 anonim ***** válasza:
31%

Nem olvastam a válaszokat,szóval bocsi,ha ezt már írták!!

Na,régen úgy volt- kaptam Anyukámtól egy füzetet- hogy 2 hetes gyereknek már almalevet lehetett adni,3 hónaposan pedig ehetett paradicsomos krumplit. Sok olyan dolog van a füzetben,amitől az oldalt látogató anyukák többsége rosszul lenne!

Régen ez volt az ajánlás,most más az ajánlás! Amikor még én kezdtem (5 éve) akkor a tojás sárgáját 6 hónapos kortól lehetett adni,most 7 hónapos kor előtt nem ajánlják.

Mindig változik a trend. Ugyan ez elmondható az Anyukák nézetéről! 1 éve még "megkövezték" a GYK-n azokat a szülőket,akik valamiért korábban kezdtek hozzá táplálni,most ez kezd természetessé válni!

Ezen kívül nem tudhatod,hogy ki miért kezdené el hozzá táplálni a babáját 3 hónaposan! Nekem volt okom!!!

A szülők többsége nincs tisztában azzal,hogy mit lehet és mit nem,annyi idióta "táplálási útmutató" oldal van,össze vannak zavarodva.

Ezen kívül,a babának semmi baja nem lesz,ha pl almát 3 hónaposan kap reszelve,vagy főzve,amíg normálisan megmossa,megpucolja!

Én inkább azokat az anyukákat nem értem,akik 3 hónaposan túrórudit adnak a gyereknek,császár szalonnával,zsíros kenyérrel.-Ne ez,inkább felháborító,mint az,hogy a 3 hónapos gyerek almát kap!

Szóval nyugodj le,foglalkozz a saját gyerkőcöddel,szeresd Őt,gondoskodj Róla,ezek az érdektelen dolgok meg ne foglalkoztassanak!!

Legyen szép napod!! :-)

Üdv: Nagycsaládos

2012. júl. 22. 15:05
 19/21 anonim ***** válasza:
64%

Sziasztok! Bár én még csak az első gyermekünket várom, de megosztom Veletek a Párom- Anyósom sztoriját! Párom korababa volt, 2,5kgal hozták haza a kórházból, Anyósomnak nem volt teje. A tápszertől, tehéntejtől allergiás lett, bukott, kiütésekkel volt tele, fogyott! Anyósom 2 hónap után megelégelte, krumplit etetett vele almával és láss csodát a baba elkezdett gyarapodni! Ma már 33 éves, 185 cm magas, makkegészséges "nagyfiú"!:-) Csak azért írom le ezt, hogy a korai hozzátáplálás nem hinném, hogy ördögtől való lenne, sőt bizonyos esetekben nagyon is fontos! Ennek ellenére remélem én sokáig fogom tudni szoptatni a picimet és nem kerülök ilyen helyzetbe!

Mindenkinek szép napot és sok boldogságot a Babákhoz!:-)

2012. júl. 22. 15:49
 20/21 ava87 ***** válasza:
40%
Én örülök neki, hogy végre lecsengett az a mizéria, hogy a szilárd ételt méregként kezelik. Amikor a fiam született, és kapta három hónaposan a reszelt almát, és én ezt meg mertem itt az oldalon említeni (ez volt kb. 5 éve már lassan), akkor jóformán meg akartak lincselni érte. Miközben én egyszerűen csak úgy voltam ezzel a dologgal, hogy nem az akkori trendet követtem, hanem egy kicsivel korábbit, mert úgy láttam helyesnek. És jé, mostanában megint az az "ósdi", "szörnyű", "egészségtelen" szemlélet kezd előjönni, amit én jónak láttam. Az, ami szerint engem etetett az anyukám 25 évvel ezelőtt, és ami szerint én etettem a fiamat. És csodák csodája, egyikünk sem allergiás semmire, mindkettőnknek jóformán vasból van a gyomra, pedig én aztán különösen az a típus vagyok, aki össze-vissza képes megenni mindent, már úgy értem, nagyon bizarr dolgokat kombinálok össze, és mindenki azt kérdezgetni, hogy az hogy létezik, hogy nekem ezektől nem megy a hasam, nekem meg ez olyan fura, mert sose okozott semmilyen étel még gondot. Na mondjuk a gyerek is tud aztán érdekes ötletekkel előállni, és neki sincs baja semmitől, meg úgy egyáltalán, nincs olyan étel, amire allergiás lenne. Pedig tejet is már 10 hónaposan kapott, akkor mondjuk még higítva, de a tápszereket ki nem állhatta, és én sem láttam értelmét az erőltetésének, amikor korábban simán itták az ekkora babák a tejet már, szóval nem akarom elhinni, hogy a mostani csecsemők máshogy működnének.
2012. júl. 22. 21:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!